URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Mai 2012, 18:13

Bitea, luat la ochi din prima zi de subprefect: Cine a plătit sindrofia la instalare?

Asociaţia Pro Democraţia a criticat, luni, modul în care a avut loc, duminică, ceremonia de investire în funcţie a subprefectului Cristian Bitea care s-a lăsat, după, cu un bufet suedez la care au participat invitaţii. APD a trimis în acest sens pe adresa redacţiilor orădene un "Apel pentru minimă decenţă şi responsabilizare în activitatea publică".

"Este un semn de discrepanţă arătată de cei "de sus" înspre cetăţeni, dar acest lucru a ajuns să depăşească cu mult aceste limite. Motivele? 1. Amploarea acesteia... Din fotografiile din presa orădeană online, reiese că reuşita unui om de a fi numit într-o funcţie publică este împărtăşită cu tot mai mulţi concetăţeni. 2. Invitaţiile la această ceremonie şi petrecere de după investire, de cine anume au fost făcute şi pe ce criterii?! 3. Cine a suportat aceste costuri? Dacă au fost susţinute din bani publici, nu este corect ca invitaţia să nu fie lansată către toţi contribuabilii bihoreni, iar dacă au fost din surse private, de ce nu s-a făcut această precizare?", se arată în textul trimis de preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia Oradea, Adrian Şimon.

Liderul APD le-a adresat şi "o rugăminte" politicienilor locali: "Indiferent câte investiri noi vor mai avea loc pe parcursul acestui an în diferite instituţii deconcentrate, fenomenul "petrecerilor" de după ceremonia oficială nu trebuie să aibă o amploare ce să se concureze una pe cealaltă şi să aducă un afrond asupra contribuabilului!", scrie Şimon.

El le-a amintit celor puşi pe funcţii că în ce-i priveşte, cuvântul-cheie ar trebui să fie responsabilitatea, "termen ce conţine în sine şi stoparea fenomenului de discrepanţă faţă de cetăţeni şi relansarea dialogului cu toţii dintre noi".

Contactat de BIHOREANUL, Bitea (foto dreapta) consideră că ieşirea APD este exagerată. "A fost un eveniment adecvat pentru asemenea manifestări, iar respectiva acţiune a făcut parte din protocol. Utilizarea termenului "petrecere"este mai mult decât inadecvată. Este, dacă vreţi, o tradiţie făcută în limita protocolului, şi tocmai că nu a fost făcută din bani publici", a spus subprefectul, refuzând să intre în detalii.

Cristian Bitea a fost instalat duminică, pentru a doua oară în trei ani, în funcţia de subprefect al judeţului Bihor, după ce Executivul a demis, săptămâna trecută, toţi prefecţii şi subprefecţii puşi în funcţii de Guvernul PDL-UDMR.

La evenimentul organizat în sala mare a Prefecturii au participat peste 100 de persoane, PDL-işti şi liberali, dar şi şefi de instituţii şi oameni de afaceri. După ceremonia de investire, care, spre deosebire de alte evenimente de acest gen a durat doar 13 minute, invitaţii au luat parte la un bufet suedez, care nu a fost însă unul opulent.

Este a doua ieşire publică a preşedintelui APD de la debutul campaniei electorale. Săptămâna trecută, acelaşi Şimon a demarat, prin recent înfiinţata Coaliţie Rogerius, formată din reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari, un protest împotriva politicienilor care îşi amintesc de alegători doar în campanie. Membrii coaliţiei îndeamnă orădenii să ignore pliantele electorale, lipind la intrările în blocuri afişe cu mesajul: "Acuma se vine?! Reveniţi după 11 iunie dacă chiar vă interesează de noi!".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
fericire falsa
e fericit bitea ca a ajuns din nou, doara asta a si fost intentia lu ponta schimbam oamenii capabilii daca nu sunt de culoare rosie
Postat 15 Mai 2012, 22:21 de iulian
Tampenii!!!
Puroiu politicii bihorene,* cu ochi e asta.USL e dezamagitor.
Postat 15 Mai 2012, 19:04 de gig
de ce?
Noi am platit ca dor nu a mers domnul Bitea cu bani de acasa.
Postat 15 Mai 2012, 18:05 de oradean
AM ZIS HAI PDL
tara asta are destui PAPAGALI ....mergi si te impusca copchile
Postat 15 Mai 2012, 13:36 de Muhaha
NU STIU CUM AR FI MAI BINE.....?
NU STIU CUM AR FI MAI BINE.....? indiferent ce face si cum face omul.....nu-i bine.Cum vreti voi sa fie ? sau ce sa faca ? sa fie pe placul vostru ? Bine ca nu va legati si de cum sufla......cate batai are la inima pe minut.....sunteti de-a dreptul penibili cu toate comentariile voastre.....probabil aveti timp de comentarii, in loc sa va faceti treaba.Doar FRUSTRATII au reactii din astea......Ca un sfat, pot sa va spun ca ar fi bine daca in primul rand v-ati accepta pe voi, si apoi pe altii.....dar d-l Bitea nu are nevoie de intelegerea voastra, ci sa-l lasati in pace, stie d-lui ce are de facut.La cat ii de destept........va tine in degetul mic....bineinteles de la un picior
Postat 15 Mai 2012, 08:35 de mya
Afara lipitoare
Nu mai putem citit asa articole cu lipitori de astea care ar grebla cu ambele maini!! Va bateti joc de increderea oradenilor cu personaje de astea !!!
Postat 14 Mai 2012, 22:17 de Papanghel
da....
Chef si voie buna pe spatele oamenilor..... sa va fi rusine, in timp ce alti mor de foame voi va faceti poftele in bufete suedeze pompoase
Postat 14 Mai 2012, 22:01 de bogdan
ba, putza
Ba Bitea, iar esti pe etnobotanice? Ce nu pricepi ca pari cam toanta, fata draga, purtator de diploma si atat??? te crezi tu acuma mare scula-n prefectura, da stau linistit, ca nu-i sta mult p-acolo. frustarea ta pute de la o posta a *. vezi sa nu dai foc la cosu de gunoi.
Postat 14 Mai 2012, 21:38 de etnobotanicul
candidat
Adevarata fata a USL`ului .... zero barat ! ... Ce a reusit sa faca Bitea ca inalt functionar public pentru Bihor in anii astia ?
Postat 14 Mai 2012, 21:25 de adrian
Meritocratia!!
Unde este meritocratia atat de mult sustina de USL? Bitea a fost dat afara de PDL si reinstalat de USL ? Unde e logica ?
Postat 14 Mai 2012, 21:21 de Bitea
CONSTIINTA
Oare ce incredere sa avem in USL cand pun pe functii doar tradatori si parveniti ? :>
Postat 14 Mai 2012, 21:19 de Aida
Mda
Chef sa fie ... ca doar atata stie iubitul nostru subprefect !
Postat 14 Mai 2012, 21:18 de black
Cati bani luati lingailor???
Din 300 de ziare vandute saptamanal, nu prea cred ca va ajung banii de salarii, dar sunt sigur ca va rotunjiti veniturile din alte surse in schimbul altor serviicii..de exemplu: atacurile personale comandate de catre sponsorul vostru......Redactia Bihoreanul, o adunatura de lingaii care se vand pentru sume nesemnificative.
Postat 14 Mai 2012, 21:10 de Costel
P.C.R. transpartinic. Ep. Alianţa D.A. reloaded?
”Cine a suportat aceste costuri?” Adrian Şimon (Asociaţia Pro Democraţia Oradea,). Dle Şimon: Poate aflaţi răspunsul de la agenţii economici controlaţi de ”amazoanele” şi ”cerberii” lui mămica. PS Dlor responsabili de la PSD: Si asa se pierd voturile USL.
Postat 14 Mai 2012, 19:52 de HACCP srl
ATENTIE!
DREPTUL penal EXAMEN de BACA:LAUREAT :)) primadat iti cunosti OBLIGATIILE si drepturile si pe urma il CITESTI pe EMINESCU:))) HUUUUUUU functionari publici cu HARTIA si cu RESPECTUL in PAMPERS :))) HUUUUU
Postat 14 Mai 2012, 19:31 de ATENTIE!!
ATENTIE!
Conflictul de interese Fapta functionarului public care, în exercitiul atributiilor de serviciu, îndeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pâna la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de munca în ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima.
Postat 14 Mai 2012, 19:29 de ATENTIE!!
HAI USL
Hai USL!
Postat 14 Mai 2012, 19:29 de Muhaha
ATENTIE!
Art. 250 Purtarea abuziva Întrebuintarea de expresii jignitoare fata de o persoana, de catre un functionar public în exercitiul atributiilor de serviciu, se pedepseste cu închisoare de la o luna la un an sau cu amenda. Amenintarea savârsita de catre un functionar public, în conditiile alin. 1, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda. Lovirea sau alte acte de violenta savârsite de catre un functionar public, în conditiile alin. 1, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda. Vatamarea corporala savârsita de catre un functionar public, în conditiile alin. 1, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 6 ani. Vatamarea corporala grava savârsita de catre un functionar public, în conditiile alin. 1, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 12 ani. modificat de Lege nr. 278/2006 - pentru modificarea si completarea Codului penal, precum si pentru modificarea si completarea altor legi din 4 iulie 2006, M. Of. 601/2006; Art. 251 Abrogat.
Postat 14 Mai 2012, 19:08 de ATENTIE!!
Muhaha
HAI PDL
Postat 14 Mai 2012, 18:56 de Muhaha
Ce mai vrei?
La evenimentul organizat în sala mare a Prefecturii au participat peste 100 de persoane, PDL-işti şi liberali, dar şi şefi de instituţii şi oameni de afaceri. După ceremonia de investire, care, spre deosebire de alte evenimente de acest gen a durat doar 13 minute, invitaţii au luat parte la un bufet suedez, care nu a fost însă unul opulent.
Postat 14 Mai 2012, 18:31 de Ce mai vrei?
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON