URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2013, 13:26

Avocatul reţinut de DNA a promis că rezolvă cu un executor judecătoresc măsluirea unei licitaţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul de presă al DNA a anunţat, miercuri, printr-un comunicat, că avocatul Călin Porţan, reţinut marţi seară de procurorii Serviciului Teritorial Oradea al DNA, a fost denunţat de un client de la care ceruse bani ca să intervină pe lângă un executor judecătoresc pentru măsluirea unei licitaţii.

"Pe 15 mai 2012, inculpatul, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bihor, a pretins 7.500 lei şi a primit suma de 2.500 lei de la un denunţător. Din suma respectivă, 500 lei a promis că vor ajunge la un executor judecătoresc, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra acestuia, astfel încât, în cadrul unui dosar execuţional, să subevalueze un imobil şi să organizeze o licitaţie trucată", se arată în comunicatul DNA.

La respectiva licitaţie, denunţătorul urma să participe singur şi să cumpere imobilul scos la vânzare cu suma de maximum 45.000 lei, în condiţiile în care acesta fusese evaluat la 95.800 lei.

Pentru a ascunde adevărata natură a provenienţei celor 7.000 lei, avocatul a disimulat suma într-un contract de asistenţă juridică, inserând un onorariu de 2.000 lei şi un "onorar de succes" de 5.000 lei. "Onorariul de succes ar fi fost încasat în condiţiile în care clientul ar fi cumpărat imobilul la preţul minim de 45.000 lei", mai spun procurorii.

Călin Porţan va fi prezentat, joi, la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Tine Kurrrru tare
Deocamdata tocmai ce-ati luat-o neterminatilor..!!! si puneti întrebarea ...oare de ce ne bucuram.....de corecti ce-ati fost....Si cu batutu..ia gindeste madam oare cati ne-m fi rugat sa va prinda odata cu porcariile.. pe care le-a facut acest Executor,,,,.ULCIORU..apa stii p[ovestea Sa va bata pe voi in continuare daca tot a inceput....
Postat 05 Decembrie 2013, 15:59 de alta
Sa va fie rusine
Sa va fie rusine cei care va numiti avocati si postati tot felul de idiotenii. Sunteti niste scursuri ale societatii . Intr-o zi veti da socoteala pentru tot ceea ce scrieti. Sa va fie rusine si Dumnezeu sa nu va scape sa nu treceti si voi prin ceea ce a trecut acest avocat. Va este ciuda nemernicilor care postati ]mpotriva acestui avocat si care murdariti numele unui executor care are ani de munca cat aveti voi de viata. Sa va Bata Dumnezeu si pe voi si pe toti ai vostri JIGODIILOR !!!!!!!!!!
Postat 05 Decembrie 2013, 12:13 de una
mai,mai o luasi
Ce zici MYNOT ..SEFUL..SOTUL ..sau ce ti-o fi ..BUCUREAN A MUNCIT CINSTIT???? pe cuvant??? Bucurean lasa figurile ..ca sti cum e ..merge odata a doua a treia ..da când mai vrei...ti se infunda,,,cine-a comentata ca esti beat tot timpil stie despre probleme..da apropo..la cate porcarii faci cum nu se uita nimeni catre tine Securist nu esti ca aia nu-si racoleaza betivi!!! Eu cam stiu a cui servitor esti..,,,si e greu pt tine
Postat 04 Decembrie 2013, 23:10 de 2/15
PORTAN NU FACE ASA CEVA
Calin nu este genul de avocat care face afaceri de felul asta, asta e o mascarada pusa la cale de cineva, 500 lei pentru un executor, numai tampitii cred asa ceva
Postat 04 Decembrie 2013, 19:53 de catalin
Re: Maynot
Te-ai trezit din betie Executorule care esti? Mai stii tu cum te cheama?
Postat 04 Decembrie 2013, 18:36 de Blow
bihorean
Ce JEG de executor! Imputitul
Postat 04 Decembrie 2013, 17:25 de bihorean
Ce tare !
Nu stiu cine te crezi ca scoti asemenea acuzatii, fara sa cunosti despre cine este vorba ! Cred ca ai copiat de pe undeva, avand in vedere daca ai stii nu ai fi folosit asa numele domnului executor. Cred ca cei care il cunosc isi dau seama ca ce ai scris tu aici e bullshit, fiind vorba de un om cinstit care si-a castigat pozitia prin munca! Mai ales ca nu are nevoie de mismasuri din astea la volumul de lucru pe care il are.
Postat 04 Decembrie 2013, 16:02 de Maynot
beiușan?
Executorul nu-i cumva Beiușan, că atunci se explică multe?
Postat 04 Decembrie 2013, 15:33 de berbeceanu
Executorul Bucurean Calin se bucura ca a scapat de presari
Nimeni si nimic nu-l deranjeza pe executorul judecatoresc cu pricina? Mai manjit ca acest Bucurean Calin, a carui nevasta lucreaza la Curtea de Apel de vreo 15 ani cel putin, este intangibil pentru Bihoreanul? Sau frica de mass media face ca plata sa fie mai mare, iar castigul sa fie a celui care tace mai mult? Alo! DNA! Bucurean Calin e executorul care i-a cerut avocatului sa aduca clienti noi ....................!
Postat 04 Decembrie 2013, 15:15 de wall
Cine e executorul, ca altfel e cusuta cu ata alba toata povestea?
Adica avocatul a vrut sa masluieasca o licitatie. E clar ca nu vorbea tampenii si ca exista un executor cu care mai aranjase astfel de lucruri, sau cu care avea o relatie ce-i permitea sa deschida o asemenea discutie. Nu cumva este vorba de executorul judecatoresc Bucurean a carui nevasta e in aparatul de lucru a Curtii de Apel Oradea? Ca nu ar fi nimic nou sub soare!
Postat 04 Decembrie 2013, 13:43 de Pole
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON