URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2012, 17:26

Avocatul Ioan Sava şi soţia sa, trimişi în judecată de DNA Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a interzis avocatului orădean Ioan Sava anchetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă "să desfăşoare profesia în exercitarea căreia a săvârşit fapta".

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a avocatului orădean Ioan Sava, pentru trafic de influenţă, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi spălare de bani.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi soţia avocatului, Daniela Sava, la rândul ei avocat în cadrul Baroului Hunedoara, pentru complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi uz de fals.

Potrivit unui comunicat făcut public, marţi, de Biroul de presă al DNA, Ioan Sava este acuzat că, în cursul lunilor ianuarie şi februarie 2012, prevalându-se de influenţa pe care ar avea-o asupra judecătorilor de la Curtea de Apel Oradea, a pretins şi primit 7.000 euro de la Ioan Morar Romocsa, un client judecat pentru furt calificat, denunţător în cauză.

Romocsa fusese condamnat de Tribunalul Bihor la 4 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, iar avocatul i-a promis că, în schimbul banilor, magistraţii de la Curtea de Apel care urmau să pronunţe o soluţie definitivă în caz, vor dispune o pedeapsă mai blândă, cu suspendare.

Pentru a da o aparenţă de legalitate şpăgii încasate, pe 28 februarie 2012, cu ajutorul soţiei sale, Daniela Sava, avocatul a falsificat contractul de asistenţă juridică încheiat cu Romocsa, consemnând în mod nereal că suma de 7.000 de euro reprezintă "onorariul de succes", falsificând şi chitanţa aferentă acestui contract.

"Inculpata Sava Ana Daniela i-a dat denunţătorului aceste acte falsificate pentru a le semna, iar denunţătorul le-a predat procurorilor anticorupţie cu ocazia efectuării cercetărilor în acest dosar penal", se specifică în comunicat.

După plata banilor, soluţia a fost schimbată în favoarea inculpatului la Curtea de Apel, unde Romocsa a obţinut o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendarea executării, sub supraveghere.

Din anchetă a reieşit că cei 7.000 de euro nu au ajuns la judecători, ci au fost cheltuiţi de avocaţi pentru cumpărarea unor bunuri de folosinţă personală. Pentru recuperarea sumei, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând familiei.

În data de 1 martie, avocatul Ioan Sava a fost reţinut pentru 24 de ore, dar Curtea de Apel Oradea a refuzat arestarea sa, pentru ca, ulterior, pe 16 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să îi interzică să părăsească ţara pe o durată de 30 de zile. Totodată, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a interzis avocatului orădean și "să desfăşoare profesia în exercitarea căreia a săvârşit fapta".

Procesul soților Ioan și Daniela Sava se va judeca la Curtea de Apel Cluj Napoca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
a
"Procesul celor doi avocaţi se va judeca la Tribunalul Cluj." Laura Gal esti o amatoare.... poate Curtea de Apel Cluj
Postat 17 Aprilie 2012, 20:05 de a
cum e poibil ca acesta profesie sa fie batjocorita?
eu nu inteleg cum un reprezentant al legii poate consuma droguri ? alcoolul este un drog !! luati le dreptul sa profeseze daca consuma alcooooooool sau alte droguri .Cu e posibil ca profesia libera sa fie confundata cu muncitor necalificat?
Postat 17 Aprilie 2012, 17:39 de nu inteleg
respectarea legii
fac altii legea, frumos model avem de urmat, ca SAVA sunt 80% dar daca nu arestati pe unul nu i mai opriti din macel, felicitari!
Postat 17 Aprilie 2012, 17:32 de pana nu cere prostul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON