URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Martie 2014, 15:04

Bodea: "Nu accept să aud colegi smiorcăiţi, demoralizaţi că primarii nu mai primesc bani şi că directorii îşi pierd posturile"

"Sunt şocat de defetismul liderilor noştri de partid, văd că mulţi din partid sunt demoralizaţi. M-a şocat declaraţia făcută de Crin Antonescu la Vâlcea, că noi, liberalii, "nu putem rivaliza cu acest aparat uriaş pe care îl are PSD". Poftiiim?... Ei, bine, nu sunt de acord cu aşa ceva. Nu vreau să aud asta din gura celui care este preşedintele meu de partid, cel care va fi, în câteva luni, preşedintele României. (...) După ruperea USL, "aparatul" PNL este demoralizat şi mulţi preferă să creadă propaganda pesedistă. Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene se simt ca şi căţelul înţărcat. Sunt frustraţi că au fost scoşi de la guvernare, că au rămas fără bani, că nu mai sunt puternici, că sunt ai nimănui. Toţi bocesc ca la înmormântare, prin filiale", a arătat senatorul Cristian Bodea într-o "scrisoare deschisă către liberali" şi pe care a prezentat-o, vineri, într-o conferinţă de presă.

"Bani de doi bani"

Bodea a spus că PSD se pregătea să excludă PNL de la guvernare după alegerile europarlamentare şi oricum premierul Victor Ponta şi miniştrii săi nu alocau fonduri pentru primăriile şi consiliile judeţene conduse de liberali.

"Care guvernare, oameni buni? Ce banii naibii v-au trimis Ponta şi Chiţoiu la bugete? Ce banii naibii v-a trimis Dragnea pe PNDR (n.r. - Programul Naţional de Dezvoltare Rurală)? Mărunţişuri. Bani de doi bani! (...) Aşa greu e de înţeles că Guvernul Ponta a fost, este şi va fi falit? Şi că premierul ăsta guraliv nu are nicio idee decentă pentru a produce mai mulţi bani, în afară de mulgerea poporului prin taxe? Treziţi-vă, s-a dus baba cu colacii guvernamentali!", a spus senatorul liberal.

Cui îi este "drag ciolanul"?

Bodea a afirmat că, "pe fondul acestei demobilizări a armatei liberale", unii dintre colegii săi vorbesc despre organizarea unui Congres extraordinar al partidului, pentru schimbarea lui Crin Antonescu, ceea ce - în opinia sa - ar fi total greşit.

"Este exact propaganda PSD: "Iaca ţapul ispăşitor, hai să-l mazilim pe Crin! Răzbunare şi vrem iar la guvernare!". Bine, deştepţilor, şi pe cine veţi pune în locul lui, în mijlocul lui august? Dar să îmi iasă preşedinte de ţară, nu să mă ducă iar slugă la Ponta! (...) Chiţoiu, Stroe, Tăriceanu? Da, dacă vă e drag ciolanul şi dacă vă mai încredeţi în trădători!", a spus Bodea.

În opinia senatorului bihorean, liberalii "ori luptă până la capăt, ori renunţă la politică", aşa că trebuie să aibă mentalitate de învingători.

"Socialismul cultivă un stat de asistaţi, un cetăţean cerşetor, pe când liberalii trebuie să cultive un stat de întreprinzători, un cetăţean cu iniţiativă, care nu se dă bătut. Or, noi ce facem acum? De ce vorbim de demisie dacă nu facem 20% la europarlamentare, de ce vorbim că nu putem rivaliza cu aparatul PSD? Noi putem fi principalul partid al României, nu să ne mai raportăm la 20% şi să fim mulţumiţi că ne ia cineva la guvernare ca pe UDMR! Trebuie să pornim din start cu un target de 30%, să vorbim de preşedintele nostru şi de un comisar european liberal, pentru că PNL trebuie să dea un comisar european şi un preşedinte de ţară. Aşa trebuie să se poarte PNL dacă vrea să fie un partid mare, nu o adunătură de smiorcăiţi şi de şmecheraşi", a spus senatorul Cristian Bodea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
E bine că nu-i plac cerşetorii !?!
Dacă ar fi să plece din partid toţi cerşetorii, atunci ar fi în mare pericol liberalismul din România !?!
Postat 15 Martie 2014, 19:42 de Carp III
Hm
As comenta mai mult dar mi-e prea scarba de gunoiu asta...
Postat 15 Martie 2014, 14:57 de soso
I-auzi...
Si ce faci tu daca nu accepti????Nici eu n-am acceptat un retardat ca tine in Parlament!! Si ce????
Postat 15 Martie 2014, 11:22 de stana de piatra
ochelari
Ce fata de inpins vagoane are bodea asta... Bai Cristi ce faini ochleari ai, i-ai pus sa pari mai inteligent? sau ti-au obosit ochii de la cat de aproape l-ai privit pe Corleone...in partea dorsala...Iti sta bine... ce sa zic te astept la o tura cu papucu sa mai caram ciment de la Chistag. Ai un cioc...(...)
Postat 15 Martie 2014, 06:47 de eldorado
saracul
Saracul de el. A vazut ca fostii aliati nu il bagau in seama desi musca cum stia el mai bine. Acum vede ca actuala putere nu il baga in seama cand musca cum stie el mai bine. I-a venit geniala idee de a musca cum stie el mai bin chiar din ai lui. Bodeo, astia te vor duce la dentit pentru reparatii permanente. Vei ajunge un caine stirb.
Postat 14 Martie 2014, 18:36 de silviu
solutie
Bodeo, am o solutie geniala pentru tine, dar si pentru primarii tai si pentru noi cititorii acestui ziar la care tu cotizezi. Sa mergi sa donezi in Austria cate un organ pentru fiecare primarie liberala pe care o ai in subordine. Macar asa isi iau si aia un Audi sau Mertan, ca daca tot vor fi saracii in multii ani care vor urma, macar asa vor fi saraci cu demnitate ca si cel din Bins. Ahahahhahahahaha. Plus ca scapam si noi de mizeriile tale. BE SOMEBODY :P
Postat 14 Martie 2014, 18:31 de liviu
ce vorbesti?
Ce vorbesti bai gasca? Tu esti primul asistat al acestui judet. Cate firmele lui peste prajit ai deschis tu antreprenoare si cate milioane de bihoreni ai angajat. S-a trezit asistatul sa isi deschida gura.
Postat 14 Martie 2014, 18:28 de aurel
Mars potaie...
Pe tine te doare la salata ca salariul de senator, privilegiile si indemnizatiile pe care le ai nu ti le ia nimeni. De aia te-am votat pe listele USL sa-ti scuturi besinile pe la Bucuresti? Ce ai facut pentru Oradea de cand esti parlamentar? Auzi... cica ""Socialismul cultivă un stat de asistaţi, un cetăţean cerşetor" da tu nu esti asistat ma nemernicule, ce produci pentru banii pe care ii iei?
Postat 14 Martie 2014, 17:51 de vasy
iar asta
Iar asta? Nu mai exista nimeni in judetul asta? La cate tampebii debiteaza pe secunda, ma mir daca il mai crede careva. Atata abureala are in el, cred ca era ceata in sala, faceau toti ziaristii sauna.
Postat 14 Martie 2014, 17:46 de nelu
Cine nu a dat bani primariilor liberale?
Cine nu a dat bani primariilor liberale? Chitoiu? Domnul Chitoiu nu este liberal????????????????
Postat 14 Martie 2014, 17:43 de lavinia
puscarie
Pretenas, ai ajuns sa critici singur. Si culmea, pe ai tai. Fratele geaman Boeriu a gandit bine momentul separarii. Nu degeaba a prins 2 mandate. Ala e versat. Critica doar puterea. Dar tu ai ajuns sa musti mana care te-a hranit. Sa vezi sustinere i viitoarele campanii. Vei muri singur ca un negru pe plantatie
Postat 14 Martie 2014, 17:41 de sandu
banii
Primarii care te-au ajutat in campanie bai handi asteapta sa ii ajuti si tu cu ceva. De criticat ii critica opozitia lor locala. Acum ai ajund sa ii critici si tu? Pfoooaaaaa tupeu pe a meu.
Postat 14 Martie 2014, 17:37 de nicu
vai de capu tau si al lui Tariceanu
Te mai facusi de kakakaka mare odata...nu inteleg ce cauti tu si maimuta de bolovan la liberali..nu va recomanda nici accentul nici freza..(MAI DEGRABA LA POPULARI)Apropo de freza Bodeo!! esti mortal...mai aveti zahar prin casa???
Postat 14 Martie 2014, 17:37 de vecinu
marele economist
Pentru o persoana care din sofer ajunge economist cu licenta luata la 31 de ani e o realizare extraordinara. Ce il rog e da aiba bunul simt sa taca naibii din gura cand e sa se pronunte pe probleme economice, pentru ca il depasesc.
Postat 14 Martie 2014, 17:35 de georgel
????
Mai mare smiorcait si smecheras ca tine!!!!!n-am prea vazut...mai du-te ma si pe mamaica ta de dobitoc...
Postat 14 Martie 2014, 16:20 de io
opozitie
Pnl nu va face 30 % in urmatorii 10 ani..
Postat 14 Martie 2014, 16:16 de Nelu
Din ce stiu tu nu prea bei !
Daca taceai nu te faceai de CaCaooo. Speranta nu poate sa moara, moare ultima.
Postat 14 Martie 2014, 15:15 de Ioooo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON