URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2012, 14:52

Bolojan despre PDL-işti: "aruncă pe piaţă găselniţe" şi "patinează pe lângă probleme"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Săptămâna trecută, Călin Mocan, fost şef la Agenţia pentru Protecţia Mediului, apoi la Garda de Mediu, iar acum candidat la Camera Deputaţilor, l-a criticat pe primarul Ilie Bolojan pentru că sprijină reprezentanţii USL deşi Guvernul USL nu ar fi în stare să susţină proiectele oraşului, referindu-se concret la felul în care ar putea parlamentarii USL să facă lobby pentru oraş de vreme ce Guvernul Ponta nu şi-a respectat promisiunea de a transfera în proprietatea municipalităţii cele 200 de hectare ale fostului CET II, ci le scoate la licitaţie pe 90 de milioane lei.

Chestionat, în conferinţa de presă de luni, pe această temă, primarul Ilie Bolojan nu numai că a precizat că scoaterea la licitaţie a terenurilor a fost o obligaţie asumată de fostul prim-ministru Emil Boc în faţa FMI, ci a explicat şi motivul pentru care, oricât ar face PDL campanie în legătură cu acest subiect, terenurile vor reveni în cele din urmă oraşului.

"Cei care au aruncat găselniţa asta pe piaţă sunt ca nişte pufuleţi, goi pe dinăuntru. Ei nu ştiu ce-i acolo, patinează pe lângă subiect", a spus primarul, referindu-se la criticile lui Mocan, susţinute şi de alţi PDL-işti.

Bolojan a amintit că Guvernul Boc s-a angajat în faţa FMI, în scris, printr-un protocol semnat de fostul şef al PDL, că lichidează Temoelectrica, urmarea fiind că activele acestei societăţi trebuie scoase la vânzare. Asta nu înseamnă însă, spune Bolojan, că terenurile fostului CET II nu vor reveni în proprietatea oraşului, astfel încât pe o parte din ele să fie amenajat încă un Parc Industrial, după modelul celorlalte două de succes, din Şoseaua Borşului şi din vecinătatea Aeroportului.

"Dacă nu se va vinde la licitaţie terenul, se va intra în altă procedură, iar la preţul fixat, credeţi-mă că nu se va vinde", a spus primarul, amintind că statul a mai încercat şi până acum ori să vândă terenurile Termoelectrica, dar toate cele 9 licitaţii organizate sub guvernările PDL au eşuat tocmai din cauza preţului exorbitant.

"Dacă domnii de la PDL ar fi citit Memorandumul încheiat de Guvernul Boc cu FMI, ar fi priceput. Dar această problemă oricum se va rezolva, doar că trebuie să parcurgem în prealabil nişte proceduri obligatorii", a mai spus primarul.

Mai mult, Bolojan a criticat PDL pentru că nu a transferat terenurile către oraş când era la putere, înainte să se oblige în faţa FMI că lichidează Termoelectrica. "Ceea ce trebuia să facă acest PDL care se ascunde sub sigla ARD, era să facă acest transfer, că nu veneau terenurile la Bolojan, ci la oraş", a spus primarul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@anti.....
Esti mai prost si decat cei care te platesc sa postezi.... niste plagiatori si aia ! Si uite asa plagiezi si tu, fara sa gandesti ! Ce-o sa faci scarnavie, o sa-l votezi pe filip pe care-l faci hot, incompetent, etc ?! Bine, nu-i pe liste la Bihor, dar de ce l-a luat in brate alde ponta si alde căcărău daca-i un netrebnic ?! Raspuns : cine se aseamana se aduna ! P.S. : asa-zisele ,,parcuri industriale" sunt praf in ochii oradenilor ! Bani produc, dar pt. gibon si camarila lui ! Mai citeste, fraiere !
Postat 21 Noiembrie 2012, 07:37 de altul
@anti ce ?!
Mai sa bag mana-n foc si sa jur ca esti bolovanul insusi (in usl si pietrele vorbesc si lauda ,,iubitii conducatori" !) dupa tampeniile pe care le insiri ! Ce treaba au alegerile parlamentare cu ghiseele ?! i-a aratat altul mai jos ce (nu) poate face bolovanul pt. noi : N I M I C ! Si este si imbecil , nu tine minte de la mana pana la gura, ieri il pupa-n c*r pe popa tarle, azi se dezice....
Postat 20 Noiembrie 2012, 18:56 de Oradean
@oradean
Tu realizezi cat esti de penibil. Te pomenesti ca tu ii fi din spita lu\' Menumorut, oradean get-beget de 2000 de ani. Bolojan, spre deosebire de politicienii pe care ii sustii tu (PDL-eii) a facut traba in orice functie in care a activat. Sa-ti reamintesc ca in calitate de prefect a facut ordine la Evidenta Populatiei si ca puteai primi noul buletin in aceeasi zi sau la Pasapoarte sau la Inmatriculari? Sa-ti reamintesc ce a facut in calitate de primar? Pentru ca se pare ca tu nu locuiesti in Oradea sau esti chior, altfel e imposibil sa vezi diferenta intre Oradea administrata de Filip (PDL-istul tau las) si Oradea administrata de Bolojan. La Filip se statea cu lunile in anticamera daca vroiai sa deschizi o fabrica sa o afacere mai consistenta in oras si nu primeai avizul numai daca dadeai spaga corespunzatoare. datorita acestui comportament, Oradea a ajuns sa aiba cele mai mici salarii din tara. Bolojan a creat 2 parcuri industriale si mai vrea sa creeze in continuare astfel de parcuri pentru a atrage investitori. Ar mai fi de spus multe, da\' mi se termina pixelii. Asa ca usor cu pianu\' pe scari...
Postat 20 Noiembrie 2012, 17:13 de anticomunistul
Mocane, lista-i muult mai luungaaaa
Un exemplu de ce ,,cuvant" (nu) are bolovanul la sefii penali : ,,Succesorul lui Mircea Matei la conducerea ANRSC, psd-istul Doru Ciocan a semnat ordinul de retragere a licenței de furnizare şi distribuţie termică a operatorului electrocentrale sa Oradea! Interesant este faptul că, ANRSC este în subordinea Ministerului Administrației și Internelor, în care PNL (partidul primarului bolovan, care l-a atacat public pe Mircea Matei pentru o decizie similară, acuzându-l că nu-i pasă de Oradea - n.r.) are o poziție importantă prin Radu STROE, ministru delegat pentru administratie" Deci bolovane, ciocu' mic, te-a facut mocanu !
Postat 20 Noiembrie 2012, 12:53 de .
sugeo cris bolo si popa
Nu pica o bomba la o confetinta a lui Bolojan si Popa? Da neaparat sa fie acolo si Cris.
Postat 19 Noiembrie 2012, 19:00 de eu
Un destept, doi destepti
Pacat ca este asa cum spune primarul. E ghinionul nostru ca PDL e plin de tembeli ignoranti care, prin prestatia lor, nu fac altceva decat sa dea impresia ca Bolojan este un tip inteligent.
Postat 19 Noiembrie 2012, 18:33 de Lamp
degeaba...
eehhh tu bolojane tu, ar trebui sa iti vezi de lungul nasului nu sa te legi de altii. voi spuneti ca cei de la pdl sunt ca si pufuletii goi? dar voi cum sunteti? candidatii vostrii nu pot sa isi faca singuri campanie fara voi. Daca nu ati aparea voi pe afise nici nu ar stii lumea pe cine voteaza. niste necunoscuti care nu stiu decat sa ceara .... voturi.... degeaba
Postat 19 Noiembrie 2012, 18:30 de mirela
Tu, veneticule, te poti numi oradean ?
Scuipi unde ai lins si lingi unde ai scuipat, esti un om de nimic, fara caracter, dar razbunator din cale afara ! I-ai mazilit pe toti cei care te-au ajutat sa ajungi unde nu meritai prin nimic sa ajungi si te-ai inconjurat de incompetenti care-ti seamana prin aceea ca sunt ca tine, niste pupincuristi ! Nu ajungeai nici portar la primarie daca in 2008 daca nu te ,,lipeai" de popa tarle. Ok, nu-i un sfant, dar sa musti mana care te-a ridicat.... ar trebui sa ti se aplice ,,regulamentul" tau, sa fii eutanasiat, esti un caine turbat !
Postat 19 Noiembrie 2012, 17:52 de Oradean
HAI SICTIR !
De ce si-au schimbat PDL-istii sigla ? Simplu , transmit un mesaj codat ADR = ( Acum Distrugem Romania) , o facem colonie.
Postat 19 Noiembrie 2012, 15:36 de dorel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON