URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2014, 17:39

Bolojan: "Comercianţii din bazar ar putea fi mutaţi în partea modernizată a pieţei Rogerius de luni într-o săptămână" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primul tronson al viitorului centru de afaceri cu produse agro-alimentare, dinspre strada Blaise Pascal, a fost finalizat, al doilea, dinspre strada Mihail Sadoveanu este pe terminate, aşa că Administraţia Domeniului Public pregăteşte evacuarea comercianţilor din bazarul Pieţei Rogerius pentru a asigura front de lucru constructorilor la cel de-al treilea tronson al pieţei.

"Dacă nu plouă şi constructorii vor putea finaliza asfaltarea străzilor din jurul primului tronson comercianţii din bazar ar putea fi mutaţi în partea modernizată a pieţei de luni într-o săptămână, după data de 7 noiembrie. Dacă plouă, şi lucrările vor fi întârziate, mutarea se va face peste două săptămâni, undeva în jurul datei de 17 noiembrie", a declarat primarul Ilie Bolojan, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate în teren.

De la mese în module cu cheie

Potrivit directorului Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica, în bazarul pieţei Rogerius îşi desfăşoară activitatea 178 de comercianţi. Pentru aceştia, au fost amenajate în primul tronson al centrului de afaceri 132 de module, vor fi instalate în viitoarea hală de lapte 48 de mese şi vor fi amenajate opt spaţii comerciale. Accesul cumpărătorilor în clădire se va face dinspre străzile Blaise Pascal şi Mihail Sadoveanu.

"Am discutat deja cu comercianţii. Cei care au închiriată o masă în bazar vor primi o masă, cei care au între două şi patru mese vor primi un modul de patru metri pătraţi, cei cu până în şase mese vor primi două module, iar cei care au mai mult de şase mese vor primi spaţii comerciale", a spus directorul ADP, Liviu Andrica.

Modulele puse la dispoziţia comercianţilor au fiecare propriile corpuri de iluminat şi priză pentru alimentarea cu energie electrică. Boxele vor fi dotate zilele următoare cu rulouri metalice astfel încât comercianţii să îţi poată păstra marfa în condiţii de siguranţă după închiderea pieţei fără să mai fie nevoiţi să o adune în lăzi cum se întâmplă în prezent.

Cu punct termic subteran

Viitorul centru de afaceri este deservit de cel mai modern punct termic din oraş, complet automatizat. Punctul termic a fost amplasat în subteran, făcând posibilă extinderea suprafeţei construite cu peste o mie de metri pătraţi, şi a fost pus în funcţiune în cursul zilei de joi.

Clădirea este dotată cu încălzire în pardoseală, agentul termic este preparat cu ajutorul unor pompe de presiune, alimentarea cu apă este asigurată de şase puţuri subterane iar parte din energia electrică necesară construcţiei este furnizată din panouri solare amplasate pe clădire.

Lucrările continuă

Dragoş Zah, managerul de proiect al viitorului centru de afaceri a declarat că până la venirea iernii constructorul va finaliza şi tronsonul doi. Parte din această porţiune va fi compartimentată şi pusă la dispoziţia comercianţilor din bazar iar parte din ea va fi folosită ca spaţiu de depozitare pentru şantierul de la tronsonul trei.

"Vrem să începem cât mai curând lucrările la tronsonul trei, dinspre linia de tramvai, şi să ridicăm structura prefabricată pentru a avea asigurat front de lucru peste iarnă. Acest tronson cuprinde cele mai dificile lucrări din punct de vedere tehnic pentru că pe clădire va fi amenajat un parc", a declarat Zah.

Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii Cluj construieşte viitorul centru de afaceri din Rogerius pentru suma de 22,9 milioane lei şi are termen de predare luna februarie a anului viitor. Lucrările sunt cofinanţate în procent de 50% printr-un proiect transfrontalier în valoare de 7,7 milioane euro câştigat de municipalitate în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Hajdu Bihar. În cadrul proiectului, partea română va construi un centru de afaceri pe amplasamentul pieţei Rogerius, iar partenerul ungar se va ocupa de dezvoltarea incubatorului de afaceri din Debreţin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Ecologia loveste Romania
Nu-ti plac pietele inchise, ia-ti casa la tara si teren si pune porodici ecologice, poate mai si faci bani de pe ele. Tot romanu-i bun la gura, dar n-ar face nimic concret.
Postat 01 Noiembrie 2014, 12:51 de Janos de la Crevedia
BRAVO
Bună treabă. Bravo Primăriei.
Postat 01 Noiembrie 2014, 12:49 de Eu
de cate ori nu mergeti in piazta si cumparati in aer cartofii stricati, fructe stricate dar in spatiu INCHIS !!
de cate ori nu mergeti in piazta si cumparati in aer cartofii stricati, fructe stricate dar in spatiu INCHIS !!
Postat 01 Noiembrie 2014, 10:15 de de cate ori nu mergeti in piaz
a
Când nu se face, e bai că nu se face. Când se face, se face ca să se poată fura. Nicicum nu vă e bine. Tot timpul cineva e mare expert şi ştie de toate. Nu vă place, la revedere. Noi vrem civilizaţie nu vă vrem pe voi care nu ştiţi decât să criticaţi.
Postat 31 Octombrie 2014, 21:25 de a
Daca mergeti la TREI G toate sunt stricate din cauza caldurii :))) trebuie aer conditionat la GREU :))))))
Daca mergeti la TREI G toate sunt stricate din cauza caldurii :))) trebuie aer conditionat la GREU :))))))
Postat 31 Octombrie 2014, 19:54 de Daca mergeti la TREI G toate s
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON