URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Martie 2014, 15:07

Bilanţul Direcţiei Tehnice în 2013: 33 de străzi asfaltate şi peste 1.000 de locuri de parcare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viceprimarul Mircea Mălan şi şefii Direcţiei Tehnice din Primăria Oradea, mai precis directorul Mircea Ghitea şi adjuncţii săi Aurelia Ţenţ şi Emil Benţan, au prezentat, marţi, bilanţul activităţii din anul trecut, arătând că au fost modernizate 33 de străzi şi s-au realizat 1.083 de locuri de parcare.

Lucrări corelate

"Un aspect important e acela că am reuşit să corelăm lucrările de modernizare a străzilor cu lucrările de introducere a gazului de către cei de la Distrigaz, inclusiv cu realizarea racordurilor către fiecare gospodărie în parte, indiferent dacă persoana respectivă este sau nu racordată acum sau vrea să se racordeze acum, peste un an, doi sau cinci", a declarat Mălan.

Cele 33 de străzi modernizate sunt răsfirate prin toate cartierele oraşului, mai precis în zonele Ioşia, Velenţa, Oncea, Tokai, Iorga, Nufărul, Rogerius, dar şi în centru. Pe lângă străzile noi, oraşul s-a ales anul trecut şi cu 1.083 de locuri de parcare.

Pasaje peste centură

Pentru anul 2014, municipalitatea şi-a propus, la capitolul modernizare străzi, să asfalteze 22 de artere, printre care Lipovei, Crângului, Molidului, Nojoridului, Arţarilor ori Mangaliei.

Tot în 2014, Primăria şi-a propus să realizeze cele două pasaje supraterane peste şoseaua de centură. Potrivit lui Ghitea, până la finele săptămânii, licitaţiile pentru cele două investiţii vor fi publicate în SEAP, firmele având la dispoziţie 10 zile pentru a aplica. "Vom încerca evaluarea cât mai rapidă şi corectă, pentru ca până cel târziu la jumătatea lunii aprilie să înceapă lucrările. Termenul de finalizare este 31 decembrie", a declarat Mircea Ghitea.

Tot în acest an, Primăria speră să finalizeze Podul Macio din Velenţa, pentru care în zilele următoare trebuie să fie prezentat proiectul tehnic. După ce se vor cunoaşte lucrările necesare, Primăria fie va negocia execuţia cu firma Construcţii Bihor, cea care a realizat în primă fază lucrarea, fie o va licita.

Ghitea a mai precizat că, anul trecut, Direcţia Tehnică a dat 2.122 de avize de desfacere a pavajului pentru lucrări de avarii. Cea mai mare parte din aceste lucrări au fost la reţeaua de termoficare a oraşului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
HAHAIALA TOTALA
Incepand de luni 10 martie DIRECTIA TEHNICA VA PRIMI DIN PARTEA MEA ZILNIC CATE O PETITIE PANA CAND VOR FINALIZA ASFALTARILE DIN CARTIERUL EUROPA! Asa, ca sa le fie HAHAIALA mai usoara! Ca la HAHAIELI sunt buni!
Postat 06 Martie 2014, 19:14 de TDS
hahaiala penelista
E clar! PRIMARIA CENZUREAZA PAGINA SA DE FACEBOOK daca nu-i convine ceva! O postare de-a mea in care comentam o fotografie similara cu cea de-aici in care cei patru HAHAIAU(in stil basescian sau mai nou antonescian)A FOST ELIMINATA iar subsemnatul NU MAI AM ACCES PENTRU POSTARI! Astept sa vad Decizia Consiliului National pentru Combaterea Discrimarii pentru ca si de pe alt profil am fost oprit sa mai postez in urma unui protest de IMPACT! Ce l-o fi suparat pe Malan? Asemanarea dintre cele doua initiale ale sale(M.M.)si initialele unui personaj din fotbal(tot M.M.). RUSINE BOLOJAN RUSINE MALAN RUSINE PNL! In cine am crezut eu? In niste..........(inlocuiti cu ce credeti ca se potriveste mai bine pentru PNL)
Postat 06 Martie 2014, 19:12 de TDS
Inca un semn de amatorism si jigodism!
Adica au asfaltat, au ocupat jumatate de drum cu niste linii de demarcatie si au declarat ca, de fapt, parte din drum e parcare cu plata iar ce a ramas e pentru circulat! Alea nu sunt parcari in intelesul logic si tehnic al termenului! Sunt doar obstructionari ale circulatiei auto sau pietonale, in locul carora se trag dungile care tin de incasari suplimentare, in conditiile in care politia rutiera nu reactioneaza cand drumurile astfel reabilitate sunt partial inchise de onorata prostie si nesimtire a municipalitatii!
Postat 05 Martie 2014, 09:51 de Baby
Dezasfaltare
De ce nu scrieti nimic despre faptul ca o strada din centru-Jokai Mor-,care a fost asfaltata ,in urma reabilitarii alimentarii cu apa, inceputa in aprilie 2013 este intr-o stare deplorabila! Lucrarea nu este tereminata nici astazi ,locuitorii au facut sesizari la CAO, la Primarie ,la OPC ,dar degeaba! Alte organe nu se autosesizeaza, mai ales ca finantarea este din fonduri europene ?!
Postat 05 Martie 2014, 08:10 de cetatean
Oh kedvesem...
De ani buni(6-7)cativa zeci de metri de trotuar AU RAMAS NEASFALTATI in cartierul EUROPA! Plus jonctiunea cu str Islazului la iesirea din acelasi cartier! Imi propun sa organizez o expozitie in care sa expuns RASPUNSURILE STUPIDE, ABERANTE SI FARA NOIMA date petitiilor mele! Este o RUSINE pentru ca repet, este vorba de cativa zeci de metri. Bun, se poate adauga si "parculetul" in care zace molozul de vreo 8 ani, pe care trebuia sa-l amenajeze dezvoltatorul IMPact! Dar cum NIMENI, NIMENI, NIMENI nu i-a pretins dezvoltatorului IMPact sa-si respecte obligatiile prevazute in contractul de asociere in participatiune 14.519/2004, ba din contra, dupa complicitatile FILIP-iste si BOLOS-iste, trupa BOLOJAN le-a mai facut celor de IMPact un alt cadou nesperat: TRANZACTIA, acesta e rezultatul! Poate viitorul vice-primar UDMR-ist va rezolva si aceasta problema! Ki tudja?
Postat 04 Martie 2014, 23:37 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON