URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2010, 17:42

Bolojan nu ştie când va prelua spitalele, pentru că nu crede în Boc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spitalele orădene trebuiau preluate în subordinea municipalităţii încă de acum doi ani, conform unui program pilot din care face parte şi Primăria Oradea. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, aşa că acum, în ciuda promisiunilor publice făcute de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, primarul Ilie Bolojan nu este foarte sigur că acest lucru se va şi petrece până la sfârşitul lunii iulie şi cu plata tuturor datoriilor, conform calendarului de predare-primire.

"Eu nu cred în Moş Gerilă, dar cred în Guvernul României că dacă a promis ceva se şi ţine de cuvânt", a declarat ironic primarul Ilie Bolojan, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă. "Dacă ar fi să îl cred pe domnul Boc, ar trebui să văd un şantier de 30 milioane de euro, din care 18 milioane datorie istorică, pentru construcţia podului peste Crişul Repede din zona Ioşia şi pentru finalizarea lucrărilor la şoseaua de centură", a argumentat primarul cu trimitere la faptul că din lipsa finanţării constructorul a fost forţat să oprească lucrările.

Vin reducerile!

Ilie Bolojan a declarat că din punct de vedere al municipalităţii preluarea spitalelor se poate face încă de mâine, pentru că Primăria ştie ce are de făcut. "Nu voi susţine o structură cu patru directori economici, patru directori administrativi, patru directori pe cercetare şi tot atâţia purtători de cuvânt în condiţiile în care jurnaliştii orădeni ştiu foarte bine cum decurge comunicarea cu spitalele", a spus sarcastic Ilie Bolojan.

Primarul a declarat că după preluarea spitalelor acestea vor trebui să facă reduceri de cheltuieli. "Cheltuielile de personal şi de funcţionare trebuie să fie cât mai mici, nu ca acum, de 90%".

Bolojan a mai spus că, după preluarea spitalelor orădene, va muta Secţia de Boli Infecţioase din spatele clădirii Tribunalului. "Acolo va fi construită o parcare care să poată deservi orădenii care vin la instituţiile publice din zona centrală".

Primăria Oradea urmează să preia de la Ministerul Sănătăţii, conform unui ordin al ministrului Cseke Attila, spitalul municipal "Gavril Curteanu", de Obstetrică şi Ginecologie, de Pneumoftiziologie şi de Neurologie şi Psihiatrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
de acord
Vad ca o gramada de PDL/PSD-isti posteaza comentarii fara sa aiba un pic de ratiune in ce zic sau sa aduca macar un argument la textele lor de doi bani. Felicitari primarului pentru ca incearca sa faca ceva pentru oras in mod transparent si fara smecherii; asta probabil ii doare pe cei din opozitie care stiu ca nu o sa mai pupe prea curand scaunul de primar.
Postat 16 Iunie 2010, 16:38 de HOTICE
@bolo-kaka
@bolo-kaka: cakaztzi sunt aia care omoara oameni in spitale, si care fara 5 lei ba nu te lasa sa intri, ba nu iti schimba cearceaful. Aia e kakatzi bai derbedeule dela coada celei mai jegoase vaci!!!
Postat 16 Iunie 2010, 12:19 de @bolo-kaka
Cineva trebuie sa rezolve problema!
Eu cred ca inca se fac presiuni in a NU se face ordine in MAFIA spitalelor, a angajatilor cu relatii, etc . Eu cred ca pana la urma cineva trebuie sa faca ceva sa nu SE MAI MOARA in spitalele din Oradea pe cazuri de toata jena.
Postat 16 Iunie 2010, 11:03 de Gabi
ciudosilor
.....dar voi pdl-eilor ce ati facut in Oradea in 8 ani de zile--ATI FURAT asta ati facut cu toata gasca voastra-filip,matei jidvei,petrut etc.acum ca totusi se incearca sa se faca ceva faceti pe lupul moralist.sa va fie rusine ca acum duceti si tara de rapa-uratilor
Postat 16 Iunie 2010, 11:02 de gogu
dorinta
Cel mai bine ar fi fost in Oradea daca oradenii nu te-ar fi sustinut pe tine Bolojane asa cum tu nu vrei sa sustii pe nimeni. Sustine-l tu pe Carp si pe Foncea!
Postat 16 Iunie 2010, 09:01 de frate Bolojan
pacat
Bolojan are probleme de comunicare, sa plece din politica! Sau daca tot a preluat si spit. de psihiatrie , sa se trateze; nu sa distruga tot ce au construit predecesorii lui.
Postat 16 Iunie 2010, 08:34 de dorin
stimate primare
GUVERNUL BOC NU VA CADEA asa ca tonul putin mai amabil fara prea mult zbucium inutil....BOC curata pensiile NESIMTITE dumneata ce cureti: SPITALELE NESIMTITE DE LARVE< BOLI <CREMATORII PENTRU OAMENII! ai obosit! da te la o parte.............. sunt multi acre vor scaunul tau.........MULTIIIIIIIIIIIII
Postat 15 Iunie 2010, 21:28 de oradean
bolo-kaka
draga s-bolo mey kktule nici eu nu cred in boc dar in tine nici atata tzaran-oiule
Postat 15 Iunie 2010, 18:46 de radu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON