URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Decembrie 2010, 17:02

BMW de 30.000 de euro furat din străinătate, găsit în vama Borş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Miercuri dimineaţă, în jurul orei 1, la punctul de trecere a frontierei Borş a ajuns românul B. D. la volanul unui BMW sport, dorind să intre în ţară. La verificări, poliţiştii de frontieră au aflat însă că maşina pe care românul o conducea era declarată furată într-o ţară a Uniunii Europene.

Şoferul le-a spus poliţiştilor că, aflat la muncă în străinătate, a cumpărat BMW-ul de la o persoană cu care a luat legătura în urma unui anunţ la mica publicitate. Românul a plătit pentru maşină 18.000 de euro şi a primit de la vânzător certificatul de înmatriculare, cartea verde şi o singură cheie de contact.

Şoferul este acum cercetat pentru infracţiunea de tăinuire, iar cercetările în cauză continuă. Maşina, în valoare reală de 30.000 de euro, a rămas în curtea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor până la finalizarea cercetărilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
ce spui!
Tăinuirea nefiind o formă a participaţiei, tăinuitorul nu poate fi obligat la plata despăgubiri lor, solidar cu autorul infracţiunii, decât în raport cu valoarea bunurilor ce fac obiectul tăinuirii, iar nu în solidar la acoperirea întregului prejudiciu cauzat prin infracţiune.
Postat 30 Decembrie 2010, 17:03 de ha, ha, ha
asa ca GRIJI cu ce e la jumate de pret
Fapta inculpatului, de a se înţelege cu autorul unui furt, după săvârşirea de către acesta a infracţiunii, de a-l ajuta să vândă bunurile sustrase şi de a împărţi preţul obţinut, constituie infracţiunea de tăinuire prevăzută în art. 221, iar nu aceea de favorizare a infractorului prevăzută în art. 264 din Codul penal. Ceea ce deosebeşte cele două infracţiuni, îl constituie scopul de a obţine un folos material pe care-l urmăreşte făptuitorul, caracteristic in fracţiunii de tăinuire
Postat 30 Decembrie 2010, 17:01 de andrei
ciudat comportament un ungur nu vorbeste asa
te un ungur nu jigneste cum o face un roman asa ca daca tot ataci ataca bine nu te automasca in alta natie,unguri sunt oamenii cu sufelt mult mai mare ca a ROMANULUI din pacate \"te\" de ar avea romanul jumate din inima ungurului am fi nu bogati ce ff bogati
Postat 30 Decembrie 2010, 10:22 de dan oradeanul
pt anca
ma hanca, omul ti-a spus ca esti prost de impungi si tu tot nu te-ai prins. pai uite ca are dreptate,"te" bulangiule!
Postat 30 Decembrie 2010, 02:36 de oradean
HA, HA,
daca si tu ai ajuns sa visezi la calatabosul meu atunci cu ce am gresit eu!ha, ha, ha, ha e bun vrei si tu?
Postat 29 Decembrie 2010, 18:03 de @take care
huh
ancooo, numai la caltabos ti-e gandu'......
Postat 29 Decembrie 2010, 17:45 de take care
TAREE masina dar e furata, pacat!
Calugarita se duce la doctor: - Doctore, nu pot scapa de sughit. Doctorul o consulta si-i spune: - Sunteti insarcinata. Calugarita se intoarce la manastire si povesteste ce i-a spus doctorul. A doua zi stareta se adreseaza doctorului: ... - De ce i-ati spus asta calugaritei noastre? - Ca sa o sperii si sa scape de sughit...... La care stareta: - Cel care s-a speriat a fost episcopul, s-a aruncat din turn!
Postat 29 Decembrie 2010, 17:41 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON