URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Septembrie 2017, 17:23

Acorduri de recunoaștere a vinovăției în dosarul filierei de contrabandă cu ţigări pornit de un pompier din Salonta

Acorduri de recunoaștere a vinovăției în dosarul filierei de contrabandă cu ţigări pornit de un pompier din Salonta foto: generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patru persoane au semnat până în prezent acorduri de recunoaştere a vinovăţiei şi au acceptat pedepsele propuse în dosarul filierei de contrabandă cu ţigări instrumentat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj şi poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor, se arată într-un comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al DGA.

Este vorba despre un plutonier major în cadrul ISU Bihor, condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă asimilată, în formă continuată.

„Totodată, s-a dispus ca acesta să efectueze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile. De la inculpat s-a confiscat suma de 114.295 lei, echivalentul în lei a sumei de 25.010 de euro, întrebuințată pentru cumpărarea țigărilor provenite din acte de contrabandă”, se precizează în comunicat.

Alte trei persoane, trei femei, au fost condamnate prin acorduri la câte o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă asimilată, în formă continuată, precum și la desfășurarea unei munci neremunerate în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile.

„Totodată, s-a dispus confiscarea sumelor de 19.500 lei, 9.170 lei și 14.340 lei, bani întrebuințați pentru cumpărarea țigărilor provenite din acte de contrabandă", se mai arată în informare.

Din cercetări a rezultat faptul că inculpații din dosar au achiziționat țigări netimbrate, de proveniență Ucraina. Țigările erau introduse în mod fraudulos în țară printr-un punct vamal din judeţul Satu-Mare, de către șoferi de TIR de cetățenie sârbă, acestea fiind ulterior vândute mai multor persoane din Salonta și împrejurimi.

Dosarul de urmărire penală și acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate Tribunalului Bihor.

Potritiv dezvăluirilor BIHOREANULUI, afacerea penală pusă pe picioare de un pompier salontan, plutonierul major Bogdan Dascălu, de la Detaşamentul de Pompieri SalontaÎn patru luni, cât a fost monitorizat, el a tranzacţionat peste 12.000 pachete de ţigări, printre clienţii fideli numărându-se 30 de cadre MAI şi MApN pe care anchetatorii vor să le oblige acum la muncă în folosul comunităţii, dar şi să vireze la bugetul statului banii daţi pe ţigările de contrabandă.

Citiţi amănunte despre dosarul procurorilor militari şi ai ofiţerilor DGA Bihor în articolul: "S-au "ars"! Mai mulţi pompieri din Salonta, tovarăşi cu TIR-iştii sârbi în contrabanda cu ţigări

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
na ma
asta da stire dda n politia bihor cand se face lege
Postat 26 Septembrie 2017, 07:35 de Rumanu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON