URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Mai 2013, 14:00

Birourile a trei notari, sparte de un hoţ abia eliberat din Penitenciar. Între păgubiţi, şi fiica deputatului Octavian Bot

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătoria Oradea a emis, luni, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele unui tânăr de 23 ani, cercetat de procurori pentru furt calificat. Rozgonyi Laszlo este cercetat de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Patrimoniului după ce, în noaptea de 10 spre 11 mai, a fost prins în flagrant de poliţiştii orădeni în timp ce cotrobăia prin biroul notarului public Adrian Stanca.

Din cercetările efectuate ulterior, anchetatorii au descoperit, însă, că tânărul era suspect şi în alte 4 spargeri comise în ultima lună în Oradea. La două zile după ce, pe 16 aprilie, a fost eliberat din Penitenciar, unde şi-a ispăşit o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni, tot pentru furt calificat, Rozgonyi a comis o nouă spargere. Acesta a intrat în locuinţa unei orădence de unde a furat bijuterii din aur şi aparatură electronică în valoare de 15.300 lei.

Câteva zile mai târziu, spărgătorul a dat lovitura în birourile a doi notari publici. Prima oară, la sediul notăriţei Bodea Floarea de pe Republicii 3-5, unde a intrat în noaptea de 21/22 aprilie şi a furat 34.000 lei şi două perechi de ochelari, paguba fiind de 34.000 lei. Apoi, în noaptea de 25/26 aprilie, Rozgonyi a spart şi biroul notăriţei Ioana Bot, fiica deputatului liberal Octavian Bot, din Parcul Traian 4A, la o aruncătură de băţ de sediul Poliţiei Bihor, de unde a plecat cu 7.000 lei.

Spărgătorul nu s-a oprit. Şi, o săptămână mai târziu, a prădat sediul unei firme de turism, SC Sana Center Travel, de unde furat un laptop de 1.000 lei iar, în noaptea de 10/11 mai a forţat obloanele şi a spart geamul de la biroul notarului Adrian Stanca, unde, însă, a fost prins în flagrant de poliţişti, în timp ce cotrobăia prin sertare.

Paguba totală cauzată de hoţ se ridică la peste 50.000 lei, nerecuperată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
nu stiu cum se va sfarsi dar in bine Romania nu merge .
cand sistelum te ucide si altii te tenteaza cum sa rezisti torturi, cine spune ca notarii trebuie sa se imbogatesca peste noapte si un BRUTAR sa muncesca pana moare ?STATUL :))) nuuuuu exista si rezultatul in ceea ce STATUL INVESTESTE talharii natiuni in lupta cu cei care nu mai suporta TORTURA COMUNISTA democrata !! hai sa fim seriosi orice om de stiinta stie ca aici se va ajunge in final, saracia determina URA si ura determina fapte ce se regasesc in CODUL PENAL facut de talhari :)). Daca ii luam pe rand pe fiecare ce averi au si de unde ramaneti socati, lagar nazist taraiesc romani !! sunt ucisi cu sutele , nu de moarte naturala, ucisi an de an amputati, torturati !! nu stiu cum se va sfarsi dar in bine Romania nu merge . DEMOCRATIA falsa ucide nevinovati pentru ca altii nu si stiu controla LACOMIA. NOTARUL catiga mai bine ca brutarul, este de neacceptat asa ceva , nu se compara munca fizica cu munca intelectuala ei mor nici pensia nu si o mai primesc, se epuizeaza fizic ca sa supravietuiasca !! tortura comunista traim !!
Postat 16 Mai 2013, 12:31 de mor ucisi
nu judecati EFECTELE, judecati cauza care produce EFECTE:))) simplu ca BUNA ZIUA !!
care e problema lege INTERZICE dar nu inseamna ca nu se PRODUC fapte PENALE :)))) de ce inchideti tineri in INCHISOARE cand ei pot face arest la DOMICILIU, de ce ii duceti sa fie antrenati mai bine in INCHISOARE,ce semnatai sa culegeti !! in INCHISOARE oricine se perfectioneaza in ce este INTERZIS , asa cine credeti ca ii instiga in public ? nu judecati EFECTELE, judecati cauza care produce EFECTE:))) simplu ca BUNA ZIUA !! toti traim cu \"ispita \" in viata dar fara PREGATIRE de a stii ce e interzis si ce nu, ii pedepsiti DEGEABA. LEGEA interzice abuzul functionarului PUBLIC cati fac abuzuri si nici macar nu sunt PEDEPSITI conform legii, ce vreti de la TINERI daca nu au mijloace de INFORMARE asa cum STATUL are OBLIGATIA sa ofere EDUCATIE :)))!! culegeti ce semanati :)).
Postat 16 Mai 2013, 10:40 de nu i el de vina
Pariez
Ai vazut sau ai auzit ca vreodata, gainarii , sa ramana cu toata suma de bani ? :)
Postat 14 Mai 2013, 20:31 de Nimeni
Pariez ca a cheltui banii pe la night club sau pacanele...
parieaza cineva contrat?
Postat 14 Mai 2013, 18:27 de B
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON