URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 August 2014, 17:30

Bărbatul împuşcat de poliţiştii din Bratca a fost arestat. Procurorii îl acuză de tentativă de omor şi ultraj

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Brătcanul acuzat că, în urmă cu două săptămâni, a incendiat apartamentul în care locuia fosta sa soţie, a stropit-o cu combustibil pe sora mai mică a acesteia, iar apoi i-a atacat cu pietre pe poliţiştii chemaţi să intervină, a fost arestat, marţi, la Tribunalul Bihor.

Solicitarea a fost făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care îl cercetează pe bărbatul de 34 ani pentru două infracţiuni de tentativă de omor şi alte două de ultraj asupra poliţiştilor.

Cristian Vasile Prodan Bradea a fost adus în faţa instanţei cu o maşină a Ambulanţei de la Spitalul Judeţean Timişoara, unde era internat cu două plăgi împuşcate, una în zona inghinală, iar o alta într-un genunchi, răni provocate de poliţiştii pe care i-a atacat.

Arestat pentru 30 de zile în finalul dezbaterilor care s-au desfăşurat în şedinţă secretă, bărbatul a fost transportat înapoi în spital, unde a fost pus sub pază poliţienească până în momentul în care va fi externat şi va fi introdus în Arestul Poliţiei Bihor. Asta în cazul în care măsura nu va fi revocată, întrucât deocamdată nu este definitivă, putând fi atacată, prin contestaţie, la Curtea de Apel Oradea.

Scandalul care a condus la arestarea brătcanului s-a petrecut în urmă cu două duminici, pe 27 iulie. Bărbatul a încercat să incendieze apartamentul în care locuia fosta sa soţie, stropind mobilierul, dar şi pe sora mai mică a femeii cu combustibil.

Tănăra de 15 ani a reuşit să scape înainte ca bărbatul să dea foc locuinţei, dar circul nu s-a încheiat aici. Văzând poliţiştii chemaţi de fosta soţie, omul a devenit agresiv, rănindu-i în timp ce aceştia încercau să-l imobilizeze: unui poliţist i-a dat cu o piatră în cap, iar pe celălalt a încercat să-l imobilizeze. Astfel, oamenii legii au fost obligaţi să facă uz de armă, scandalagiul fiind împuşcat.

În timpul altercaţiei, şi unul dintre poliţişti a fost împuşcat, pistolul descărcându-se în timp ce agresorul încerca să-l dezarmeze.

Citiţi întreaga poveste a scandalului cu focuri de armă din Bratca în articolul: "Caz la secret: Un poliţist împuşcat, altul cu capul spart, în urma unei altercaţii cu un scandalagiu"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON