URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2017, 00:04

Bătaia din restaurantul hotelului Stokker s-a terminat în Arestul Poliției: Călin Siminic a fost reținut

Bătaia din restaurantul hotelului Stokker s-a terminat în Arestul Poliției: Călin Siminic a fost reținut sursa foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Călin Siminic, cel acuzat că, vineri seară, a agresat patru persoane în restaurantul hotelului Stokker din Oradea, printre care şi pe cunoscutul fotograf orădean Ovi D. Pop, a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore.

Siminic a fost condus în Arestul Poliţiei cu piciorul în atelă ghipsată, fiind rănit, la rândul său, în bătaia pentru care acum e anchetat sub acuzele de loviri şi alte violenţe.

Bătaie pe un WC

Vineri seară, după cum a relatat şi BIHOREANUL, fotograful Ovi D. Pop s-a aflat la o petrecere organizată de unul dintre prietenii săi, care îşi aniversa ziua de naştere. La un moment dat, sărbătoritul s-a ridicat de la masă pentru a merge la toaletă, unde a intrat, după câteva minute, şi Siminic. Între cei doi bărbaţi s-a iscat o bătaie dintr-un motiv stupid, după cum a povestit Pop: Siminic ar fi vrut să intre şi el la toaletă, dar pentru că era ocupată, de nervi, a spart cu pumnii şi picioarele uşa încăperii.

Auzind gălăgia, fotograful şi un alt amic al său au mers să vadă ce se întâmplă, dar au fost întâmpinaţi cu pumni şi înjurături. "Cum am deschis uşa, un bărbat a sărit la noi, ne-a înjurat, mai ales pe mine, că se pare că mă ştia. M-a împins, am căzut, în cădere mi-a tras un pumn. Prietenului meu i-a tras şi lui un picior în ochi", a declarat fotograful pentru BIHOREANUL.

Nici cel de-al patrulea prieten al lor, care a încercat să-l oprească pe Siminic, nu a avut mai mult succes, deoarece s-a ales şi el cu pumni şi picioare în burtă, iar logodnica fotografului, care a sunat la 112, a fost scuipată şi înjurată de Siminic, care a părăsit imediat localul.

Cei patru bătuţi au fost duşi la spital de echipaje ale Ambulanţei, unde au primit îngrijiri medicale, însă nu au rămas internaţi. Trei dintre ei au plecat apoi la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, scoţându-şi certificate care atestă că leziunile cu care s-au ales în urma altercaţiei necesită, după caz, între 5 şi 9 zile de îngrijiri medicale, iar în final s-au prezentat la Poliţia municipiului, unde l-au reclamat pe Siminic pentru loviri şi alte violenţe.

"Am fost provocat"

La rândul său, Siminic a ajuns şi el la spital, cu ligamentele de la un picior zdrobite, dar şi cu tăieturi la mână. Într-o discuţie purtată, luni, cu reporterul BIHOREANULUI, acesta a încercat să se apere susţinând că s-a încăierat cu petrecăreţii pentru că ar fi fost provocat.

"Am fost la restaurant cu familia, cu logodnica şi cu viitorii mei socri, ca să-mi sărbătoresc ziua de naştere. Credeţi că am avut chef de scandal? Am fost provocat. Eu am intrat în baie şi am bătut la uşa toaletei, dar pentru că nu a spus nimeni, am dat să intru. Abia când am deschis am văzut că înăuntru era cineva, un bărbat care a început să înjure şi a împins uşa cu piciorul, era să mă lovească. Atunci am dat cu pumnul în uşă", a explicat Siminic.

Imediat după aceea - susţine el - bărbatul a ieşit şi a vrut să-l lovească, moment în care i-a tras un pumn. La fel a făcut, după cum recunoaşte, şi cu Ovi Pop, respectiv cu prietenul acestuia, care au vrut să intervină. "Dar şi ei au dat, m-au lovit, cel mai rău la picior, mi-au zdrobit ligamentele, a trebuit să-mi pună piciorul în ghips. În final a venit un al patrulea cu o furculiţă în mână, care m-a zgâriat pe tot antebraţul. L-am lovit şi pe el", a mai zis Siminic.

Bărbatul a negat, pe de altă parte, că ar fi încercat să-l oprească pe Pop şi pe prietenii acestuia să îl reclame. "I-am întrebat doar dacă depun plângere. Au zis că da, iar atunci le-am spus că şi eu depun", a mai spus Siminic, arătând, însă, că îşi asumă în întregime vina pentru stricăciunile cauzate în restaurant, pe care intenţionează să le achite.

UPDATE. Miercuri după amiaza, după expirarea celor 24 de ore de reţinere, Călin Siminic a fost eliberat din Arestul Poliţiei şi s-a întors acasă. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cei care supraveghează ancheta în caz, au decis ca bărbatul să fie cercetat în continuare în stare de libertate. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Marele fofograf....
Marele artist fofograf de talie universala,are o familie si vreo 2 copii (sau 1). Dece nu sta cu ei,si umbla la restaurante sa mai agate o pipita de 18 ani...
Postat 15 Februarie 2017, 08:08 de Citizen
Mahoarca
Nush cu ce dreac se cabulesc astia dar e grav
Postat 15 Februarie 2017, 01:43 de Mahoarca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON