URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 August 2014, 15:16

Big brother în acţiune: un tâlhar care a atacat o orădeancă şi i-a smuls lănţişorul, prins cu ajutorul camerelor de supraveghere

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Sistemul "Big brother" al oraşului şi-a dovedit din nou eficienţa la sfârşitul săptămânii trecute, când un tâlhar care a atacat o femeie în plin centrul Oradiei a fost prins cu ajutorul imaginilor surprinse de camere de supraveghere.

Incidentul s-a petrecut pe strada George Enescu, în jurul orei 14. Profitând că strada era necirculată, bărbatul a tăbărât asupra victimei sale, i-a rupt lănţişorul de aur de la gât şi a fugit.

Atacul a fost surprins, însă, de camerele de supraveghere din zonă motiv pentru care, la scurt timp după ce victima a reclamat tâlhăria prin 112, poliţiştii au reuşit să-l localizeze şi să-l prindă pe agresor.

Individul se numeşte Traian Koman, are 39 ani şi este din comuna Oşorhei, iar în momentul în care a fost găsit, avea încă la el lănţişorul furat, care a şi fost returnat proprietarei.

Cercetările în caz sunt efectuate de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Oradea. Luni, aceştia l-au şi reţinut pe Koman pentru 24 de ore iar marţi l-au prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi la Judecătoria Oradea, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

Din verificările făcute de poliţişti, bărbatul a mai fost condamnat pentru fapte similare şi era eliberat condiţionat. Acum, dacă va fi trimis în judecată, riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 şi 7 ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
big brother
Cateva camere montate pe strada nu cred ca inseamna o exagerare , inca... despre ce control diabolic vorbesti? Te vede cum conduci sau cum te plimbi? Doar nu faci nimic ce nu ai face oricum in public, ce n-ar putea vedea oricare care trece pa langa tine pe strada. Cu atatea furturi si talharii,eu zic ca sunt binevenite
Postat 06 August 2014, 09:31 de big brother
BUCURATI-VA CAT MAI PUTETI
Nu mai fiti naivi, camere au scop final un control diabolic asupra persoanei, sistemul este asa gandit incat sa fie cerut de cetatean, cu scop de ajutare a cetateanului (pretext), apoi cand va fi plin orasul o sa mai vedem cum o sa va simtiti. Da....cunosc teorii de genul"oamenii cinstiti nu au de ce sa le fie frica....blablabla", eu vorbesc pt oameni care au un pic de gandire mai avansata, care cred si altceva inafara de ce li se spune la TV. Totul pare ca este facut spre binele nostru, dar nu este, in momentul de fata e greu de crezut ce spun, doar daca ai ceva cunostinte poti intelege. Libertatea este stirbita de un control (supraveghere) exagerat.....da, sunt nebun, dar nu sunt sub cantecul sirenei.
Postat 06 August 2014, 08:13 de Supervizor
e foarte bine
Acum vreo patru ani mi-a furat si mie lantisorul de aur un pusti de vreo 16 ani. Treceam prin gradina muzeului si a trecut in fuga pe langa mine si a smuls lantisorul din gat. La acea vreme parca era la moda furtul lantisoarelor. Acum se fura telefoane ca se vand mai usor. Am facut reclamatie la politie, nu erau atunci camere de supraveghere , si totusi dupa vreo doua saptamani l-au prins pe pusti. A icercat sa fure un alt lantisor si nu a avut noroc. M-au chemat la reconstituirea cazului, a venit maica-sa, saraca, plangea de numai putea. ma tot ruga sa-mi retrag plangerea ca-mi cumpara ea un alt lantisor, pe el meu nu-l mai avea pustiul, l-a vandut. Mi-a fost mila de ea si am acceptat. Mi-a cumparat un lantisor mai frumos si mai mare decat cum a fost al meu. Totusi nu m-am putut bucura, nu doresc la nimeni sa treaca prin ceea ce am trecut eu atunci. De acecea ma bucur ca s-au montat aceste camere, uite cum au reusit sa-l prinda pe hot. Asa -i trebuie. Ar trebui mediatizat, sa stie cel care are intentia de a fura, ca e inregistrat. Ma bucur si pentru fiica mea, vine seara singura de la servici, nu pot dormi pana nu o vad in casa. Acum parca stau putin mai linistita.
Postat 05 August 2014, 21:10 de LOLA
felicitari
Felicitari! In sfarsit se fac si lucruri bune in orasul nostru si se investesc niste bani in siguranta cetatenilor.
Postat 05 August 2014, 20:11 de nagy
big brother
Apropo de ce zice Cristian, pot sa va spun ca efectul Placebo functioneaza si la camere. De anul trecut, din decembrie in casa noastra , chiar langa geamul nostru s-a deschis o crasma de toata frumusetea , cu boschetari, betivani, cum scrie la carte, care in mod constant isi faceau treburile chiar sub geamul meu. Am facut reclamatie la patronul baru;lui, am chemat Sanepidul, m-am certat zilnic cu toti betivanii, fara rezultat. Peretele casei mirosea ca o buda nespalata, nu mai puteam deschide geamul ca mi se intorcea stomacul. Eram disperat, nu mai stiam ce sa fac. Si intr-o noapte , cand statem in geam cu oun borcan de apa sa arunc peste primul care vine sub geamul meu, mi-a venit o idee. Am montat o camera veche, casata la firma la care lucra frate-meu, in geamul meu. Am legat si un cablu de el, si am scris pe o tablita - Supraveghere video. Ca prin minune au disparut vizitatorii nepoftiti de sub geamul meu. Atat de incantat am fost de ideea mea geniala , incat am montat si un led pe camera, care vibreaza noaptea, sa se vada bine ca-i acolo. Nu va spun unde stau, dar daca aveti nevoie de un "Big Brother Placebo" ma puteti contacta. :)
Postat 05 August 2014, 20:01 de norbert
in sfarsit
In sfarsit s-au montat si la noi camere desupraveghere. Lucrez afara de cativa ani buni, m-am obisnut deja cu faptul ca tot traficul din statiunea in care lucrez este monitorizat non-stop. De ceva vreme, au fost montate camere si pe pietonalele dintre hoteluri. Daca in prima faza turistii erau reticienti, nu totiau venit cu sotiile, acum am ajuns sa fim intrebati la receptie daca sunt camere. Si stiti de ce? Pentru ca de atunci au disparut cu desavarsire furturile si tot mai multe obiecte gasite pe plaja sunt adusela receptie. Nimeni nu se incumeta sa ascunda vreun obiect gasit, stiind ca Big Brother vede tot. Camerele montate nu numai ca ajuta politia in identificarea hotului, dar previn furturile. Cine te-ar atca in vizorul camerei?
Postat 05 August 2014, 19:44 de cristian
:)))
ŞI DACĂ TREBUIE FINANŢARE UNDEVA???? ORICUM, PE DONALD TRUMP ÎL DOARE ÎN * DE PRIMA :)))))
Postat 05 August 2014, 18:55 de ADINA
Tot despre KOPANY
Finanteaza AFACERI ILEGALE, inclusiv TRAFIC DE DROGURI. Toti stim ca in Cartierul Prima e piata de desfacere nr 1 din Oradea. Si APARTAMENTE INCHIRIATE PENTRU PROSTITUTIE! De ce Crima Organizata nu se sesizeaza? Nu a stiut pana acuma? Acum i-am informat ! Dupa ce isi scoate profitul il spala prin imobiliare !
Postat 05 August 2014, 17:48 de Patronul.Prima
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON