URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2016, 12:11

BEJ Bihor, după centralizarea a aproape 85% din voturi: Victoria PSD şi eşecul PNL sunt confirmate oficial

BEJ Bihor, după centralizarea a aproape 85% din voturi: Victoria PSD şi eşecul PNL sunt confirmate oficial foto: predarea sacilor la Biroul Electoral Județean
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul Electoral Judeţean Bihor a făcut publică la ora 12.00 situaţia centralizării voturilor până la ora 10.00, aceasta confirmând oficial supremaţia PSD în judeţ.

Conform datelor furnizate de BEJ prin centralizarea a 84,96% din voturile bihorenilor, la alegerea Senatului, UDMR a primit 37.528 sufragii, adică un procentaj de 20,20%. ALDE, cu 7.744 voturi, are un scor de 4,16%, PSD a obţinut 64.427 voturi, realizând un procentaj de 34,68%.

PNL, cu 53.698 voturi, a înregistrat un scor de 28,91%, iar PER, cu 1.371 voturi, unul de 0,73%. PRU a obţinut 5.244 voturi, adică 2,82%, iar PRM, cu 1.430 voturi, un scor de 0,76%.

PMP şi-a adjudecat 4.148 voturi din partea bihorenilor, ceea ce înseamnă un scor de 2,23%, USR a obţinut 8.968 voturi, adică 4,82%, iar Partidul Alianţa Noastră România 1.171 voturi, ceea ce înseamnă un procentaj de 0,63%.

În ce priveşte alegerea Camerei Deputaţilor, UDMR a obţinut în Bihor 36.995 voturi, adică un scor de 19,95%, ALDE 7.267 voturi, procentajul său fiind de 3,91%, PSD 64.887 voturi, ceea ce înseamnă 34,99 procente.

PNL a primit 52.281 voturi, adică 28,19%, PER 1.169 voturi, procentajul fiind de 0,63%, PRU - 4.795 voturi, scor de 2,58%, iar PRM 1.282 voturi, adică 0,69%.

PMP a obţinut 4.067 voturi, ceea ce înseamnă o pondere de 2,19%, USR a fost votat de 9.154 bihoreni, reprezentând 4,93% din ponderea celor prezenţi la urne, iar Partidul Alianţa Noastră România doar 180 voturi, scorul său fiind de 0,57%.

Următoarea raportare pe care o va face BEJ în mod oficial va fi tot parţială, la ora 17.00, şi va reflecta situaţia în urma centralizării voturilor până la ora 15.00.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
??? Halal...la fel!
suporter bihorean birtinez!Daca taceai ...filosof erai..Ciocul mic si joc de glezna,asa e la sportTocmai tu vorbesti?Vox populi,vox dei...cauta traducerea expertule...Hala sa va fie...aceleasi condoleante pt infringerea de ieri!Amin!
Postat 12 Decembrie 2016, 16:18 de grigore
Barvo, bihoreni ai liberalismului romanesc!
Simpatizantii liberali din Bihor au reusit performanta sa-i retrimita in Parlament pe ... Popa Cornel, sluga clanului Micula, precum si pe Ghilea Gavrila, sluga lui Blaga care a slugarit la Basescu! Inteligent electorat! Aproape la fel de inteligent ca cel care, de la social-democrati, i-a retrimis pe Bodog Florian, plagiatorul secund al Bihorului, dar si pe Roman de la vestul Campiei Vestice, care atunci cand vorbeste scuipa inca semintele mancate in urma cu un an.
Postat 12 Decembrie 2016, 15:01 de WinDos
E PERFECT
E PERFECT
Postat 12 Decembrie 2016, 14:52 de ADINA
Ghilea si alti mohicani
Da,urasc psd-ul,cel mai corupt partid din istoria recenta a Romaniei.Ei inca poseda fraiele si structurile de dinainte de 1989. Marea lor problema in Oradea au fost cei 2 mohicani care nu aveau ce cauta pe liste,Ghilea la camera deputatilor ( care m-a facut sa votez Usr,poate si pentru Nadia Pal )si Cornel Popa la senat(totusi am votat aici Pnl,la Usr chiar nu stiam absolut nici un nume,fiind pt mine total necunoscuti,nici macar nu puteam asicia numele cu figura,era un fel de vot in orb la fie ce-o fi ).Tristetea zilei de ieri e Alde,acesta mizerie reusind sa ajunga in parlament,sigur cu marea contributie a socialistilor care au votat at sa-l treaca pragul pt a putea guverna daca nu o pot face singuri.Aatea sunt jocurile democratiei.socialisti conduc,din pacate sunt si cei mai corupti.In viitor prevad un examen de balaureat cu camere de luat vederi,dar cu intrebari de genu : Ana are 2 mere,Gica are 3 mere. Cate mere sunt in total....Halal sa ne fie..Spor la indeplinirea promisiunilor si pastrarea cursului valutar actual....O duminica neagra....
Postat 12 Decembrie 2016, 14:40 de suporter_oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON