URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iunie 2012, 19:02

Bolojan despre lecţia Kaizen: "Dacă fiecare dintre cei 700 de angajaţi ai Primăriei ar ridica o mizerie de jos, oraşul ar fi mult mai curat"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan insistă în continuare să aplice în Primărie filosofia Kaizen privind îmbunătăţirea continuă a activităţii municipalităţii. Un grup de reprezentanţi ai Institutului Kaizen din Japonia a susţinut joi, în sala mare, în faţa angajaţilor Primăriei şi ai Poliţiei Locale, un seminar privind necesitatea implicării voluntare în acţiuni de curăţenie.

În cadrul seminarului a fost prezentată experienţa japoneză, ţară în care la acţiuni voluntare de salubrizare participă de la miniştri, preşedinţi de companii multinaţionale şi oameni politici până la muncitori, pensionari sau elevi.

"Exemplul japonez este de apreciat. Dacă fiecare dintre cei 700 de angajaţi ai Primăriei ar ridica o mizerie de jos, oraşul ar fi mult mai curat", a declarat primarul Ilie Bolojan.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Clean Up Japonia, Yoshihito Tanakara, a făcut o legătură clară între acţiunile de voluntariat şi îmbunătăţirea mediului de viaţă, care poate merge până la diminuarea ratei infracţionalităţii.

"Făcând altcineva curăţenie pentru noi, nu apreciem şi nici nu reuşim să păstrăm. Lucrurile pe care poţi să le faci singur trebuie să le faci. Noi trebuie să fim cei dintâi care facem curăţenia. Mediul în care trăim este foarte important, iar statisticile au demonstrat că în cartierele din oraşele în care voluntarii japonezi au făcut curăţenie, a scăzut rata infracţionalităţii", a spus invitatul.

La rândul său, Julien Bratu, preşedintele Institutului Kaizen România, a afirmat că aplicând tehnicile Kaizen voluntariatul încetează să fie o corvoadă. "E important să realizăm că acest timp nu este risipit. Dacă ne implicăm şi facem curăţenie, ajungem să-i respectăm mai mult şi pe oamenii din jurul nostru. Acţiunea de a face curăţenie induce starea de bine şi nevoia de cooperare, de respect, în schimb ce mizeria mediului din jur favorizează violenţa", a spus Bratu.

În cadrul seminarului au mai luat cuvântul vicepreşedintele Asociaţiei Clean Up Japonia, Toshio Chigusa, preşedintele Academiei de Poliţie, Prefectura Yamanashi, Toru Shimizu, reprezentantul Kaizen Institute Consulting Group, Brad Schmidt, şi directorul Qvarter Back Consulting, Seiji Nakajima.

Potrivit vorbitorilor cei "5 S Public" din cadrul unei acţiuni voluntare de curăţenie sunt: sortarea, sistematizarea, strălucirea, standardizarea şi susţinerea, în sensul de menţinere, a curăţeniei.

În cadrul seminarului, delegaţia japoneză a vizitat la invitaţia primarului Ilie Bolojan sala de lucru cu publicul pentru a vedea modificările făcute de municipalitatea orădeană în relaţia cu contribuabilul. De asemenea, invitaţii au fost însoţiţi de edil în turnul Primăriei, de unde au putut admira panorama oraşului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Adevarul despre Kaizen
Am gasit f. greu acest unic articol despre Kaizen ( care vorbeste doar despre un seminar, nu si despre punerea in practica). Oare de ce? Sa fie din cauza ca doar fraierii de la Hidroelectrica au aruncat gramezi de bani pe aceasta idiotenie????!!!!!!! Ca sa te puna sa varuiesti, sa dai cu matura, sa stergi praful ( parca n-o faceai oricum), sa aranjezi dosarele in bibliorafturi ( ca erai tamp si nu stiai cum!!!). Au fost oamenii scosi din activitatea de productie si..... pusi sa faca Kaizen. Fara nici un criteriu de scutire: oameni bolnavi, cu handicap, femei gravide. Asta dupa prima faza in care doar cativa smecheri au reusit sa treaca examenul psihologic ( in special sefii) si au fost alesi sa duca cursul in faza 2. In faza finala s-au ales cativa \"inteligenti\" dintre ei care au plecat in Anglia... pentru cursarea finala!!!!! Iar dupa aceea au inceput sa-i curseze pe \"prosti\", care oricum nu muncesc, deci au timp la dispozitie suficient pt. Kaizen!!!! Cireasa de pe tort: sapt. viitoare toti care au \"scapat\" pana acum... hai la Kaizen ( ca la defilarea de 23 august), intr-un moment in care compania e in insolventa si se fac liste de disponibilizari!!!!!
Postat 28 Noiembrie 2012, 14:48 de nanuc
Bolo - Obsedatul de curatenie! Sunt probleme mai grave in Oradea, dar cine sa le vada
Bolojan despre lecţia eficientei energetice: "Dacă fiecare dintre cei 700 de angajaţi ai Primăriei si-ar scoate limba din gaura kurului meu si ar astupa cate o gaura din reteaua de distributie a CET, n-am mai plati 235 lei/Gcal ci doar 100 lei"
Postat 01 Iulie 2012, 07:17 de Vladimir
jale!!!
Acum vedeti dragi oradeni, de ce gibonul incruntat,<cica e om serios>,nu prea deschide gura.....impunge de destept ce e....ma ia cu frig la 30 grade...vad ca multi s-au saturat de el imediat dupa alegeri ...ce face ligaul de serviciu....?chirila? la munca ,....
Postat 30 Iunie 2012, 17:56 de soso
Gibonul e total !
Iar dacă toţi orădenii ar ridica câte o mizerie de pe jos, atunci oraşul ar fi atât de curat, dar atât de curat, încât s-ar putea, în sfârşit, creşte din plin tarifele RER Ecologic Service SA.
Postat 30 Iunie 2012, 13:52 de Carp III
munceste sa fi sanatos!
vreti un oras curat simplu gimnastica de dimineata toti functionari publici la maturat in strazi o zi pe luna / sa se simta apreciati cei care matura zi de zi pentru un salariu nesimtit pe care il ia un trantor de birou, nu va conzine la privat acolo isi si matura si farasul ZILNIC :))) interior exterior AMENZIIIIIII, sa muriti de ciuda TRANTORI de BIROU cu burtile mari "porci si scroafe la ingrasat" BOLOJA e un TARAN care vrea sa fie DOMN, un DOMN iti pune muschi la lucru nu inghite * de porci si scroafe :)) munceste sa fi sanatos!
Postat 30 Iunie 2012, 11:16 de munceste sa fi sanat
in PLAGIAT sa si verifice pe toti din sistemul de STAT si sa lase tineri la EXAMENE
asta numai vorbeste sa se afle in vorbe :))) cati din cei 700 sunt plagiatori"hoti analfabeti" asta era prima masura de precautie pusa pe primul loc , ei na dar nepotismul cotizatia in partid asa se conduce local un oras cu multa, multa mita si spaga , si vreti ca Oradea sa prospere, niciodata in afara de creativitatea de a dezvolta spaga si mita nimic special pentru noi, alti 4 ani de chin! sa avem sanatate si sa nu murim! Ei oricum vor muri de foame , amin! orice depozit il manaca soareci :))
Postat 30 Iunie 2012, 11:01 de daca tot au dat TONU
Parere
Din păcate am votat un gibon frustrat ca primar, un tzaranoi complexat din cauza originii modeste. Sa iasă primarul ales la curatenie prin oraș, sa dea exemplu apoi mai vorbim. Asta e in stare sa aducă la iarna eschimosi instructori la imbecilii din militia locală.
Postat 30 Iunie 2012, 10:40 de Votant păcălit
Idee buna dar sunt alte probleme mai grave
Sa ne scuteasca Bolojan cu 5S-3R (ma gandesc ca i-au explicat japonezii ce inseamna 3R). Exista chestiuni "importante"si unele "urgente". Un bun manager stie sa le deosebeasca, mai putin Bolojan. Ca un bun palmas ce este, se ocupa de o chestiune "importanta" cum e curatenia orasului dar uita ca sunt lucruri "urgente" care-i deranjeaza pe oradeni, ca de exemplu sala de nunti din Velenta, capatul liniei de autobuz 10, unde in week end locatarii din zona nu pot sa doarma din cauza urletelor de manele. Adevarul e ca pentru o mizerie sau muc de tigara aruncate pe jos, poti sa dai amenzi (bani ce merg la primarie) pe cand pentru un cartier deranjat de galagie si manele, nu ai parte decat de reclamatii (si bineinteles spaga ca sa nu fie baietii de la birt deranjati). Bravo Bolo, acum ca ne-ai invatat ce si cum cu 5S-ul, poti sa mergi sa faci curat si la tine-n sat (da' sa nu te mai intorci!)
Postat 30 Iunie 2012, 10:39 de vasi
jeg
Iese functionarul din birou si da peste prima mizerie din oras. Na ghici cine? Primarul. Hai sa-l aruncam la cosul de gunoi, ca doar acolo ii este locul.
Postat 30 Iunie 2012, 10:30 de Blue
m
simplu...locuitorii acestei tari se jeneaza sa ridice o mizerie de jos...dar nu se jeneaza sa o...ARUNCE, SA INJURE, SA FURE, SA SCUIPE, SI ALTELE....DAR SE JENEAZA SAU SE RUSINEAZA SA RIDICE O MIZERIE PE CARE CULMEA...EL A ARUNCAT-O...P.S. cei 700 de angajati ai primariei care culeg mizerii de pe jos, vor avea surpriza ca nu au destul timp liber sa faca aceasta ativitate non-stop. BOLO, tu culegi?!
Postat 30 Iunie 2012, 09:53 de marcell
Daca....
Daca din cei 700 de angajati ar ramane jumatate, primaria ar fi mult mai eficienta si oradenii mult mai multumiti !
Postat 30 Iunie 2012, 09:24 de .
Kaizen
Sunt putini cei care pun umarul. Nu lucram in primarie dar ca oradean imi pasa de orasul meu asa ca ma deranja mizeriile aruncate pe vremuri pe corso (in cartiere erau si mai multe) asa ca le ridicam uneori chiar daca atrageam priviri nedumerite. Mai apoi, cand am lucrat in primarie, am incercat sa ma implic desi multi ziceau ca e aiurea (eticheta cred ca era de "fraier") asa ca pana la urma am renuntat. De tot.
Postat 29 Iunie 2012, 21:46 de ab
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON