URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Septembrie 2012, 17:57

Beat la volan, controversatul afacerist Balcanu' a lovit cu bolidul un biciclist iar apoi a fugit de poliţişti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău, a anunţat, vineri, reţinerea unui bărbat din comuna Criştioru de Jos, acuzat că o seară mai devreme a provocat un accident rutier soldat cu rănirea unui biciclist de 52 de ani, din comuna Rieni.

Accidentul s-a petrecut pe DN 76, în apropierea localităţii Lunca. Bărbatul, Nelu Tomşe, 40 ani, alias Balcanu', un controversat afacerist din zona Beiuş, patron al unei firme de exploatare a lemnului, se afla la volanul unei maşini de teren şi, pe un sector de drum în lucru, semaforizat corespunzător, a depăşit o coloană de autoturisme oprite regulamentar la culoarea roşie, moment în care a acroşat un biciclist de 52 ani, care circula fără vestă reflectorizantă.

"După ce a provocat accidentul, şoferul a părăsit locul accidentului, fiind găsit la domiciliu de poliţişti", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

În urma testului cu aparatul etilotest, s-a constatat că Tomşe avea o concentraţie alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice. Rezultatul analizei a relevat că bărbatul avea o concentraţie de alcool în sânge de 1,40 grame/l.

Nelu Tomşe a fost reţinut pentru 24 ore pentru conducere sub inflenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului, iar vineri a fost prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş pentru audieri.

În faţa anchetatorilor, Tomşa s-a apărat declarând că nu a oprit pentru că nu a văzut biciclistul pe care l-a acroşat şi a crezut că că a atins în mers unul din parapeţii montaţi pentru delimitarea porţiunii de drum aflată în lucru.

La finalul audierilor, procurorii intenţionează să solicite arestarea bărbatului, cererea lor urmând să fie analizată de Judecătoria Beiuş.

De-a lungul anilor, Balcanu' a fost implicat în numeroase scandaluri, fiind cercetat în mai multe dosare pentru loviri şi alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri dar şi pentru infracţiuni rutiere.

În 2008, când încă nu poseda permis de conducere de categoria B, afaceristul s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins la volanul unui bolid sub influenţa băuturilor alcoolice. Trimis în judecată, bărbatul a scăpat cu o condamnare la închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei.

UPDATE

Judecătoria Beiuş a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui lui Nelu Tomşe, soluţia nefiind însă definitivă. Ea poate fi atacată, prin recurs, care se va judeca la Tribunalul Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Cel MAi Cinstit Om Balcanu
Ba voi astia care tot il vorbiti dc dracu nu veniti sa ii ziceti in fata si va ascundeti dupa id-uri.Voi astia cu Dinamita si Demeter credeti ca balcanu s-o temut de ei?Sa stiti si voi ma ca balcanu nu s-o temut de nimeni niciodata.Da o facut multe dar totusi om cu omenie mai mare ca el nu o sa mai fie.Si acuma pe cati mai ajuta daca ii cer ceva.Adevarat era mai nebun oleaca cand berea dar in rest era cel mai de treaba om pe care l-am vazut nu exista daca cineva venea si ii cerea niste bani ceva sa nu-l ajute.Haideti ma si veniti sa-i spunet-i in fata nu dupa id-uri
Postat 27 Martie 2013, 21:01 de crosttit
al
LA PUSCARIE NEA BALCANU CA ACOLO ITI ESTE LOCUL SI CEI CA SI EL SA VA ALATURATI LUI 1,40 APROAPE DE COMA
Postat 28 Octombrie 2012, 10:44 de cri
Puscarie puscarie
La puscarie cu toti fraierii....sa vedem cine urmeaza dupa pishatu asta
Postat 02 Octombrie 2012, 13:13 de Sorin
Puscaria
Puscaria te asteapta....cristi du-te si tu si tine-i de urat!!! sa va faca baietii fetitze!!! Pregateste crema !!!
Postat 01 Octombrie 2012, 15:26 de Nila
igreg
Majoritatea sunt siguri cä scapã si acum. Asta da tara si lege.
Postat 30 Septembrie 2012, 19:45 de ics
cristi
sa va dau la * la toti care il vorbiti de rau
Postat 30 Septembrie 2012, 19:41 de cristi cristi
sss
satati voiun an la parnaie sa vedeti cum e. cand era acasa toti il respectati acum radeti si vorbiti pe ascuns .daca aveti ceva de spus nu va ascundeti dupa id-uri
Postat 30 Septembrie 2012, 16:19 de sss
SSS
Haiducul Balcanu ....cred ca aia din Stei si din zona-s cei mai fericiti...pot iesi si ei in oras linistiti! :))))
Postat 30 Septembrie 2012, 13:48 de haiduc
iobanu nr one
ce afacerist? poate un cioban si ceresetor,si nu va stresati ca sifonul va fi acasa in 29 de zile,si sincer nici la nevastasa nu ii pare rau cred un gunoi stradal nu a batut pe nimeni ni viata lui in afara de ea
Postat 30 Septembrie 2012, 11:19 de bozo
:(
Nah...ce facusi Balcan?
Postat 30 Septembrie 2012, 09:51 de ss
gazeta
nu trb sa mai scape acest criminal
Postat 29 Septembrie 2012, 18:22 de ana
Balcanus Gunoius
UN KKT CARE TREBUIA ARESTAT DE 10 ANI CEL PUTIN...ATITEA A FACUT ASTA SI E TOT LIBER...ARESTATIL CA ESTE PERICOL PUBLIC DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE!!!
Postat 29 Septembrie 2012, 17:56 de Anonimus
ufff
Poate-l ajuta prietenii la nevoie!
Postat 29 Septembrie 2012, 12:48 de ufff
La parnaie cu gunoaiele umane
Balcanu', un pacalici care statea smirna in fata lui Gabi Dinamita si Demeter !
Postat 29 Septembrie 2012, 08:21 de TNT
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON