URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2014, 16:18

Bolile l-au salvat: Prodecanul de la Medicină a fost arestat la domiciliu (FOTO)

Bolile l-au salvat: Prodecanul de la Medicină a fost arestat la domiciliu (FOTO) Constantin Romanul nu a fost despărţit, nici după prinderea în flagrant, de frumoasele BMW-uri ale familiei. Le va putea privi de la geamul casei sale, din arestul la domiciliu impus de judecători
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un sfert de oră. Nu a fost nevoie de mai mult timp pentru judecarea cererii procurorilor Parchetului Tribunalului Bihor de arestare a prodecanului Facultăţii de Medicină din Oradea, dr. Constantin Romanul, surprins în flagrant joi, după ce a luat mită 400 de euro de la două studente pe care urma să le examineze.

Judecătorii Tribunalului au fost convinşi de starea de sănătate şubredă a inculpatului, care a fost adus cu o ambulanţă la proces şi introdus în sala de judecată pe o targă rabatabilă, după o noapte petrecută nu în arestul Poliţiei, unde l-au trimis procurorii, ci la Spitalul Judeţean, unde Romanul a fost internat după ce i s-a făcut rău. De altfel, când a apărut la instanţă, universitarul nu era încătuşat, aşa cum se întâmplă de obicei în cazul celor reţinuţi.

Magistraţii au decis ca, în locul arestării preventive pe 29 de zile cerute de procurori, să îi impună prodecanului o măsură mai blândă, şi anume arestul la domiciliu.

La baza deciziei a stat starea de sănătate, vârsta medicului, precum şi faptul că a recunoscut primirea banilor şi că nu ar prezenta pericol social.

Încheierea Tribunalului Bihor nu este definitivă. Ea a şi fost atacată de procurori, prin contestaţie, care se va judeca în cursul serii de vineri la Curtea de Apel Oradea.

După şedinţa de judecată, Romanul a fost urcat în autospeciala SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean, unde va rămâne până la ora 18, sub pază poliţienească, fiind sub efectul ordonanţei de reţinere emise pe numele lui joi după-amiază.

Avocatul medicului susţine că acesta va rămâne internat în continuare. "Se impune în continuare internarea lui. Comisia, formată din şapte medici care au analizat situaţia lui, la solicitarea organelor de anchetă penală, a arătat că se poate deplasa pentru o scurtă perioadă de timp la Tribunal, însă se impune efectuarea unor investigaţii complexe deoarece, pe fondul celor întâmplate şi al numeroaselor afecţiuni pe care le are, starea lui de sănătate s-a agravat", a declarat Răzvan Doseanu.

Potrivit avocatului, din declaraţiile depuse la dosar, medicul nu ar fi pretins mită şi nici nu ar fi condiţionat promovarea examenelor de plata vreunei sume, studenţii fiind cei care i-au oferit, înainte de examene, diverse sume de bani. "Puteţi verifica declaraţiile studenţilor, unde se arată că nu s-a condiţionat promovarea la examen cu plata vreunei sume", declară Doseanu.

Avocatul nu exclude că flagrantul căruia i-a căzut victimă prodecanul Facultăţii de Medicină să fi fost o răzbunare pusă la cale de vreun coleg de la Unviersitate ori de la spital. "În mod cert nu a fost întâmplător. Este evident că cineva a premeditat totul", a speculat avocatul, fără să nominalizeze vreo persoană.

Pe de altă parte, vineri după amiază, biroul de presă al Universităţii a transmis un comunicat în care instituţia se delimitează de scandal. "Conducerea Universităţii din Oradea a aflat din mass-media de cele întâmplate cu privire la cadrul didactic Constantin Romanul, profesor în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie. Aceasta nu este de acord cu folosirea unor asemenea practici de către angajaţi şi aşteaptă rezultatele anchetei care se află în desfăşurare, după care se vor lua măsurile ce se impun", arată documentul.

UPDATE:

Curtea de Apel Oradea a respins contestaţia procurorilor împotriva încheierii date de Tribunalul Bihor, astfel că a menţinut măsura arestului la domiciliu. La ora pronunţării deciziei, vineri seară, Romanul era încă internat la Spitalul Judeţean.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul "Cu targa la arestare: Doctorul Romanul a recunoscut şpaga primită de la cele două studente! (FOTO)"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
32 Comentarii
pana cand?
Pana cand abjeczia asta de spagar mai are statut de cadru universitar? Rusine Sorbonica!
Postat 09 Iulie 2014, 15:37 de ignat
abjectie umana
Romanul asta e o abjectie de om:foarte slab profesional-extractii, abcese reprezentand domenil lui de stomatolog batran si ahtiat de titluri pt. el si mediocra sa fiica., Pe cand un specialist de bun-simt, fara titlurile lui obtinute prin frauda, rezolva tumori, fraumatisme cranio-faciale, etc fara a avea nerusnarea sa trimita totul la Cluj.Ii dorim o indelungata reculegere la parnaie a acestui urat la suflet si moaca. E TOT CE MAI MERITA DE LA VIATA, NEHALITUL AROGANT.
Postat 01 Iulie 2014, 10:40 de mira
TOT EU
Chiar nu aveti pic de rusine Domnilor? Nu va mai opriti din inotul acesta in mocirla verbala si mintala in care persistati cu nerusinare? Nu aveti treburi pe la servici sau pe acasa, nu aveti copii de educat, nu vreti sa fiti exemple de calitate pentru ei si pentru cei pe care ii murdariti cu nororiul vostru ordinar? De cand sunteti voi judecatorii lumii prea curatilor/murdarilor si neprihanitilor, cinstitilor si neanfricatilor? Opriti-va odata din rautati si comentarii!
Postat 30 Iunie 2014, 22:17 de HOP SI EU
dobitoc
acest om daca il putem numi asa ar trebui inchis tot repede. am inteles ca era o pasiune de-a lui sa pice studentii ca ei sa -l caute pe dl.profesor cu plicul.oare cum sa imbolnavit tocmai acuma si pana ieri era bine mersi senator.de ce joci teatru imbecilule?d-zeu o sa ti le intoarca toate impotriva ta,asa cum ai facut si tu cu studentii,si cu bolnavii care nu aveau bani sa-ti dea cand erau internati. RUSINE SA-TI FIE,si la parnaie cu el ,tot repede
Postat 30 Iunie 2014, 13:06 de anonim
Fost paciet
Sunt un fost pacient, si sunt foarte multumit de prestatia lui ca medic. Ceea ce a spus, aia a si fost.
Postat 30 Iunie 2014, 04:19 de B
cercetarea averii lui
Ar fi potrivita o cercetare a averii acestui domn. Nu cred ca pe oradeni ne incalzeste sa aflam cate sentinte au dat judecatorii sau cate dosare au rezolvat procurorii , daca nu se ajunge si la retinerea unei parti din avere care nu se poate justifica . Dlor procurori , acum este momentul sa va sesizati , sigur ca spaga nu s-a luat prima data acum de catre acest domn.
Postat 29 Iunie 2014, 18:58 de lavinia
Familie de medici ...Hmm
Domn doctor fetita cum sta cu facultatea ...sau spaga trebuia pentru inca o incercare de a o ajuta pe viitoarea domnisoara doctor ,dar asteptam masterul etc ,,,(ca prieteni si colegi stiu dece )...
Postat 29 Iunie 2014, 18:34 de Pricopie Marcel
asta e un tzepar
ASTA e un idiot nesimtit de cand lumea, deci sa luam la rand, salariul de profesor univ, zeci de milioane, spor d eprodecan, si de membru in consiliu de administratie la alt spital decat judeteanul, alte zeci, salariu de medic primar(nu opereazadecat abcese si mizerii, restul sunt stoarse de la casa d easigurari ca bani fictivi pentru manopere nerealizate, )intr-o vreme delira muulte diagnostice, sa ii faca si fiicei un post in spital, dar nu a reusit, si salariu de sef de sectie, deci individul asta care rezolva ceva abcese dentare, ca si un stomatolog, lua vreo 250-300 de milioane pe luna salariu de la statul roman, intr-o vreme isi deconta si urgente majore, pe care le rezolvau alti doctori care erau de garda, a doua zi dimineata aveau aia in foi 15 operatii, ca si cum ar fi fost chemat de acasa.acest individ, de vreo 15 ani era abonat si la banii de mita.DESI, nu se pot cuantifica BMW-urile, si delirurile financiare la shopping in strainatate, poate se pot verifica conturile, si averea, sa vedem daca se justifica, sa emigreze medici care nu au ce lucra, ca un idiot din asta e platit de stat cu 10 salarii normale?
Postat 29 Iunie 2014, 11:10 de gino
Vai DNA vino pe la noi
Da. Studentii sunt de vina arestatii pe toti ca si asa nu avem chef de ore.
Postat 29 Iunie 2014, 08:03 de Marcela si Bungau
Marcela Stieee
Simona Bungau mai lasa comentariile ca te stie toata medicina (si nu numai) cine esti, ce poti si ce faci.
Postat 29 Iunie 2014, 08:00 de Petre si Pavel
Nu mai judecati!
Toti aruncati cu pietre!In primul rand devina sunt studentii ca mergeau sa dea bani desi nu ii obliga nimeni!Eu am invatat si mereu am trecut,deci studentii sa puna mana pe carte si sa invete!!!Medicina se face invatand!
Postat 28 Iunie 2014, 17:58 de studenta
dna aoleu ca mor ma doare toate
un medic bun insa ce face el acum este teatru ieftin batandu-si joc chiar de colegi lui de la smurd care trebuie sal care ca pe vechi imparati pe brate rusine fii demn si accepta realitate ca nu te-a obligat nimeni sa iei spaguta sigur obiceiul e vechi si il practica cam toti doctori si profesori si nu numai dar din trei joburi pebune spital universitate si cabinet individual cred cati ajungea si apoi alte doua surse mai putin legale spaguta si la spital si la universitate e cam mult nu crezi stii cum e nemultumitului i se i-a darul si domnia si prostia se plateste ca tot ne streseaza una pe aicea cu citate sigur probabil cu musca pe caciula si ea nu de alta
Postat 28 Iunie 2014, 16:44 de ddd
LAS
ESTI UN LAS MA *,....NICI MACAR DEMN NU TE AI DUS PEPICIOARELE TALE IN FATA INSTANTEI SA TI ASUMI RASPUNDEREA....MI E GREATA DE OAMENI CA TINE...
Postat 28 Iunie 2014, 14:33 de HOT
Amanta
problemele de sanatate al domnului doctor sunt adevarate, e regretabil faptul ca dansul a ajuns in aceasta postura, dar asa se intampla cand ai amanta si trebuie sa cotizezi si la ea si sa i faci toate mofturile din cauza ei el avand de multe ori probleme , cadrele medicale din spital stiu despre cine e vorba, numai bine!
Postat 28 Iunie 2014, 13:09 de anonim
@sorin
E adevarat, dar operatiile facute din pix sunt inoffensive, oricum individul nu facea practic decat extrageri de dinti si drena mici abcese si din cand in cand impletea o sarma printre dinti la bolnavii cu fracturi de mandibular fara deplasare care aveau dinti.Aceste operatii puteau fi facuta si ambulator.Tot restul patologiei adevarate maxilo-faciale(traumatisme cu fracturi ce necesitau abord direct,tumori,infectii chirurgicale serioase etc)luau drumul Clujului, unde exista competenta practica de a fi operate de un simplu medic specialist,nu primar sau prof univ. Clinicile maxilo-faciale din Cluj si Timisoara pot confirma acest fapt.
Postat 28 Iunie 2014, 10:20 de Grigore
o posibila punere sub sechestru a averii
decat articole despre caini comunitari mai serioase par aceste articole si cu bataie lunga . Pe termen lung aceasta pacoste de comportament ajuns reflex(de a lua spaga) duce la degradarea calitatii pregatirii viitorilor medici . Daca studentii care dau spaga nu invata la o materie , la alta , nu vor intelege niciodata ce inseamna medicina si asa o vor practica , cu lacune , vor produce ca viitori medici cazuri de malpaxis si restul neajunsurilor in cascada . Cred ca bine ar fi sa i se confiste o parte din avere acestui spagar .
Postat 28 Iunie 2014, 09:43 de ilie craciun
Pensionare obligatorie
Un chirurg care nu suporta detentia, nu poate nici opera pt ca ar fi un pericol major pt pacient.O sa vedem ce se va intampla!
Postat 28 Iunie 2014, 09:07 de Sorin
vai,vai..
Frumoasa sotie ...de SPAGAR!SI FATA TOT FRUMOASA..!Dar vai el SPAGAR,dom profesor...Traiasca spaga in care ne-am nascut!!!!!!
Postat 28 Iunie 2014, 08:30 de gheorghe
Dar RECTORUL?
ȘTIE MĂ...! CREZI TU CĂ NU ȘTIE...!
Postat 28 Iunie 2014, 07:50 de Marcela
@Un om intre oamen
O fi cum spui tu dar tot spagar este. Cu atat mai mult RUSINE pentru repetatele fapte penale pe care le-a comis. Unde este educatia primita. Ce exemplu da urmasilor lui. Da mai sunt si altii. Da mai sunt si mai rai. Asta nu inseamna nimic pentru cazul de fata si pentru ce se intampla in universitate. Cu totii sunt oameni culti, multi provin din familii bune (cel putin de fatada ,ca nu cunoastem dedesupturi) dar hotul tot hot este iar spagarul tot spagar. Imi pare rau de tine se vede ca esti afectat, dar si-a facuto cu voia lui si merita sa sufere. Altii au suferit in urma faptelor lui.
Postat 28 Iunie 2014, 07:18 de costi
Dumnezeu sa-l mierte pe Maghiar
Semalul mai marilor din universitate se pare ca este LIBER LA FURAT. Haide-ti domnilor profesori furati pana mai aveti de unde. Oricum institutia o distruge sefii, mai furati si voi restul piticfilor cat puteti. Dar nu uitati ca trebuie si tapi ispasitori aveti grija. La universitate lucrurile incep sa se "limpezeasca". Se contureaza usor clasamentul cu primii 4-5 banditi care fac parte din clanul mafiot. Atentie la prostii care vor fi victime colaterale. Apropo la ce spunea cadru didactic mai deunazi, domnule cadru didactic mintile hotilor la ce gandesc? Cum sunt clasificate? Care sunt mai periculosi prosti sau cultii? Jucaria creata de domnul Maghiar incepe sa se strice.
Postat 28 Iunie 2014, 06:58 de costi
OM
Cu mila pentru oamenii de nimic din Bihor, deschisi si buni la suflet, curati ca lacrima si nepatati cum sunteti voi care faceti comentarii din lipsa de ocupatii mai nobilea, doresc sa atrag atentia asupra unor comentarii demne de Dvs. acestia:- Nu Dvs sunteti judecatori - exista organe abilitate care chiar fac treaba lor si nu uitati ca exista Dumnezeu , singurul care are dreptul sa judece;- Comentati cu nerusinare situatia matrimoniala a Domnului Doctor si habar nu aveti ca are o sotie frumoasa, demna si cu inalta calificare profesionala, unic copil al mamei si tatalui care i_au lasat tot ce au avut intr-o viata;- Va legati de fata Domniei sale pe care acest om a ajutat-o sa-si faca scoala la Cluj si la Bucuresti;- Va legati de masinile familiei si nu vedeti copii fara educatie ai concitadinilor Dvs. needucati si cu masini si mai scumpe - parinti cinstiti si onorabili si ii stiti ca doar de aceea sunteti bihoreni;- Nu stit din ce familie deosebita provine acest om care nu avea nevoie sa se casatoreasca cu fiica cuiva decat daca erau sentimente alese;- - Agreati o facatura foarte urata care nu ramane neplatita pentru ca 2 feline platite sa faca asa o rusine.
Postat 28 Iunie 2014, 06:56 de Un om intre oameni
pentru 200
ăsta-i prost? pentru 200? ȘTIE MĂ! CREZI TU CĂNU ȘTIE
Postat 28 Iunie 2014, 01:06 de izaura
de ce nu ?
toți fură de la voi, de ce n-aș fura și eu?
Postat 28 Iunie 2014, 01:03 de de ce nu ?
Era pregatit ESCROCUL !
Avea varianta pregatita in cazul in care pica pe mana politiei si a procuraturii ! Nu-l scapati din mana ! Sa faca ani grei de parnaie, CORUPTUL ! Sa i se confiste averea !
Postat 27 Iunie 2014, 22:43 de com
pt DOSEANU
RESPECTABILE ADVOCAT, CE FACI? NE UMPLI ORAŞUL CU INFRACTORI RESPECTABILI, ÎN LIBERTATE???? BINE ŞI AŞA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ORADEA - MICUL PARADIS PENITENCIAR !!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 27 Iunie 2014, 20:14 de ADINA
Boala naţională !?!
Sănătoşi când "încasează" şi bolnavi când "achită" !?! Măcar stai drept infractorule şi încearcă puţină demnitate când trebuie să răspunzi pentru faptele tale, nu fi târâtoare care se vaită ca o babă în călduri când e prinsă de viitură !?!
Postat 27 Iunie 2014, 19:48 de Carp III
RUSINE
RUSINE!
Postat 27 Iunie 2014, 19:34 de RUSINE
fosta pacienta
I-am fost pacienta acestui medic. Imi pare sincer rau pentru ce i s-a intamplat. Cu siguranta a gresit in momentul in care a luat bani din postura de cadru didactic. Totusi, ca pacienta, pot spune ca am fost foarte multumita de serviciile lui si ale sotiei dansului. Niciodata nu mi-a cerut un leu in plus. Pentru asta ii multumesc.
Postat 27 Iunie 2014, 19:17 de fosta pacienta
................era culmea sa nu se scoata
ne asteptam sa fie pus in plapumioara acasa! daca e asa bolnav cum de face fata ca si chirurg?dar ca sef sectie?dar ca si cadru didactic si prodecan?nu e cam greu pt un diabetic si cu bay -pass? hai sa fim seriosi deja umbla pilele si banii!asta nu se datoreaza maiestrieal ui mesia de doseanu! astea sunt pilele comunistilor la care e pita si cutitul in mana! doar socrul lui romanul a fost tata comunistilor in sanatatea oradeana................ala i-a facut cariera si de acolo si mitocania si aroganta recunoascuta chiar de colegii medici pe care o practica taranoiul asta clujean!sa vedeti numa cu scapa el basma curata si ca maine se face sanatos tun si va continua seria mitocaniilor pe care le-a practicat in urbea noastra de cativa zeci de ani de canda descins in urbea noastra
Postat 27 Iunie 2014, 18:51 de moni
Campanie de presa
Patru articole pe tema asta!!! Voi nu aveti ce scrie sau urmariti o campanie de presa?
Postat 27 Iunie 2014, 18:09 de Coco
elev
bolnav pe dracu !
Postat 27 Iunie 2014, 17:19 de andrei
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON