URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Mai 2010, 18:54

Băsescu ne arată cu degetul: Bihorul e un judeţ de handicapaţi!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"În judeţul Bihor, dintre cei 52.756 de pensionari, 32,9% sunt pensionaţi de invaliditate", a declarat preşedintele Traian Băsescu joi, în prima conferinţă de presă susţinută după aproape un an, la Palatul Cotroceni. "Dacă acest procentaj ar fi fost relativ unitar, am fi spus că e o caracteristică a sistemului. Am fi spus că românii sunt mult mai bolnavi decât cetăţenii altor ţări", a afirmat preşedintele.

El a dat şi alte exemple ale unor judeţe din ţară, dar unde procentul nu este atât de ridicat ca la noi, precum Mehedinţi, unde "invalizii" reprezintă 13,6% din numărul pensionarilor, sau în sectorul 1, unde sunt 13,1%. "Acest procent de 32% ne arată că ceva nu e în regulă în Bihor. Mai ales că sunt sate întregi în care în proporţie de 100% bărbaţii beneficiază de pensii de invaliditate", a spus el.

Şeful statului a mai afirmat că mai sunt judeţe în care numărul pensionarilor de invaliditate este foarte mare. "În mod categoric aici e ceva în neregulă", a afirmat Băsescu, adăugând că va cere Ministerului Muncii să reglementeze aceste situaţii, până la sfârşitul anului, pentru că nu este normal să se plătească din bugetul de stat "înţelegeri între medici şi pacienţi", în urma cărora oamenii "invalizi" în România sunt apţi să muncească în ţări precum Spania sau Italia.

Contactat de BIHOREANUL, prefectul Gavrilă Ghilea a afirmat că era în cunoştinţă de cauză despre fenomen şi că acesta este ştiut şi de Guvern: "Ştiam de această situaţie şi chiar noi am transmis informare la Bucureşti. Au fost oameni care au venit la mine şi mi-au spus "Domnule prefect, faceţi ceva pentru că sunt pensionari de boală care lucrează în străinătate"", a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Gavrilă Ghilea anunţă controale la dosarele celor care au intrat în pensie de boală. "Avem în vedere verificări ale dosarelor de pensie pentru că este aberant ca bihorenii care sunt cu pensionari adevăraţi şi au ieşit la pensie la limită de vârstă după ce au plătit impozite o viaţă întreagă nu-şi pot primi pensia din cauza unor bolnavi închipuiţi", a mai spus Gavrilă Ghilea.

Băsescu a făcut referire la judeţul nostru în contextul în care a explicat motivul pentru care a propus reducerea cu 15% a veniturilor pensionarilor. El a menţionat că în România, în ultimii 2, 3 ani s-a produs o creştere explozivă a numărul pensionarilor pe caz de boală, în prezent numărul acestora ridicându-se la 906.000.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
unguru-bulan-autonom
io alceva nu stie
Postat 25 Mai 2010, 17:32 de buda
dedicatie speciala pentru BASE
Am o mare pofta si am sa o fac, Sa dau la FRAIERI dureri de cap, Sa se intrebe ziua si noaptea , Cum dau tunuri in toata TARA Capul meu e fabrica de banii Si un motiv in plus pentru DUSMANBUM-BUM IAR MAI DAU UN TUN BUM-BUM SUNT MARE JUPAN DAU STARTUL LA SMECHERIE CE FAC EU NIMENEA NU STIE! NIMENI nu ma poate egala, am trezit MEREU invidia am dat tunuri si VOI DA MEREU pentru ca asa e stilul meu sunt cu un pas mai rapid orice as face tot timpul castig nu mai am nimic de facut ma DECLAR deplin satisfacut. ?nume_joc=01c_bubbles2 Minte multa mare caracter Asta e tara mea ROMANIA
Postat 23 Mai 2010, 13:51 de BUM-BUM
trist dar adevarat
Aici,are dreptate Basescu,sunt foarte multi pensionati pe caz de boala,desi,nu sunt bolnavi.Eu cunosc persoane care,chiar au fost mandre de ele ca au reusit sa-si faca pensionarea pe spaga.Ar fi timpul sa inceapa sa lucreze la stoparea coruptiei.Dar cine sa o faca daca toti cei din functiile de conducere sunt corupti.
Postat 22 Mai 2010, 21:34 de emilia
"Despre solidaritate"
La șomerii care și-au pierdut locul de munca, din motive independente de aceștia, sau care nu au (nu au vrut sa aibă) o "culoare politica" conforma, de ce nu le rețineți un procent mai mare de 15%? Poate ca ei sunt adevărații vinovați și pentru aceasta criza și nu cei care (actualmente) ne conduc!
Postat 16 Mai 2010, 09:11 de stefan
asa da.......asa nu
Pentru prima dată în istorie o turmă de bizoni nord-americani a ajuns în România. Isprava a fost pusă la cale de doi investitori austrieci şi un bihorean. În comuna Şinteu (Nova Huta) s-au pus bazele dezvoltării unui adevărat „sat regal", aici luând fiinţă deja o fermă de bizoni şi una de mistreţi. Ieri, la primăria din localitate, a fost lansat proiectul „The Royal Village", un demers unic în peisajul investiţional românesc. Proiectul inaugurat ieri nu s-ar fi născut niciodată dacă austriacul tirolez Christian Friedl nu ar fi acceptat invitaţia prietenului său Ovidiu Bârgău de a veni să viziteze o zonă de mare frumuseţe şi cu potenţial turistic uriaş. „Cum am văzut această zonă m-am îndrăgostit de ea. Am început cu un plan micuţ, o casă de vacanţă, unde veneam de câteva ori pe an. Prietenii mei s-au mirat la început de ce vin să-mi petrec concediile aici şi nu acasă, dar eu începusem deja să-mi implic întreaga familie în proiectul de aici. Pentru mine a devenit deja o a doua patrie, aşa că am decis să fac ceva pentru oamenii de aici, pentru comunitate. Viziunea mea a prins contur şi credem că putem să îi ajutăm pe oamenii de aici să trăiască mai bine, la fel ca în Austria sau Germania", a spus Christian Friedl. Împreună cu asociatul său Hans Kilger, absent de la eveniment, omul de afaceri austriac spune că în proiect s-au investit până în prezent peste 400.000 de euro.
Postat 16 Mai 2010, 09:02 de wow
Bizonii americani se aclimatizează la Şinteu
ce solutii aveti pentru criza si persoane pensionare sa i tineti in caramizi sa plateasaca utilitati.....halal ziar de sobolani.............!!!!! barfa, nimic progresiv.......barfa ca furnizorii se dezvolta pe fraierismele politicieniilor........
Postat 16 Mai 2010, 09:01 de soultii pentru criza
Bizonii americani se aclimatizează la Şinteu
ce solutii aveti pentru criza si persoane pensionare sa i tineti in caramizi sa plateasaca utilitati.....halal ziar de sobolani.............!!!!! barfa, nimic progresiv.......barfa ca furnizorii se dezvolta pe fraierismele politicieniilor........
Postat 16 Mai 2010, 09:01 de soultii pentru criza
@anca
Anca, spui prostii! Nu cred ca e cazul sa ti se spuna de ce!
Postat 16 Mai 2010, 00:31 de porcul sburator
mi se pare normal
de ce nu i scrieti la basescu ca Bihorul a infiintat o ferma de BIZONI care ar trebui protejati .......de ce nu descrieti frumusetea bihorului si dati la titraj numai barfe de doi banii....ZIAR DE RAHAT de sobolani, nu scrieti nimic de calitate vreau sa citesc cine ce face nu brfa de mahala, nu va e rusine si va mirati ca basescu ne face handicapati......la ce publicati nici nu ma mir, unii produc si voi dati numai stiri negative.........schimbati personalul in redactie scrieti despre prosperitat.....puteti sa crieti sau va plac doar evenimentele negative aduceti bucurie in sufletele oameniilor!
Postat 15 Mai 2010, 21:01 de anca
"Lupul moralist (portocaliu)"
"...El [n.a. Președintele Băsescu] a menționat că în România, în ultimii 2, 3 ani s-a produs o creștere explozivă a numărul pensionarilor pe caz de boală,..." In perioada aceasta dl. Băsescu ce a făcut (...pe lângă campanii electorale și numeroase "vizite de lucru" prin țară)? A fost în opoziție? Nu a fost informat corespunzător? Sau nu era în interesul sau și al PD-L-ului, sa se ocupe de aceasta ...obligație de serviciu? II. Câți politicieni pensionați pe caz de boala avem? Probabil ca putini. Ei au "ciolan" (pardon ...bani/serviciu BINE plătit)! PS Sa trăiți și sa votați (mai) BINE!
Postat 15 Mai 2010, 16:19 de stefan
da
Sunt multi pensionari de boala care lucreaza la negru. Va dau un exemplu concret: in scara noastra a facut curatenie o doamna si fost platita la negru, deoarece nu vroia contract de munca pe motiv ca este pensionara de boala. Am spus la reprezentantii asociatiei ca nu mi-se pare corect sa sprijinim munca la negru si nici faptul ca trebuie sa achit din buzunar cheltuielile, nu primesc chitanta pe ea...Cine stie...unde ajung banii mei?!?!?! Surpriza...peste cateva saptamani a venit o alta doamna cu care au incheiat contract de munca.
Postat 14 Mai 2010, 19:25 de eu
LARVE INUMANE
CE CONTROL ASTIA NUMAI DIN SPAGA TRAIESC , ASTEAPTA CUM ASTEAPTA CAINELE OSUL ITI DAU TRATAMENTE PE HARTIE DACA NU AI BANI MORI POTI FI PENSIONAR ,HANDICAPAT......ITI RAD IN NAS DAR SA NU UITE TOT NEAMUL LOR SA FOLOSEASCA ACESTE MEDICAMENTE SA NU UITE SA LE IA......HA, HA, HA, LARVE INUMANE....DE ACEEA AVEM BOLNAVI SI HANDICAPATI exista multa lipsa de caracter mai ales in domeniul profesional si politic........cei bolnavi vor supravietui cei sanatosi se vor ingropa mai repede natura nu i a pregatit si pentru mai rau....ONOAREA te salaveaza! cati au onoare ca daca nu vad banii intra in stare depresiva...........e un blestem!
Postat 14 Mai 2010, 16:30 de MAMA NATURA
BIROCRATIE FARA ESENTA
ACUZATIA PRESEDINTELUI ESTE FF GRAVA PENTRU CA DACA NU SUNT PENSIONARI ATUNCI SUNT SOMERI.......PROASTA GESTIUNE A SANATATI A ADUS ROMANUL IN ACEASTA STARE, UN SISTEM BIROCRATIC BUGETAR BOLNAVI SI MAI GRAV PE BANII NOSTRII PARINTII NE SUNT JIGNITI, COPII NOSTRI LA FEL....EU NU MAI VREAU SISTEM BUGETAR SI NICI PRESEDINTE AM OBLIGATII DAR NU AM DREPTURI...........NU SUNT FONDURI PENTRU COPII, BOLNAVI......SIMPLU NU MAI AM OBLIGATII, RENUNT LA DREPTURI PE CARE ORICUM NU LE AM..................SA LE DAM LIBBBBBBBER LA TOATA BIROCRATIA BUGETARA............
Postat 14 Mai 2010, 16:25 de anca
Ghilea stia !!
daca ghilea stia, de ce nu a luat masuri de controlare a acestor handicapati, de ce nu a luat masuri de control asupra acelor medici care sunt cu sigurata suspecti !! Pentru ca este o marioneta a clientelelor din bihor, se vede ca isi doreste viata lunga acolo coctat. Alfel te-ar fi dat jos de mult. Dar gandestete ca odata tot vei fi dat jos si vei fi tras la raspudere pt ce faci si ce nu faci !
Postat 14 Mai 2010, 08:43 de Oradean
concluzia mea despre acest judet
nu pot sa cred ca sunt atat de fricosi bihorenii,probabil nu sunt interesati de aceste probleme si atunci avem o alta boala,cum puteti sta deoparte cand se stie ca acest dr. SALAJAN. ARZAL FOCUL SA-L ARZA, lua (LUA MITA)cate 100-200 euro pt cazuri minore de pensionare de boala si cate 1000-2000 pt cele majore.inmultiti aceste sume,apoi intrebati care sunt bogatii judetului si daca auziti si de acest baiat destept atunci ati terminat investigatia medicala si autoritatile pot interveni chirurgical, asta daca nu si autoritatile si-au pensionat si ele ceva neamuri ca tot se poarta azi nasii si finii.....BIHORENI TREZITIVA............
Postat 14 Mai 2010, 08:34 de nasul
cica
"avem in vedere"
Postat 13 Mai 2010, 23:07 de Alex Dragan
kaboom
Daca e plin de persoane care sunt sanatoase tun, dar au pensii de invaliditate sau de boala, e doar din cauza ca ratati ca Basescu(si aici ma refer in primul rand la stricatul ala din Slobozia) au ras toata industria locala. Ce era sa faca bietii oameni??? Sa moara de foame pe altarul noii democratii securisto comuniste???? Si inca ceva: au fost buni handicapatii astia pana acuma, ca dadeau cu votu!! Acuma hai sa-i aratam cu deshtu'! Boc sta ca porcu-n porumb, vorbeste pt el marinarul fara dosar la secu. Cata scarba poate genera un om......
Postat 13 Mai 2010, 21:48 de kaboom
CONTROL
CONTROL sa fie atunci, dar sa fie control nu cu oameni ca si aceia care l-or dat acele avize de "handicap". Sa vina un control care sa decida "fair"..
Postat 13 Mai 2010, 19:37 de CONTROL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON