URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Ianuarie 2014, 16:31

Avocatul Ioan Sava a fost reţinut din nou, pentru că ar fi şantajat o judecătoare!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Avocatul Ioan Sava a fost reţinut, luni, de procurorii DNA Oradea, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat făcut public, luni, de Biroul de presă al DNA, avocatului Ioan Sava i se impută faptul că, în perioada octombrie - noiembrie 2013, ar fi exercitat "acte de constrângere asupra unei judecătoare, proferând ameninţări la adresa acesteia şi a copiilor săi minori".

Astfel, procurorii spun că acţiunile de ameninţare şi intimidare la adresa judecătoarei respective (Crina Muntean, şefa Secţiei Penale de la Tribunalul Bihor n.r.), s-au exercitat prin intermediul "unor materiale de presă denigratoare la adresa magistratului şi a unor comentarii ameninţătoare adresate judecătoarei şi copiilor săi minori".

Prin acţiunile sale, avocatul ar fi încercat să o intimideze pe judecătoare, pentru ca, spun procurorii, aceasta să-şi schimbe comportamentul profesional, în special "cu privire la emiterea autorizaţiilor de interceptare a comunicaţiilor telefonice şi a înregistrărilor în mediul ambiental", care ar fi adus avocatului "un folos pentru persoanele implicate în acte de corupţie ori care au comis alte infracţiuni grave". Multe dintre aceste persoane erau prieteni şi apropiaţi ai avocatului.

"Urmare a autorizaţiilor emise de magistrat au fost stabilite şi probate fapte grave de corupţie în care au fost implicate persoane deţinând funcţii importante în cadrul instituţiilor de aplicare a legii, de control financiar şi fiscal, cât şi persoane deosebit de influente din mediul de afaceri din judeţul Bihor. Printre persoanele cercetate penal şi trimise în judecată de unităţile de parchet se numără mai mulţi prieteni şi apropiaţi ai avocatului Ioan Sava", se arată în comunicat.

BIHOREANUL a semnalat încă de acum trei săptămâni faptul că, după ce a dat o declaraţie la CSM incriminantă cu privire la corupţia din instanţele bihorene, judecătoarea Crina Munteanu a fost apostrofată pe un site coordonat de fostul jurnalist Nicolae Pop, atât printr-un aşa zis articol cât şi prin comentariile de la subsolul acestuia.

Citiţi detalii pe această temă în articolul Dreptate traficată: O judecătoare de la Tribunal arată cum se cumpără şi se vinde justiţia bihoreană

Pe de altă parte, aşa cum ziarul nostru a mai scris, Ioan Sava a mai fost reţinut în primăvara anului 2012, chiar din sala de judecată, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, dosar în care a şi fost trimis în judecată, alături de soţia sa, avocata Daniela Sava, procesul fiind pe rolul Curţii de Apel Cluj.

Avocatul, cunoscut drept unul dintre cei mai influenţi din Oradea, era acuzat, la acea vreme, că a pretins 7.000 de euro de la un client căruia i-a promis că-i va obţine o condamnare cu suspendarea executării, la Curtea de Apel Oradea.

Denunţătorul său, Ioan Morar Romocsa, fusese condamnat de Tribunalul Bihor la 4 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care era acuzat de furt calificat. După ce i-a înmânat cei 7.000 de euro avocatului, soluţia a fost schimbată în favoarea inculpatului la Curtea de Apel, unde Romocsa a obţinut o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendarea executării, sub supraveghere.

În timpul anchetei , Sava nu s-a sfiit să înjure, dar şi să-şi ameninţe cu moartea denunţătorul. "Dacă nu reuşesc să-l omor eu, o să angajez pe cineva să-i taie gâtul", a promis el, ameninţarea fiind consemnată de anchetatori şi folosită ca argument suplimentar atât pentru reţinerea sa.

Citiţi detalii despre această poveste, în articolul "Maestrul şpăgii: Avocatul Ioan Sava şi-a ameninţat denunţătorul cu moartea"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Gavra, tu esti nemernicule?
CE FACI GAVRA?INCERCI SA TE VICTIMIZEZI SA TE DISCULPI SIT0 SCRII COMENTARII FAVORABILE?TU TREBUIA DEMULT SA FII LA OCNA DIN PARCU TRAIAN 3.
Postat 21 Ianuarie 2014, 14:28 de PANZER
Sava s-a impiedicat in DNA
A crezut ca daca cotizeaza la Cigan scapa de prima ridicare dar nici nu a apucat sa coboare ca l-au pus inapoi pe directie.
Postat 21 Ianuarie 2014, 11:02 de Able
Tine-te tare Crina, ca nu mor caii cand vor cainii ... !
...
Postat 21 Ianuarie 2014, 10:58 de Lampa lui Aladin
hahaha
Da mai Dorel...ele-s curve si de vina, ei is numai prosti.....ma lasi.....da judecatoarea asta ia spor de stress...saracuta , toata ziua bua ziua....are cineva ceva cu ea,,,,,o fi o buna profesionista, ca de sifonat acu chiar e clar ca sifoneaza mAI VREM ARTICOLE CU JUDECATORI , .....
Postat 21 Ianuarie 2014, 09:41 de unu
:))
Cred ca sa infundat,era si timpul. A luat bani de la prea multi fara sa ii ajute
Postat 21 Ianuarie 2014, 09:16 de client la Sava
tepari
LA ADUS AICI FEMEIEA DE LANGA EL O PROSTITUATA DIN BEIUS SI PE GAVRA TOT FEMEIA LA DUS ACOLO UNDE ESTE ACUM DIN PACATE MANDRIA SI TRUFIA DUCE LA PIERZANIE DEGEABA EI SANT OAMENI MODESTI SI DE CALITATE FEMEILE DE LANGA EI IAU ADUS AICI
Postat 20 Ianuarie 2014, 23:22 de dorel
unde sunt jigniri,e si amenintarile
M-am uitat si eu pe informatia de Bihor, dar nu vad nici jignirea nici amenintarea la adresa copiilor doamnei judecatoare. Poate ni se da detalii?
Postat 20 Ianuarie 2014, 22:12 de B
?????????
CINE sunt prietenii si apropiaţii dlui Sava ??? poate vom afla episodul următor
Postat 20 Ianuarie 2014, 21:38 de ADINA
si totusi se poate...
IN SFARSIT....
Postat 20 Ianuarie 2014, 20:45 de un fost client
hotia, domnia si in cazul acesta...prostia, se platesc
ce naiv si "avocatul" asta. in fata anchetatorilor zice ca-l omoara pe denuntator sau ca angajeaza pe cineva sa-l omoare. sau pe copiii victimei. dincolo de stupizenia si idiotenia actului, e caracterul mizer, tipic mafiotilor rusi sau de oriunde. ma mir cum poate un astfel de om sa fie suportat chiar de nevasta sau copii si ce rost mai are unul ca el printre OAMENI, da OAMENI cu majuscule, ca mie-mi pare ca astfel de indivizi nu pot face decat rau in jurul lor.
Postat 20 Ianuarie 2014, 19:54 de elemer
tot aia...
asta e aceeasi judecatoare care sustine si ca nush ce judecator a obligat-o la perversiuni profesionale !? acuma altul face presiuni asupra ei ? biata de ea, poate n-are toate tiglele pe casa...! oricum, la cate marturii depune, mai bine s-ar lasa de magistratura si s-ar face de profesie... martor :D
Postat 20 Ianuarie 2014, 19:20 de Agentul Termic
Re: ana
Dupa expirare ti-l da tie acasa, sa-l speli ca sa nu mai puta! Ce te fu-te grija, ai dor nemarturisit?
Postat 20 Ianuarie 2014, 17:58 de Nice
romocsa morar ioan utlizat de ...
Ioan Morar Romocsa pare a fi utilizat la maxim de... organe ?! Nu asta era folosit si la gavra viorel cu gal mariana ? ce se face cu el dupa expirare? tare imputita situatie!
Postat 20 Ianuarie 2014, 17:10 de ana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON