URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Aprilie 2015, 15:55

Bolojan, provocat de Mang la o dezbatere publică pe tema referendumului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan a fost provocat la o dezbatere publică pe tema referendumului de preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang. Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, social-democratul a precizat că nu face opoziţie doar de dragul de a fi împotriva administraţiei locale, dar trebuie prezentate orădenilor şi locuitorilor din Sînmartin atât avantajele, cât şi dezavantajele unificării.

Cu bune, cu rele

„Datoria noastră ca oameni politici este să prezentăm realitatea acestei unificări. (...) L-aş invita pe domnul primar la o dezbatere publică, chiar şi la Digi, cu care azi a devenit partener (e vorba de fapt de un parteneriat între Primărie şi compania RCS&RDS, pentru furnizarea de energie electrică mai ieftină orădenilor - n.r.), să dezbatem împreună avantajele şi dezavantajele unificării celor două localităţi”, a declarat Mang.

Şeful PSD Bihor le-a transmis locuitorilor din Sînmartin să se informeze ce s-a întâmplat cu locuitorii din Firiza, după ce localitatea s-a unit cu Baia Mare, arătând şi că, în ciuda celor spuse de reprezentanţii municipalităţii orădene, o unificare între o comună şi un municipiu a mai avut loc după 1989 în România.

„PSD nu este împotriva dezvoltării Oradiei şi Sînmartinului. Nici eu, nici colegii mei nu suntem Gică Contra, nu facem opoziţie doar de dragul de a ne afla în treabă, ci pentru că lucrurile nu merg cum trebuie”, a mai spus Mang.

Fraudă la referendum!

Totodată, preşedintele PSD Bihor le-a cerut liderilor PNL Ilie Bolojan, Cornel Popa şi Gavrilă Ghilea să-i lase pe cetăţeni să voteze la referendumul din 10 mai în cunoştinţă de cauză, dar şi să nu fraudeze referendumul.

Acest din urmă avertisment, a spus Mang, se bazează pe faptul că PNL a depus o contestaţie la Biroul Electoral Municipal, cerând să aibă doi reprezentanţi în acest birou, în timp ce celelalte formaţiuni din Consiliul Local Oradea, adică UDMR şi PSD, să aibă doar câte un reprezentant.

Potrivit lui Mang, preşedintele BEM, judecătorul Ioan Olah, a stabilit că fiecare partid din Consiliul Local trebuie să aibă câte doi reprezentanţi în birou. PNL nu este de acord cu această variantă, cerând să aibă câte un reprezentant fiecare partid care a intrat în CL în urma alegerilor din vara lui 2012. Asta ar însemna ca noul PNL, rezultat din fuziunea vechiului PNL cu PDL, să propună doi reprezentanţi. Contestaţia urmează să fie analizată la Judecătoria Oradea.

Dictator sau nu?

Pentru liderul PSD, această pretenţie a liberalilor este suspectă. „Dorinţa domnului primar este de a se asigura de câştigarea acestui referendum inclusiv prin trucare. Poate nici nu trebuie să vină oamenii la vot. Un alt dictator spunea că nu contează cine votează, ci cine numără voturile”, a spus Mang.

Când jurnaliştii i-au cerut să spună, explicit, dacă îl consideră pe Ilie Bolojan un dictator, Mang s-a ferit însă să facă această precizare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Gica Contra
Acest GICA CONTRA ,zis si PLAGIATORUL ROSU,isi roade unghiile pe ascuns de ciuda ca nu el se afla la originea si infaptuirea acestei unificari si al ideii in sine.In rest doar interese marunte de partid si de grup,rodul unificarii se vor vedea peste ani cand Oradea va fi un pol de reper si prosperitate in zona de n-v al tarii, toate aceste "frecusuri" din prezent or sa fie uitate.
Postat 24 Aprilie 2015, 11:49 de ardelean
rusine plagiatorului Mang
Cea facut Mang pentru Oradea?Nimic, doar a incercat sa puna bete in roate primarului.Nu tie rusine Mang?Esti o belea pe capul nostru, termina cu lupta impotriva oradenilor.Tu nu ai nici o activitate constructiva ,nu stiu cit te mai tine PSD ul ca esti o nulitate.
Postat 24 Aprilie 2015, 10:34 de valeria-trifa
De vină e Bolojan
Oricâte argumente ați încerca să aduceți pe mine nu mă poate convinge nimeni că nu Bolojan e vinovat de situația creată. El e necooperant , el e neconstructiv el e cel care a vrut ca lucrurile să meargă în această direcție. Dacă ar exista puțină bunăvoință din partea primarului toate instituțiile ar înțelege importanța proiectelor municipalității, le-a sprijinii și ar găsi acele portițe legislative menite să ducă la rezolvarea situației, derularea proiectelor de investiții și implicit dezvoltarea urbei. Da Bolo nu și nu, el o ține pe a lui. Păi dacă ar fi el om cu scaun la cap și ar lucra cu Tipografia GrafX pe tot ceea ce se poate ia să vezi cum unghiul s-ar schimba și abordarea lui Mang ar fi radical diferită. Domnule primar, dă domne' și la domn' ministru Mang ceva contract, să mănânce și gura lui ceva și să vezi cum te bucuri de sprijinul opoziției pentru orice proiect.
Postat 24 Aprilie 2015, 07:22 de spectator
Corect !!!
DA pentru fuziune prin comasare, NU pentru fuziune prin absorbţie ... facilităţile la taxe şi impozite intră în categoria ajutorului public (similar subvenţiilor de stat care sunt interzise de legilaţia europeană) ... Mang abordează corect problema, în sensul în care e vorba de un proiect ce poate fi de succes, dar nu pornind de la promisiuni ce nu vor putea fi onorate !!!
Postat 23 Aprilie 2015, 19:03 de WinDos
Oamenii asteapta cu nerabdare..
Oamenii asteapta cu nerabdare Domnule Mang....sa isi ia salariile...da,da, e vorba despre angajatii dvs.
Postat 23 Aprilie 2015, 16:45 de detectiv
Vreau dezbaterea!
Sunt convinsa ca domnul primar nu va accepta provocarea deoarece nu are argumentele necesare.
Postat 23 Aprilie 2015, 11:51 de angelaionescu2007
O initiativa buna
Felicitari domnului Mang pentru initiativa! Asteptam dezbaterea si argumentele domnului primar! Daca le are....
Postat 23 Aprilie 2015, 11:40 de stefipopa2011
Maretie
Mang asta inca nu s-a facut destul de ras.????
Postat 23 Aprilie 2015, 09:31 de GORON
Confruntare
Măcar în această confruntare, măcar vedem cine se pregătește și cine nu. Vorba aceea: ”Să câștige cel mai pregătit!!!”
Postat 23 Aprilie 2015, 00:11 de anghel
Nici măcar 1 studiu
Primăria Oradea cu Primarul Bolojan și Viceprimarul Mălan au avut 1 an de zile la dispoziție ca să pregătească fuziunea dintre Oradea și Sînmartin. Nici măcar 1 studiu de impact nu am văzut. Ori îl au și îl țin secret, ori nu îl au și au ieșit în piață să promoveze bla bla-uri.
Postat 23 Aprilie 2015, 00:09 de anghel
Mang in coltul rosu Bolo cu capul in colturi!
Urmeaza runda a 3-a! Fata dezbracata cu cartonul ajunge in mijlocul ringului. Publicul in extaz! Ziaristi de 2 bani mesteca nervosi *. Beau si apa...... rece! Totul e o apa si un *! Bolo eliminat la puncte.... Nu bate dumnezeu cu bota! Fiecare primeste ce a dat! Inzecit!
Postat 22 Aprilie 2015, 20:45 de tzopunpecamp
cu public
Eu as vrea sa se organizeze o dezbatere CU PUBLIC! Iar cei din public sa poate pune intrebari pe loc!
Postat 22 Aprilie 2015, 18:58 de TDS
Mang critica dar vine cu ZERO solutii
In timp ce inclusiv si Baia Mare incearca se inspira din modelulOradei ( ), asa cum Oradea s-a inspirat si se insipra din bunele practici ale altor orase mai mari si mai dezvoltate, Mang vine si e mereu un Gica Contra. Problema nu e ca Mang critica, ci ca o face fara sa puna nimic in schimb. Ce a facut Mang efectiv pentru Bihor in cei 3 ani de la Consiliul Judetean? Ce face el acum efectiv pentru Oradea si Bihor? Ce realizari profesionale il recomanda pe acest Mang, care e un profesor universitar ratat profesional si plagiator, la o universitate de mana a-2-a. Ce face acest domn mang util pentru Oradea si Bihor. E usor a crtica cand nu ai nimic de pus in loc. Eu nu l-am auzit niciodata pe Mang sa vina cu o SOLUTIE CONCRETA SI PERTINENTA legata de probleme actuale ale judetului si orasului, si, mai important, CU NICI O SOLUTIE SI IDEE BUNA PENTRU VIITORUL apropiat (5-10-15 ani). CE FACE ACEST DOMN MANG defapt????? Ce? Spuneti-mi 3 activitati concrete pe care le face pentru oras si judet, activitati care sa ajute efectiv orasul si judetul. La Bucuresti toti ii inchid usa in nas si il consider principalul vinovat pentru dezastrul PSD din Oradea si Bihor. Dragnea nici nu mai stie cine e Mang!!!
Postat 22 Aprilie 2015, 17:30 de OradeaCivitas
in gura sabotorului
Plagiatorul Mang e pus pe sabotat. Mi se pare absurd sa vad atatia comentatori fie ei din Oradea sau Sanmartin ca se uita atat in gura lui. Bine ca nu propune transformarea cartierelor in sate pentru scaderea impozitelor.
Postat 22 Aprilie 2015, 17:00 de Iulian_Kaiel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON