URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Martie 2015, 17:50

Bodea e supărat pe Iohannis: „Nu toţi parlamentarii blochează justiţia!” şi „preşedintele e arbitru sau procuror”?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atenţie, Iohannis!

"Pe pagina de Facebook a preşedintelui României scrie că încă o dată Parlamentul a blocat justiţia. Ştiu că nu Klaus Iohannis scrie pe Facebook, că o fac consilierii lui, dar aş vrea să-i atrag atenţia preşedintelui României că are responsabilitatea să-şi supravegheze consilierii, să aibă grijă ce vorbe îi pun aceştia în gură", a spus senatorul PNL Bihor Cristian Bodea într-o conferinţă de presă susţinută vineri, în calitate de membru în Comisia juridică, dar şi de chestor al Senatului.

Bodea a precizat că la votul desfăşurat în Senatul României ca urmare a solicitării Parchetului Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie de a încuviinţa arestarea preventivă a lui Dan Şova majoritatea celor prezenţi s-au exprimat în favoarea acestei cereri, şi doar "şmenul politic" al preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, "manipulat de PSD", a făcut ca rezultatul votului să nu fie materializat într-o hotărâre.

"PSD a făcut un mare şmen politic de care responsabil este Călin Popescu Tăriceanu, care după numărarea voturilor, constatând că din 151 senatori prezenţi majoritatea, adică 79, au votat în favoarea încuviinţării cererii Parchetului, a invocat articolul 173 al Regulamentului Senatului şi a afirmat că pentru adoptarea hotărârii trebuia să se pronunţe majoritatea membrilor Senatului, nu a membrilor prezenţi", a spus Bodea.

Iohannis, preşedinte sau procuror?

Liberalul afirmă că pentru atitudinea unora dintre liderii Senatului nu poate fi "blamat" întregul Senat şi cu atât mai puţin întregul Parlament. "Preşedintele României nu poate blama întregul Parlament pentru votul unei părţi a membrilor săi. Senatul nu a făcut scut în jurul lui Şova, majoritatea senatorilor prezenţi a votat încuviinţarea arestării acestuia, doar o parte din conducerea Senatului a făcut un şmen politic, dar pentru asta nu blamezi întregul Senat", a spus Cristian Bodea.

Senatorul liberal a afirmat că preşedintele Iohannis trebuie să decidă dacă vrea să fie mediator sau acuzator: "Ca preşedinte al României, ai datoria să fii mediator, nu acuzator, să vezi toate nuanţele, nu în alb-negru, preşedintele României trebuie să se hotărască dacă vrea să fie arbitru sau procuror!".

Nu suntem toţi la fel

"Eu, Cristian Bodea, nu am făcut scut în jurul lui Şova, nu am oprit justiţia în cazul Şova, eu, Cristian Bodea, am vorbit înaintea votului în numele PNL la tribuna Senatului şi am spus clar că judecătorul decide arestarea, nu Parlamentul", a adăugat senatorul liberal.

Bodea a afirmat că în opinia sa preşedintele Iohannis a greşit acuzând întregul Senat, iar postarea de pe pagina de Facebook a acestuia ar fi fost făcută de şeful Cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache. "Nu poate să vină un consilier prezidenţial să mă acuze la grămadă cu cei care au vrut să oprească justiţia, e nedrept faţă de toţi cei 53 de senatori PNL care au votat ca justiţia să-şi urmeze cursul şi faţă de cei 26 de la celelalte partide care au votat la fel", a mai spus senatorul liberal.

"Preşedintele nu are scuza că cineva s-a scăpat şi că n-a ştiut acest lucru", a mai spus Bodea, afirmând că prin postarea de pe pagina de Facebook preşedintele a contribuit la aversiunea cetăţenilor inclusiv faţă de aleşii care i-au reprezentat corect. "După un comunicat ca ăsta te mai miri că vine lumea şi spune că trebuie împuşcaţi toţi parlamentarii? Toţi suntem vinovaţi, toţi suntem condamnaţi de consilierul preşedintelui României?", se întreabă, retoric, liberalul bihorean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Data viitoare o să fie mai atent Ciolannis !!!
O să scrie "..., cu excepţia lui Bodea" !!!
Postat 28 Martie 2015, 17:13 de WinDos
Auleu..
Hauhauhauhauuuuuuu...latra un catzalus liberal in noapte...!Hauhauhau...e Bodea ucenicul lui Poppa Ciordel...hauhauhau!
Postat 28 Martie 2015, 11:05 de grigore
Dulce ca mierea e imunitatea!
Dar despre Vosganian de ce nu vorbim? Eu zic ca trebuie sa vorbim in binom(ca tot e un termen la moda!)! Ca la Vosganian nici ambasadele nu s-au dat cu fundul de pamant! Problema din punctul meu de vedere sta asa: daca tot se vorbeste de dimineata pana seara de imunitate SA SE SCOATA!INCLUSIV PENTRU PRESEDINTE! Cand? Cand va fi modificata CONSTITUTIA! Pana atunci nu este posibil! Este evident ca nici Gorghiu nu a putut impune peneleilor ceva, nici Ponta pesedeilor! Asta daca chiar au vrut sa o faca! Deci s-a votat asa cum a vrut fiecare! Si "secret"(chiar daca toti au facut filmari stand la panda!). Iar pe IOHANNIS sa-l lasam in pace! Citeste orice atat de frumos, cu dictie, rar, inteligibil! E perfect, zic!
Postat 28 Martie 2015, 00:04 de TDS
domnule senator+
Domnule Senator, Ar trebui sa lasati administratia publica celor care fac administratie publica si sa va ocupati de politicianismul la care va pricepeti!
Postat 27 Martie 2015, 19:43 de claudiapurde
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON