URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Mai 2015, 17:24

Bihorul rămâne sub cod portocaliu şi galben

Bihorul rămâne sub cod portocaliu şi galben (foto: ISU Crişana)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Hidrologii au prelungit codul portocaliu din bazinul hidrografic Crişuri şi cel galben de pe Barcău până joi la ora 16.

Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a anunţat, miercuri, că la ora 15 erau depăşite cotele de inundaţii pe Valea Roşie în Pocola şi pe râul Topa în Hidişel, respectiv erau atinse cotele de atenţie pe Crişul Repede în Vadu Crişului, pe Valea Chijic în Copăcel şi pe râul Barcău în Nuşfalău şi Marca.

 "Având în vedere precipitaţiile şi creşterile de debite de pe afluenţi, avertizarea hidrologică se prelungeşte pentru Crişul Repede amonte de Vadu Crişului, Valea Roşie în apropierea localităţii Pocola şi pentru râul Barcău, în localităţile Marca şi Nuşfalău", a informat ABA Crişuri.

Citiţi şi articolul "Cod portocaliu în Bihor. Trei gospodării inundate în judeţ şi mai mulţi copaci doborâţi de vânt în Oradea (FOTO)"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
BARAJUL LESU
Dupa atat de multi ani de promisiuni desarte,dupa perindarile la ministerul apelor a atatora ing. din conducerea ABA Crisuri , Barajul Lesu arata in felul in care este acum,halal si rusine voua. In situatia de cum se prezinta nu face fata nici unei viituri medii de precipitatii ,apoi uneia de mai mari proportii.L-am vizitat de curand mergand spre Coada lacului,parca e un blestem,dupa ce el ca este ciuruit cu adevarat(barajul),acum au golit si muntii de paduri,oare unde vom ajunge ?
Postat 28 Mai 2015, 10:39 de ardelean
ABA Crisuri,ati uitat sa amintiti si de paraul Paris zis si Pasteur (dupa Pasztor)
ABA Crisuri,ati accesat fonduri europene pe Axa5 POSMediu pentru un paraias numit Paris,pe care l-ati evaluat ca deosebit de periculos(risc major de inundatii si viituri) la comanda primarului Bulibasa Bolojan,pentru ai satisface paranoia Megaproiectelor oradene,de praduit banii publici fara rost.Ei,au venit si ploile,si inundatiile in Bihor"... în localităţile Pocola (pe Valea Roşie), Hidişel (pe Topa), Vadu Crişului (pe Crişul Repede), Copăcel (pe Valea Chijic), Nuşfalău şi Marca (pe Barcău)".Nu remarc paraul Paris/Pasteur pentru care ati initiat si platit din bani publici studii de fezabilitate(SF) fara nici o acoperire reala.Atatea localitati si gospodarii sunt in pericol REAL de a fi inundate si aceasta GASCA INFRACTIONALA gaseste de cuviinta sa acorde atentie numai unor paraiase precum Paris,Adona,Crisul Salbatic ...care trebuiesc musai INTUBATE(departe de a prezenta un risc major de inundatii),doar pentru ca asa vrea Bolojan.Nu va este frica de Dumnezeu,pentru ca nu ati intreprins nimic in zonele cu risc REAL de INUNDATII, pentru banii deturnati de la adevaratul lor scop.Paraul Paris/Pasteur -" risc major de inundatii si viituri ", studii SF intocmite la comanda lui Bolojan si Pasztor Sandor de catre SC RONOAQUA SRL(un puiut in crestere al CAO).Dragi Bihoreni,cu gospodariile inundate..... aici sunt banii necesari protejarii imobilelor voastre. Dar fiti pe pace,specialistii ABA Crisuri sunt pe teren....gata sa intervina ,la nevoie!!!???
Postat 27 Mai 2015, 22:37 de platona
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON