URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 August 2014, 14:13

Bodea: "Mang trebuie executat de la Consiliul Judeţean! Dacă Kiss se opune, poate ar fi bine să-i dăm o lecţie, să-l schimbăm şi pe el!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mang, protejat de Kiss

În premieră, senatorul PNL Cristian Bodea a vorbit public, într-o conferinţă de presă susţinută joi, despre votul pe care liberalii bihoreni l-au dat încă la începutul lunii trecute pentru schimbarea preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang, din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, promisă colegilor PDL-işti din Alianţa Creştin-Liberală, dar şi despre protecţia de care şeful PSD se bucură din partea omologului de la UDMR, Alexandru Kiss, care se opune schimbării acestuia.

"Mang trebuie executat de acolo, ce dracului de bani aduce el pentru Bihor? Dacă Kiss se opune, poate ar fi bine să-i dăm o lecţie şi să-l schimbăm şi pe dumnealui!", a spus Bodea, amintind că, deşi boss-ul UDMR a încheiat o înţelegere cu preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, acum nu şi-o respectă, protejându-l pe Mang.

Mang şi Pop, nişte "bocitoare"

Pe de altă parte, Bodea l-a luat la ţintă pe Mang şi pentru că la începutul acestei săptămâni s-a mulţumit să spună că firmele angajate de CNADNR pe DN 76 sunt de vină pentru ritmul lent şi calitatea proastă a lucrărilor între Oradea şi Beiuş, deşi - ca reprezentant al partidului de guvernământ - atât el, cât şi prefectul Claudiu Pop, ar trebui să ceară rezilierea contractelor pentru societăţile care nu le onorează.

"De ce crede domnul Mang că ne poate prosti că firmele sunt de vină? Păi, ale cui sunt drumurile naţionale, nu ale Guvernului, ci ale firmelor? Ţara e administrată de firme sau de Guvern? Dacă acolo firmele nu-şi fac treaba, trebuie aplicate soluţiile juridice. Ioan Mang şi Claudiu Pop nu sunt decât nişte bocitoare, nu au nicio scuză că Guvernul nu mişcă niciun deget. N-am auzit să pună penalităţi, să rezilieze contractele firmelor, domnul Mang doar arată cu degetul din birou. I-a crescut degetul ca nasul lui Pinocchio, numai să nu-i intre în ochi", a spus Bodea.

În context, liberalul a felicitat iniţiatorii protestului anunţat la Pocola pentru sâmbătă, 29 august, dar a spus că nu va participa la eveniment alături de protestatari, pentru a nu fi acuzat că încearcă politizarea mitingului localnicilor.

"Peşte politic"

Bodea a comentat şi anunţul făcut marţi de Ioan Mang despre cele 128 milioane lei pe care, a spus liderul PSD, Ministerul Dezvoltării le-a alocat pentru 18 proiecte de apă, canalizare şi asfaltare din judeţ. Parlamentarul liberal a zis că şeful PSD Bihor "prosteşte electoratul cu minciuni şi vorbe mari" fără acoperire, iar faţă de primarii din opoziţie "acţionează ca un peşte politic", deoarece încearcă să-i cumpere cu bani din Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală.

Bodea a amintit că în toamna anului trecut Parlamentul a votat pentru PNDL un buget de 1,5 miliarde lei, redus anul acesta la 1,1 miliarde lei, în condiţiile în care pentru sutele de şantiere deschise ar fi nevoie în total de 15 miliarde lei. "Rectificarea bugetului PNDL este negativă, dar ei (n.r. - PSD-iştii) se laudă că deschid proiecte noi", a spus senatorul liberal.

El a dat şi exemplul Bihorului, unde din 2009 au rămas nefinalizate 22 de şantiere în tot atâtea comune, în unele locuri (ca de exemplu la Vadu Crişului - 90%) stadiul lucrărilor fiind foarte avansat, fără însă ca Guvernul să aprobe vreun leu pentru finalizarea lor. "În Bihor, PNDL are un deficit de 300 milioane, iar domnul Mang se laudă că a adus 128 milioane pentru proiecte noi, dar nu ştim valoarea acestor lucrări, iar banii vor merge doar pentru documentaţiile tehnice", a spus liberalul, întrebându-se retoric "când se vor face aceste lucrări, în 2030, în 2050?".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
32 Comentarii
REPLICA la @Rugea din Tarian
Cel cu nick name-ul @Rugea din Tarian sa te comentez decent la jigniri si insultele care mi le-ai adus, pentru ca daca te injur balacaresc porcesc o sa ma cenzurereze pe forumul Ebihoreanul si nu este prima data cand sunt cenzu@Rugea din Tarian ai primit sarcina de partid PSD Bihor ca sa-mi poui poumnul in gura sa ma cenzurezi si sa NU mai scriu nimic pe forumul Ebihoreanul? A gresit bah stmekere, este` democratie originala romaneasca ` siorice individ roman simplu are dreptul sa-si exprime ideile opiniile , drept scris i in Constitutia din ROMANI!:))=)) In cometariul tau super inteligent , NU ai adus nici un argument ca as fi scris minciuni , doar atac la persoana mea @Romanul Simplu, esti un biet postac de partid scrib care scrie dupa dictare ceea ce alti-i dicteaza!:))=))Sunt un roman simplu si scriu ADEVARUL si DREPTATEA care supara pe multa lume din PSD Bihor.Cauta negocierea pace intelegerea si NU ` ridicolul ucide` prima victima` `doare ` aceste trasaturi ale suferintei.,Daca taceai si nu scriai filozof ramaneai , dar tu aperi pe Ioan Mang PLAGIATORUL , si nu poporul PSD , poporul roman simplu bihorean votant PSD !:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 August 2014, 15:43 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Simplitatea ta este sinonima cu prostia. Mereu aceiasi placa. Pacat ca ridicolul nu ucide, ai fi prima victima. Prostia nu doare, dar costa!
Postat 24 August 2014, 11:02 de Rugea din Tarian
jos cu udmr
Locul depanatorului turnator Kiss Alex " Chis" Sanyi e la parnaie. La Jilava. Gherla cu el. A furat mai mult decit toti udemeristi la un loc inclusiv Marko(lj) Bela liderul lor turnator, comunist,. cacat de un ban.
Postat 24 August 2014, 07:00 de jos cu udmr
REPLICA
Dusmanul dusmanului meu este si prietenul meu ...pana la un moment dat!Cainele mic ala rau(Bad Dog) inatarata cainele mare... la violenta !:))=)) ADEVAR si DREPTATE inainte de toate , are dreptate si adevar in afirmatii senatorul PNL Cristian Bodea numai ca trebuie si explicat cele afirmate , deci intradevar firmele de la drumul E76 le-a fost taiate finatarea si ar fi fost fortate sa muncesca din banii lor ceva de genu l acesta dar ,, NU muncimn pe datorie de la guvern ...ca asta (guvernu)cine sti cand va achita lucrarile , restu conferinta de presa PSD Bihor a presedintelui filialei PSD Bihor domnul Ioan Mang PLAGIATORUL PSD sunt minciuni gogonate de aburit electoratul bihorean!:))=))Mai bine nici Nu ar fi facut conferinta de presa PSD Bihor si si-ar fi continual concediul de vara departe de tara , da asa este , cand nu ai ce face , faci numai prostii ce iti zice partidul PSD in sperana ca o sa fii iarasi in g Faza cu senatorul PNL (...) :))=)) .Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 23 August 2014, 22:20 de Romanul Simplu
tacere
Fac pariu ca domnul Mang nu va declara nimic la aceasta iesire a lui Bodea, care nu se poate numi domn. Rusine Bodea!!!!
Postat 23 August 2014, 00:42 de adina
.
Domnule Bodea, ar trebui sa stati in banca dumneavoastra, in primul rand nu aveti un limbaj adecvat fuctiei pe care o detineti datorita unor oameni pe care ii denigrati in momentul de fata. Nu uitati, roata e rotunda :-)
Postat 23 August 2014, 00:40 de alex
k*rva si B*gabontu"
COSTI draga, pupa-l in "valoarea intelectuala" pe Mangoi ca nu te opreste nimeni si totodata transmite-i felicitarile direct pe cale "orala"; Iar tu Gina Paragina se pare ca ai absolvit CURsuri de cultura generala de la professore cu neuronul ala singur care ti-a mai ramas-adica 1% din capacitatea intelectuala a unui autobus vechi de 50 de ani
Postat 22 August 2014, 21:58 de Elena Udea
CE RASA E?
CE VALOARE INTETECTUALA POATE AVEA UN PLAGIATOR ? DAR MORALA? SA NE SCAPE DUMNEZEU DE MANGULET CA NUMAI DE PORCARII SI MINCIUNI E IN STARE ! NE-AM SATURAT DE ASTFEL DE POLITICIENI ! SE LAUDA CÂ IMPARTE BANII NOSTRII CELOR CARE IL SLUGARESC.
Postat 22 August 2014, 21:18 de VALI
Iar se trezeste Bodea vorbind
Iar se trezeste bodea vorbind:)))))))
Postat 22 August 2014, 19:38 de Antonela
Sa iti fie rusine Bodea
Sa va fie rusine celor care il injositi pe Domnul Mang.....O sa mai treaca mult timp pana Bihorul va mai avea un politician de valoarea intelectuala a acestuia. Felicitari domnule Mang pentru tot ce a-ti facut pentru noi.
Postat 22 August 2014, 19:36 de Costi
Asta
Asta nu se ridica nici la 1% din valoarea intelectuala a Domnului Mang si se trezeste sa vorbeasca, Mai bine ar luat niste lectii de cultura generala:)
Postat 22 August 2014, 19:34 de Gina
In opinia
in opinia lui Bodea trebuia sa vina Domnul Ponta sa ii invete pe cei de la firma de trumuri cum se face un drum. Rusine Bodea!
Postat 22 August 2014, 19:32 de Gabi
Omul asta.....
Omul asta nu se mai opreste. Foloseste un limbaj de mahala si inca mai crede ca il asculta cineva....
Postat 22 August 2014, 19:30 de Cristi
Chiş şi Mang
Oare cît îi mai suportă PNL&PDL pe depanator şi pe pupilul lui: Mang Janos ??? Nu v-aţi plictisit de tractoristu' ăsta unguresc, cu calu' lui cu tot ? Că de plagiatoru' cu mustaţă de huszar ce să mai vorbeşti....
Postat 22 August 2014, 15:50 de spartacus
Iar
Domnul bodea iar joaca murdar...
Postat 22 August 2014, 13:32 de Ben
cine ASTA ?!
https://www.youtube.com/watch?v=yzttp6qnwOA
Postat 22 August 2014, 13:30 de mlg budva
Sef
Bodea taie şi spânzură de parcă ar fi un dictator..
Postat 22 August 2014, 13:28 de Flavius
bad dog
Bad Dog Bodea. Cainii rai ar trebui sa poarte botnita. Si stapanul(Popa) e raspunzator pentruu faptele iresponsabilului sau animal. Totusi, domle Popa, calmati-va javra ca instabilitatea e ultimul lucru de care avem nevoie. Consider ca ar trebui sa-i dati o lectie, apoi o botnita, zgarda si lesa scurta. In caz contrar, lectia invatata la ultimele alegeri o veti invata din nou, intreg PNL-ul, suferind pentru faptele animalelor ce se afla sub paza dvs.
Postat 22 August 2014, 11:14 de fratele de pe spania
AD
atata poate Bodea asta..sa latre la luna!E parlamentar de 2 juma' si a facut 2,3 hartii catre Ponta sa arate el cat face pentru Bihor!In rest pace.E la fel ca toti politicienii actuali!Doar jigneste fara masura fara sa aiba nici o contributie la bunastarea judetului. Hau Hau si atat domnule autointitulat BAD DOG..tu de fapt esti MIAU MIAU!
Postat 22 August 2014, 08:31 de ADAD
IAR TE-AI UITAT IN OGLINDA ..
Iar te-ai uitat in oglinda prea mult de dimineata si te-a apucat greata !! Ia o boaba sa-ti treaca si nu mai face urat la greata .
Postat 22 August 2014, 08:07 de cetatean
:)) Iar Bodea :)) acest romanul simplu al politicii bihorene
Bodea se gaseste sa vorbeasca de Mang ? Nu il confunda cu stapanul tau Popa, Mang si vorbeste si citeste si scrie. Da, chiar scrie, chiar daca ti-e un pic greu sa crezi dupa ce ai vazut la Popa. Ca senator al zonei de cate ori ai fost la cnadnr sa rezolvi problema ? Sau nu stii inca bucurestiul si mai bine stai la hotel pe 80 de milioane pe luna ca platim noi prostii. Si draga calutule facut senator, chiar daca ti-ai terminat studiile la varsta la care altii isi dau copii la gradinita (31 de ani :)))) ) ar trebui macar aritmetica elementara sa o stapanesti. Dar de la un birjar ordinar (vezi ce frumos injura un grup de tineri intelectuali in pita in Alesd) ce sa te astepti. Lasa ca se termina mandatul si vreau sa vad cine te mai voteaza fara sprijinul PSD
Postat 22 August 2014, 07:39 de Vladimir
????????
Parvoviroza nu se trateaza..Bodea-Cine crezi ca te mai voteaza la urmatoarele alegeri?????????Ham-ham-ham...!i
Postat 22 August 2014, 07:19 de Nea taticu
latrat
Foaie verde loboda / Bodea latra sloboda / Crede ca lumea il adula / Dar pe noi ne doare-n p@#!
Postat 22 August 2014, 01:36 de potaie
killer
Maine iese Mang si spune ca Bodea trrbuie eliminat. Conform povestii cu Nietzsche: Dumnezeu e mort semnat Nietzsche si Nietzsche e mort semnat Dumnezeu, Mang va iesi si va spune ca Bodea va fi cel eliminat, semnat Mang. Ahahahahahhaha
Postat 22 August 2014, 01:30 de killer
hitman
Auzi la Hitman al meu. Marele interlop Senatorul PLM. Cu limbaj ca al lui, cu amenintari ca alui, Mang ar trebui sa depuna plangere la politie, iar pe langa asta, sa isi angajeze si firme de paza ca sa nu se uiye peste umar de acum inainte cand iese din casa. Ca poate poate va fi "eliminat".
Postat 22 August 2014, 01:28 de Hitman
Cine mai respiră
Fii atent cine reapare in scena? Bodeo, ai revenit din vacanta cu fosta amanta, actuala iubita si incepi sa faci declaratii? Elimininari? Bodeo? Doar tu poti sa ai un astfel de limbaj precum interlopii. Senatorul PLM
Postat 22 August 2014, 01:23 de Titus
Eutanasie
Si tu caine trebuie sa fii eutanasiat.
Postat 22 August 2014, 01:09 de Hingher
Noroi
Bodea aruncă iar cu noroi şi foloseşte cuvinte urâte ... nu e frumos domnu senator..
Postat 21 August 2014, 19:57 de George S.
V-am tinut eu din lucru, Bodeo?
Afara cu toti trei, Popa+Kiss+Mang, ca sa incepem macar de la zero si sa ne bucuram de alegeri anticipate! Din partea mea ar trebui sa dispara chiar si consiliul judetean ca institutie, ca si asa e doar consumatoare de resurse fara sa produca nimic!
Postat 21 August 2014, 16:47 de WinDos
CORECT!
DOAMNE AJUTA SA SCAPAM DE MANG SI APOI SI DE KISS!!!!!!!!!!!11
Postat 21 August 2014, 15:11 de ORADEAN
ochii pe externalizare centre DGASPC
SPERAM CA CONSILIUL JUDETEAN SA NU MAI DEA CENTRELE DE PLASAMENT DIN SUBORDINEA DGASPC ACESTOR FUNDATII SPRE ADMINISTRARE UNDE S-A FURAT PE RUPTE BANUL PUBLIC DOAR UN EXEMPLU CP2 UNDE FUNDATIA COPII FAGADUINTEI CONDUSA DE SAMUIL MITRA A FURAT CEL MAI MULT AVIND 80 DE BENEFICIARI
Postat 21 August 2014, 15:11 de radu
ce vrea acest domn din nou?
iar vine acest domn cu conferinte de presa? mai bine s-ar ascunde in desert ca nu a facut nimic pentru bihoreni. stimabile domn, te-am votat si am fost un idiot! inafara de scandalurile pe care le-ai facut si inafara de atacurile aduse celorlalte partide politice nu am auzit nimic de tine. LA REVEDERE!!!
Postat 21 August 2014, 14:41 de vasile
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON