URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Octombrie 2016, 17:46

Bodea a ajuns ”liberal-ecologist” după ce a refuzat oferta PSD de a se înrola în ALDE, iar apoi în PMP şi în PRU

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anti-Iohannis

Echipat într-o ie cu care se "branduieşte" ca lider al PER, senatorul Cristian Bodea a explicat într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Oradea, prima după excluderea din PNL, de ce a fost dat afară dintre liberali: pregătise "o moţiune anti-Iohannis" după alegerile locale, dar din cauza primarului Ilie Bolojan, care "era un dictator", colegii au decis să nu mai facă parte din această formaţiune.

Bodea a afirmat că se săturase să "iau apărarea lui Iohannis la televiziuni, să-l apăr de rahat", şi că din cauza refuzului său "am primit pauze de televiziune de mai multe ori de la Alina", adică Alina Gorghiu, fostă copreşedinte, acum singurul preşedinte al PNL.

Trimis de PSD la ALDE

După excludere, "am prospectat piaţa", a recunoscut Bodea, afirmând că "prima opţiune era ALDE", unde un lider al PSD, Codrin Ştefănescu, îi dirija pe toţi liberalii nemulţumiţi, pentru că ALDE este, de fapt, partid satelit al PSD, "pepiniera lor", iar Tăriceanu o simplă marionetă, avidă de imagine, manevrată în realitate de fostul ministru al Finanţelor din Guvernul Ponta I şi II Daniel Chiţoiu.

De ce n-a ajuns Bodea la ALDE? "Păi să mă duc eu la cel care i-a vândut PNL-ul lui Ponta? În plus, Tăriceanu vrea acolo să i se cultive imaginea numai lui", a răspuns tot el, adăugând că în ALDE "Chiţoiu vinde funcţii cum a făcut şi în Guvern".

Ia lui, mai tare decât cămaşa lui Diaconu

"Următoarea opţiune a fost să mă duc la alt dictator, era PMP, dar nu am eu profil să-l apăr pe Băsescu la televizor", a continuat Bodea, adăugând că subalternii din acest partid îl numesc pe fostul şef al statului "tăticul".

În fine, a treia variantă refuzată de tânărul senator bihorean, conform spuselor acestuia, a fost PRU, formaţiune înfiinţată pentru Victor Ponta de fostul deputat PSD Bogdan Diaconu, dar Bodea n-a acceptat. "Să merg eu sub Diaconu? Nu mă interesa", a spus politicianul, oferind şi o comparaţie între ia lui şi cămaşa albă a acestuia: "Eu port ie tot timpul, am trei. El nu are ie, are o cămaşă albă pe al cărei guler a cusut un tricolor, dar o poartă numai la zile mari".

"Eu când fac o nebunie mi-o asum, când merg contra curentului", a mai spus Bodea, justificându-şi poziţionarea politică finală.

Lider de partid

Bodea a povestit că la PER a ajuns în urma ofertei făcute de preşedintele acestei formaţiuni, Dănuţ Popa, un om de afaceri din Maramureş stabilit în Bucureşti.

Iniţial, Bodea n-a vrut, dar apoi şi-a impus condiţiile: "I-am spus că PER e un partid de nişă şi eu nu vreau un partid de nişă, să mă leg de copaci (...) A zis că are nevoie de un lider de imagine Am hotărât să facem un partid naţional. Partidul acesta are un program de 48 de pagini, programul lui Cioloş are numai 24 de pagini. Are două doctrine, liberală şi ecologistă, că nu poţi să salvezi numai pădurea şi să laşi să moară omul".

"Voturile vin pentru mine"

Deşi a susţinut singur conferinţa de presă, Bodea le-a dezvăluit jurnaliştilor că voia să le prezinte o colegă care îi va prelua atribuţiile de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Bihor, dar "e cu mama bolnavă în spital" şi, cu toate că aceasta este o figură cunoscută presei locale, nu îi poate dezvălui numele, deoarece "nu este corect, poate se răzgândeşte, îi moare mama şi se răzgândeşte, mai ştii?".

Oricum, tânărul politician a punctat că: "Organizaţia o reprezint eu, voturile vin pentru mine, voturile vin pe lideri. Eu sunt locomotiva PER-ului. Sunt tânăr, sunt nou, sunt nepătat, am experienţă politică 12 ani, 12 ani am stat în umbra liderilor PNL, de la care am învăţat şi ce să fac, şi ce să nu fac".

Mită eşuată

În finalul întâlnirii cu jurnaliştii, Bodea a spus că "avem 4% în sondaje" făcute de celelalte partide, iar din cauza acestei creşteri rapide (în vară a preluat formaţiunea de la 1%) "Blaga ne-a oferit 6 locuri pe listele lor ca să nu candidăm noi cu PER, acum Alina trimite emisari să candideze pe listele lor numai preşedintele partidului, iar PSD la fel, ne-a oferit tot 6 locuri".

Evident, în aceste condiţii Bodea e convins că va rămâne parlamentar ca lider al PER. "Dacă eu am crescut PER-ul de la 1% la 4%, cred că mai pot", a spus el, referindu-se la faptul că poate să-l "crească" la 5%, pentru a trece pragul necesar accederii în Parlament.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON