URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Aprilie 2012, 14:06

Avrigeanu, confirmat preşedinte interimar al PDL Bihor. Vrea să schimbe imaginea partidului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce a fost desemnat de Biroul Permanent Judeţean ca să preia interimatul funcţiei de preşedinte al PDL Bihor, liderul consilierilor judeţeni ai PDL, Ionel Avrigeanu, a fost validat, vineri, şi de Consiliul Judeţean de Coordonare. "Validarea va fi înaintată Biroului Permanent Naţional, pentru confirmare", a declarat Avrigeanu.

Două obiective

Întrebat de BIHOREANUL care sunt planurile sale pentru a redresa imaginea PDL Bihor, Avrigeanu a spus că are două mari obiective pe care intenţionează să le ducă la îndeplinire în următoarele 2 luni.

"Unul e legat de organizarea campaniei şi asigurarea unor condiţii pentru a câştiga alegerile în toate localităţile în care putem câştiga, pentru toate organizaţiile. Al doilea obiectiv, care se va putea întinde pe termen mai lung, este de schimbare a imaginii partidului şi de o mai bună comunicare cu absolut toată lumea, inclusiv presa, partidele politice şi nu în ultimul rând cetăţenii", a declarat Avrigeanu.

Întrebat şi ce are să-i reproşeze lui Seremi, Avrigeanu a răspuns că "absolut nimic" şi că nici măcar nu ştia că vrea să plece de la şefia PDL, cu atât mai mult din partid. "M-a suprins şi pe mine. Dânsul este un membru vechi de partid, 22 de ani".

Avrigeanu a mai spus că va rămâne interimar pe o perioadă nedefinită, până când BPN va decide organizarea de noi alegeri.

Candidaţi şi contracandidaţi

Pe de altă parte, prezent joi la Oradea pentru a discuta stadiul alegerilor locale, Vasile Blaga a spus despre el că "nu se întâlneşte cu această funcţie întâmplător".

"Eu am apreciat foarte mult şi poziţia celor doi prim-vicepreşedinţi (primarul comunei Sântandrei, Ioan Mărcuş, şi primarul din Rieni, Ioan Bota - n.r.), care, candidând, şi-au dat seama că este foarte bine să îi coordoneze cineva care în primul rând este în Oradea în permanenţă, totuşi, aici este capitala judeţului, şi care are şi timp pentru a aşeza pe toată lumea în front ca să spunem aşa. Îi recomand să fie aşa cum este el: deschis, să asculte pe toată lumea, dar şi ferm atunci când este cazul", a spus Blaga în conferinţa de vineri de la partid.

Fostul secretar al PDL a subliniat din nou că se va implica în campania electorală din Bihor. "O să fiu destul de prezent şi în timpul campaniei electorale", a spus Blaga.

Într-o altă ordine de idei, prezent la conferinţa de presă, candidatul PDL la Primăria Oradea a fost întrebat şi cine este cel mai puternic adversar, Cseke Attila sau Ilie Bolojan. "Pentru amândoi, eu", a răspuns Groza, în timp ce Blaga a răspuns că cei doi "sunt doi adversari foate serioşi, foarte bine plasaţi în percepţia publică". "Dar eu cred că domnul Groza îi poate învinge pe fiecare", a întărit el.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
@PDL este terminatus
Adevaru e ca iti place sa " te auzi " sau sa demonsterzi ca iti merge copy- paste 'u si au tu un pic de sange latin in tine mai TERMINATUS dar e o vorba pe la noi "nu tot ce zboara se mananca" ----- mai mesteca si tu informatia nu o inghiti direct!
Postat 20 Aprilie 2012, 03:16 de dopu
d-ale mele
Mă gândesc că sunt conştienţi ăştea că se duc pe apa sâmbetei cu partid cu tot. Pot să-l pună şef la partid (judeţ) pe cine o vrea, ei au făcut o şmenozeală ieftină şi acum cred că ne pot traduce încă odată. Ceva de genul: vine clientul, face comanda şi chelnerul îi aducemai întâi nota de plată, încaseasză şi apoi îi trage ţeapă cu mâncarea. Nu mai merge fraţilor, poate să vină cel mai meseriaş chelner din lume, nu cred că mai pune cineva botu. Să fim serioşi, PD-L se duce de râpă, în Bihor şansele pentru a prinde o scaun călduţ se reduc din ce în ce mai mult pentru ei şi atunci lupta e din ce în ce mai aprigă, aşa că se vor mânca între ei, ceea ce le şi doresc. Deci, dacă e să vă duceţi în jos sper să fiu acolo să vă împing şi eu să luaţi viteză.
Postat 17 Aprilie 2012, 05:40 de românul complex
de la inima li se trage nu stiu cum sa furrrre reputatie :)) ca sa fie CINEVA !!!
Asociații Societății Comerciale ONIX — S.R.L., cu sediul în Oradea, Șos. Borșului nr. 21, județul Bihor, înmatriculată la Oficiul registrului comerțului cu nr. J 05/687/1991, având cod fiscal R 48726, întruniți în adunarea generală, în conformitate cu procesul-verbal al adunării generale, respectiv dl Romocea Pavel, cetățean român, domiciliat în Oradea, aleea Rogerius nr. 10, bl. E-2, sc. B, ap. 23, județul Bihor, Avrigeanu Ionel, cetățean român, domiciliat în Oradea, Str. Independenței nr. 37, bl. A-5, ap. 8, județul Bihor, cod numeric personal 1610325054657, Damșa Florin, cetățean român, domiciliat în Oradea, Str. Grădinarilor nr. 52, bl. D-43, ap. 6, cod numeric personal 1530307054651, și Ruge Ioan, cetățean român, domiciliat în Oradea, aleea Salca nr. 7, bl. Q-12, ap. 8, cod numeric personal 1500614054698, în Oradea, str. Călugăreni nr. 7, bl. V-2, ap. 10, județul Bihor, cod numeric personal 2740304057061, în calitate de asociați ai societății, au hotărât următoarele: Se majorează capitalul social al societății de la 4.000.000 lei, cu suma de 6.000.000 lei, prin subscrierea și vărsarea de către fiecare asociat, în numerar, a sumelor ce îi revin; capitalul social al societății va fi de 10.000.000 lei, cu o parte socială de 100.000 lei, după cum urmează: dl Romocea Pavel, care deține în cadrul societății 60 părți sociale a 100.000 lei fiecare, în valoare de 6.000.000 lei, va depune suma de 3.600.000 lei; dl Avrigeanu Ionel, care deține în cadrul societății 20 părți sociale a 100.000 lei fiecare, cu un capital social de 2.000.000 lei, va depune suma de 1.200.000 lei; dl Damșa Florian, care deține în cadrul societății 10 părți sociale a 100.000 lei fiecare, cu un capital social de 1.000.000 lei, va depune suma de 600.000 lei; dl Ruge Ioan care deține în cadrul societății 10 părți sociale a 100.000 lei fiecare, cu un capital de 1.000.000 lei, va depune suma de 600.000 lei. Asociații vor participa la beneficii și pierderi proporțional cu participarea la formarea capitalului social. Prezenta hotărâre a fost aprobată de toți asociații, urmând ca după îndeplinirea procedurii de autentificare și publicitate să fie transpusă la Oficiul Registrului Comerțului al Județului Bihor, pentru cuvenitele modificări. Legături utile: Toate înregistrările din Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 0697 / 3.3.2004 Aparițiile din Monitorul Oficial partea a IV-a din 3 martie 2004
Postat 16 Aprilie 2012, 19:41 de PDL este terminatus
de la inima li se trage nu stiu cum sa furrrre reputatie :)) ca sa fie CINEVA !!!
Doar 2 contra În ciuda faptului că, în cadrul discuţiilor, grupul PDL şi-a exprimat dezacordul faţă de reorganizarea celor două teatre existente şi faţă de crearea celor două instituţii pe criterii etnice, consilierii pedelişti s-au abţinut la vot, ştiind foarte bine că în acest fel proiectele vor deveni hotărâri cu valoare juridică. Doar doi membri ai grupului PDL au făcut excepţie, şi anume Marcel Tarţa şi Nicolae Aniş, care au votat contra tuturor proiectelor. În rest, PNL, PSD şi - fireşte - UDMR, au votat masiv în favoarea lor. Urmarea este că a fost adoptat întâi Regulamentul de reorganizare, iar apoi, pe rând, reorganizarea Filarmonicii, înfiinţarea Instituţiei Publice de Cultură Iosif Vulcan (în fruntea căruia, ca manager interimar, va fi actorul Daniel Vulcu) şi înfiinţarea Instituţiei Publice de Cultură Szigligeti Ede (al cărei manager provizoriu va fi Czvikker Katalin - o apropiată a vicepreşedintelui Alexandru Kiss încă din vremea când acesta era preşedinte al CJ). Trădare, vânzare! Actualul manager al Teatrului Arcadia, Marius Aron (foto), a obţinut de la preşedintele CJ Radu Ţîrle, în cele din urmă, dreptul de a vorbi, şi s-a adresat consilierilor amintind că, şi datorită lui, ca fost revoluţionar, aceştia se bucură de libertatea cuvântului. "Teatrul Arcadia nu poate fi desfiinţat de Consiliul Judeţean, pentru că a fost înfiinţat de Guvern în 1955, şi numai Guvernul îl poate desfiinţa acum", a spus Aron, invocând o chichiţă procedurală care, însă, nu mai contează de câţiva ani, deoarece bugetul Teatrului Arcadia este asigurat de CJ Bihor. "Teatrul Arcadia este cel mai bun din ţară sub raportul veniturilor proprii, fiindcă anul trecut 11,2% din bugetul nostru a provenit din veniturile proprii", a mai spus Aron, fără să înduioşeze pe nimeni. "Voi cere prefectului să nu dea aviz de legalitate acestor hotărâri, pentru că ele sunt ilegale. Noi, ca manageri în funcţie, nu am fost consultaţi înainte de adoptarea acestor hotărâri", a mai afirmat Aron, încheind: "Eu am cu Consiliul Judeţean un contract de management semnat pe 5 ani în decembrie 2010. Nu vă jucaţi cu mine!". Mult mai precis a fost liderul grupului PDL, Ionel Avrigeanu, care a reproşat colegilor de la PNL şi PSD că "v-aţi vândut pe bani mărunţi", adică au executat voinţa UDMR, formaţiune interesată să se remarce în viitoarea campanie electorală cu faptul că a creat un teatru maghiar. Avrigeanu a mai cerut, de asemenea, ca în procesul-verbal al şedinţei CJ să se consemneze cum a votat fiecare consilier, adică să fie evidenţiat că doi PDL-işti au votat contra (Marcel Tarţa şi Nicolae Aniş), în timp ce ceilalţi s-au abţinut (Avrigeanu însuşi, Dumitru Frese, Mihai Toderici, Florin Oros, Mircea Cristea şi Dorel Dume). "Mai devreme sau mai târziu va trebui să dăm socoteală, să plătească fiecare pentru faptele sale, şi trebuie să se ştie fiecare ce şi cum a votat", a explicat Avrigeanu. Explicaţii din culise BIHOREANUL a aflat, însă, că în ciuda gestului liderului PDL şi a voturilor contra sau de abţinere exprimate de consilierii pedelişti, toate hotărârile adoptate au fost în prealabil convenite de preşedinţii organizaţiilor judeţene ale tuturor celor patru partide reprezentate în CJ. Concret, potrivit mai multor consilieri din toate cele patru partide, care au dorit să-şi păstreze anonimatul pentru a nu fi sancţionaţi pentru indisciplină, săptămâna trecută a avut loc o întâlnire între capii UDMR (Alexandru Kiss şi Szabo Odon), PNL (Cornel Popa şi Dumitru Voloşeniuc), PSD (Ioan Mang) şi PDL (Ştefan Seremi şi Ionel Avrigeanu), în care aceştia au convenit asupra segregării etnice a instituţiilor de cultură din Oradea, profitând că acestea trebuie reorganizate pentru economisirea banului public.
Postat 16 Aprilie 2012, 19:30 de PDL este terminatus
de la inima li se trage nu stiu cum sa furrrre reputatie :)) ca sa fie CINEVA !!!
Scandal la CJ: Partidele au desfiinţat Teatrul de Stat şi Teatrul Arcadia, înfiinţând instituţii pe criterii etnice Prima reuniune din acest an a Consiliului Judeţean s-a lăsat, joi, cu un scandal uriaş, provocat de câteva proiecte de hotărâri vizând reorganizarea instituţiilor de cultură finanţate din bugetul judeţului. Motivul? Sub imperativul reducerii de personal din aceste instituţii, se produce, de fapt, segregarea etnică a celor două teatre din Oradea, Teatrul de Stat şi Teatrul pentru Copii şi Tineret Arcadia. Execuţie sumară Scandalul de la reuniunea de joi a CJ a izbucnit în momentul când aleşii bihorenilor au fost chemaţi să voteze a patra hotărâre aflată pe ordinea de zi, şi anume aprobarea Regulamentului de reorganizare a instituţiilor publice de cultură aflate în subordinea Consiliului Judeţean: Teatrul de Stat, Teatrul pentru Copii şi Tineret Arcadia şi Filarmonica Oradea. Deşi proiectul de hotărâre nu a fost dezbătut, ci doar s-a luat act că a fost avizat în prealabil de comisiile juridică şi economică a CJ, preşedintele Radu Ţîrle a intenţionat să-l supună votului consilierilor, moment în care managerul Teatrului Arcadia, Marius Aron, a cerut să ia cuvântul. Refuzat, în locul lui a vorbit consilierul judeţean Mihai Bar (PSD), care a încercat să "traducă" pe înţelesul celor prezenţi ceea ce se întâmpla. "O să votez acest proiect, deşi sunt absolut împotrivă. Jurnaliştii o să spună că nu sunt vertical. Recunosc. Aşa este!", a spus Bar, dând de înţeles că în culise hotărârea era deja luată. "Jocurile se fac nu pentru actualul Consiliu, ci pentru cel viitor, iar cei ce sunt astăzi aici sunt simpli simbriaşi care asistă la execuţia lor", a mai spus Bar, adăugând: "Există aici un personaj (n.r. - şi, spunând acestea, Bar s-a uitat spre vicepreşedintele CJ Alexandru Kiss) care îi face pe toţi să se bată cap în cap, şi în faţa căruia toţi stau în poziţie de drepţi". Aluziile consilierului PSD nu puteau fi înţelese, însă, decât de cei - puţini la număr - care citiseră în prealabil textul ce trebuia votat.
Postat 16 Aprilie 2012, 19:29 de PDL este terminatus
dumnezeu nu doarme
dicka a ajuns tziganu asta sef d partid, doamne ce a ajuns pdl asta totzi tziganii si penalii si cocalarii si manelarii si boschetarii in functii d conducere!!!pleaca acasa tzigane huooooo
Postat 16 Aprilie 2012, 11:59 de pisti
pe popus il vrem
PE POPUS IL VREM. INDEPLINESTE TOATE CONDITIILE: ESTE UN INTELECTUAL RASAT(A TERMINAT STUDIILE LA 50 DE ANI DEVENIND INGINER),ESTE CERCETAT DE DNA,ESTE DARNIC(MEREU TE INVITA LA EL LA BERE SI LA MITITEI),SANTAJUL SI TEROAREA SUNT SPORTURILE LUI PREFERATE,STIE SA CUMPERE PRESA(AVIZ BIHOREANUL) SI NU IN ULTIMUL RAND SE MANIFESTA CA UN RETARDAT LA MECIURILE ECHIPEI LUCEAFARUL IN CARE POMPEAZA MILIOANE DIN BANII SANMARTINENILOR. ESTE PRESEDEINTELE IDEAL,
Postat 15 Aprilie 2012, 22:26 de popusar
Expirat inainte de start
Groza i-ar putea invinge si pe Bolojan si pe Cseke daca s-ar inversa sistemul de citire ... adica primul pierde batalia in favoarea ultimului, dar n-am auzit sa se fi schimbat regula de vot.
Postat 14 Aprilie 2012, 11:58 de Carp III
fara caracter
Am inteles ca in 4 mai trece la PSD, l-au ales pe care trebuie!
Postat 14 Aprilie 2012, 11:35 de teraflu
a fost odata...
avrigeanu parca a fost si pe la PNTCD!(regret ce i s-a intamplat acestui partid dar asa e viata!)! deci ii uram succesuri in tentativa de a scoate definitiv acest partid din istorie(pe plan local, pe plan national o fac altii!). in privinta PDL, nici un regret, doar o IMENSA bucurie!
Postat 14 Aprilie 2012, 00:49 de TDS
orice schimbare incepe cu un pas...
Primul pas a fost facut de catre PDL - schimbarea presedintelui. Seremi a fost si este o fosila care doarme pe el (si ca presedinte de cj, consilier cj, deputat, etc.). Avrigeanu este un inceput promitator, a mai condus un partid prin alegerile locale si (spre deosebire de sus-numitul) pune osul la munca. Cat de mult va reusi sa schimbe partidul ramane de vazut...trebuie sa vrea si partidul sa fie schimbat :)
Postat 13 Aprilie 2012, 23:52 de cinevaculva
ehe
Alt sudist.... ei sa vedeti voi cum castiga el alegerile.....hahahahahahahahahaha
Postat 13 Aprilie 2012, 21:03 de soso
Punct ochit
Acum ştim sigur ce se va petrece, pentru că Avrigeanu are stofă şi experienţă de "stingător de lumină", dacă tot suntem în sezon. Adică PDL Bihor se duce ... se duce ... se tot duce ... Când Avrigeanu îşi doreşte o funcţie şi o obţine, înseamnă că vine şi sfârşitul ...
Postat 13 Aprilie 2012, 18:16 de Filip the Quin
Trista constatare.
Sa castige tot ce poate castiga=Obiectiv nedefinit, lipsit de forma si continut. Avrigene, n-ai stofa!
Postat 13 Aprilie 2012, 17:25 de SAFE
Alta-i problema
Problema nu-i imaginea.Bubele-s tocmai in esenta,nu-n aparenta.Fardurile si alte cosmeticale nu fac decat sa escamoteze cateva realitati crude,dintre care prima: "nu-s cadre".De aici decurg altele,ca de pilda: nu-s idei viabile,nu-s actiuni notabile. Consecinta:nu-s rezultate demne de remarcat. Toate partidele au aceste probleme,ceea ce-in sine-n-ar fi bai.Numai ca intreaga populatie (re)simte aceasta stare de fapt.
Postat 13 Aprilie 2012, 16:17 de gyorgy tozser
Blaga, ca imagine
Aparitiile facocerului bucurestean, marele portocaliu de Petrileni, are darul de a irita alegatorii bihoreni. PDL chiar crede ca imaginea falcosnesimtita va atrage voturi? Din contra, asocierea cu fatzaul de broscoi umflat duce gasca portocalie spre dezintegrare, ceea ce e deja vizibil.
Postat 13 Aprilie 2012, 15:49 de votantus votantis
ROMANIEI, lagarul mortilor.
stiti cum era pe FRONT trebuiau NUMERIC oastasi ca sa INTRE GLONTUL in EI :))) asa e in PDL :creste numarul MORTILOR si stiti de ce ca GLONTUL are costuri :))) lupatati pentru moarte cei ce sustin PDL ul asta e TRANSPARENT si e ISTORIE :))) o sa a vem ce povesti COPIILOR , nu au medicamenti, nu au alocatie dar au parte de moarte SIGUUR .
Postat 13 Aprilie 2012, 15:18 de PDL MORGA
vai , vai, vai eu as infiinta un alt pardid si doar TINERII=AURRRRRRRul Romaniei.
vrea sa schimbe imaginea partidului CU CINE ? tot ce a fost rau ramane acolo:ADELINA si altii, sa l schimbe si pe BLAGA sa demonstreze schimbarea, dar NU POATE, VREM sa starpim CANCERUL dar il INTRETINEM acolo :)) , noul partid sa se NUMEASCA \"nascuti pentru VIATA si RESPECT \":)))) opsul NU UCIDEM si nu luam VIETII.PDL este si va ramane un cancer al ROMANIEI, numarati MORTII ei sunt dovada pe acte, este ISTORIE si nu o vom uita NICIODATA .
Postat 13 Aprilie 2012, 15:06 de ce copii!
Pe Mocanu il vrem
Suntem un grup de cetateni revoltati. Avem o doleanta: vrem sa il puneti presedinte pe Mocanu. In sprijinul cererii noastre avem urmatoarele argumente: 1. Acum, inainte de Pasti, e sezonul lui. 2. Si el e un vector de imagine. 3. E tanar si are toata viata inainte. 4. De alegeri trebuie cineva puternic sa conduca filiala.
Postat 13 Aprilie 2012, 14:47 de Mioritza
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON