URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2013, 13:52

Bihorel şi-a premiat laureaţii într-o gală cu ştaif şi multă voie bună (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Toată floarea cea vestită a oraşului de pe Criş, cam 140 de persoane, a fost, joi seară, la sala de evenimente a Lotus Center pentru a lua parte la Gala Premiilor lui Bihorel pentru anul 2012 şi totodată lansarea noului site, www.bihorel.ro.

Evenimentul a fost unul cu ştaif şi a reunit deopotrivă VIP-uri din toate domeniile, de la justiţie până la administraţie şi politicieni, care au avut în comun dragul pentru umorul lui Bihorel dar şi buna dispoziţie.

Printre cei care au primit diplome de "premianţi" de la Bihorel s-au numărat şeful Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica, patronul Selina, Beniamin Rus, rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, judecătorul Mircea Puşcaş, de la Curtea de Apel, care n-a fost la eveniment fiind un tip mai reţinut, "uneori chiar de DNA", după cum a glumit anfitrionul serii, Mircea Chirilă -, consilierul local UDMR Sarkozi Zoltan, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, şeful Poliţiei bihorene, chestorul Liviu Popa, primarul Ilie Bolojan sau preşedintele CJ Cornel Popa.

Unul dintre cei mai haioşi "încasatori" a fost Liviu Andrica, despre care BIHOREANUL a mai scris că nu demult a fost bătut în propria scară, şi care a primit premiul "Dă-i în buză din cambuză", alături de un box pentru autoapărare. "Mulţumesc, orice e de primit e bine venit. Mai puţin un pumn în gură", a răspuns el în acelaşi ton cu Bihorel.

Un moment inedit a fost şi cel în care senatorul Gavrilă Ghilea a fost chemat, în ritmurile melodiei "Podul de piatră", să ridice premiul "Pentru puhoi de norod / Am făcut gratis un pod", deoarece a preluat construcţia podului Macio din zona Dragoş Vodă, după ce constructorul italian a falimentat. Acesta a primit o casă de marcat cu care să rupă bilete la intrare pentru a-şi recupera investiţia, dar şi o ţeapă cu steagul Italiei.

Pe 2012, Omul anului a fost desemnat de Bihorel omul de afaceri de Zoltan Teszari, patronul RDS&RCS, pentru serviciile caritabile şi sponsorizările pe care le face pentru oraş.

După decernarea premiilor, cei prezenţi au fost invitat să guste din bucate alese, iar cheful s-a întins până în zori. Mai multe detalii de la eveniment, în numărul de luni al săptămânalului BIHOREANUL, dar şi pe www.bihorel.ro.

Vezi GALERIE FOTO, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Din nou...
...esti pupincurist Chirila...hotaraste odata pe cine pupi in cur..asa este cind te mariti la Oradia Mare...pupincuristule!
Postat 04 Martie 2013, 09:08 de ghiuri
JENANT
Nu prea inteleg cum i se permite unuia ca Liviu Popa sa participe la o labareala ,mascareala, a unuia cum este chirila ,secondat de cel mai corupt scribalau...este ceva jenant...voi sesiza ministerul care-l hraneste pe Popa... ca de derbedei si huligani nu au timp...
Postat 02 Martie 2013, 10:48 de MOLNAR
servicii
Mie mi-ar placea infinit mai mult ca Teszari sa primeasca premii pentru servicii de mare calitate! E drept, cred ca asta s-ar putea intampla peste 10-20 ani(sau niciodata)!
Postat 01 Martie 2013, 23:42 de TDS
replica la articol
@Europa corecta dreapta si adevarata observatie .RUSINE!RUSINE!RUSINE!Unde-i ferictiul(nefericitul muncitor cheretit muncitor bihorean din Timisoara ) care a cistigat alegerea de a fi de fata la gala Bihorel , canu l-am vazut nicaieri in fotografii?A ` cistigat`` in detrimentul cititorilor fideli bihoreni carte citesc saptamana de saptamana saptamanalul Bihoreanul si tiparit si in online .RUSINE!RUSINE!RUSINE ! Redactia Bihoreanul pentru alegerea facuta ,Felicitari! Totii corupti , toti bugetarii spagari, politicieni psoulii , dar nici un ONG umanitar , nici o colecta pentru o cauza umanitara , s-au adunat totii spagariicoruptii hotii la gala Bihorel ca sa discute cu cit vor cotiza anul asta , ca sa nu fie scrisi la gazeta.Presa trebuiesa fie echidistanta dreapta si corecta politic si sa relateze ADEVARUL si DREPTATEA faptelor , nu sa fie corupta si partinitoare cu politicul, administratia locala, prefectura ,CJ.UN roman simplu bihorean sarac cinstit si modest nu am vazut in toate fotografiile , numai totii coruptii , hotii,care sunt aceeasi de 24 ani , esalonuHAI SICTIR ca m-ati suparat si va vine randul la comentat contra! :))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 01 Martie 2013, 19:50 de Romanul Simplu
bugetari
Marea majoritate a acestor invitati cu staif sunt bugetari care traiesc de pe spinarea noastra. RUSINE!
Postat 01 Martie 2013, 18:48 de europa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON