URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iunie 2015, 14:12

Averi de "bugetari": Geamantane cu bani confiscate de la şpăgarii din Casa de Pensii şi 43 de case puse sub sechestru (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un milion de euro confiscaţi, sechestru pe 43 de case şi apartamente, 25 de terenuri, 16 autoturisme şi acţiuni în valoare totală de 4 milioane de euro. Este primul "bilanţ" dat publicităţii de Poliţie în urma descinderilor de la Serviciul de Expertiză Medicală al Casei de Pensii Bihor.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, în urma celor 36 de percheziţii de miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au confiscat un milion de euro în legătură cu care există bănuiala că reprezintă venituri ilicite.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, echipajele de anchetatori au ridicat 2.300 de dosare medicale, documente de proprietate ale bunurilor deţinute de suspecţi, decizii medicale, agende, un laptop, memory stick-uri, contracte de creditare ale unor societăţi coordonate de cei în cauză, precum şi sume cash: 1.402.081 lei, 190.880 euro, 125.386 dolari, 10.640 franci elveţieni şi 89.000 forinţi.

Imaginile transmise de biroul de presă arată cum banii erau depozitaţi în geamantane, seifuri şi în plicuri.

Totodată, în conturile suspecţilor au fost descoperiţi şi indisponibilizaţi 1.143.733 lei, 38.940 euro şi 40.100 dolari.

De asemenea, poliţiştii au găsit şi mai multe contracte de credit întocmite de suspecţi, potrivit cărora, în perioada 2013-2015, aceştia ar fi împrumutat cu peste 3 milioane lei societăţile pe care le coordonează direct sau prin interpuşi, bani folosiţi pentru diverse achiziţii.

Şi nu e tot. "Din adresa înaintată de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bihor au fost stabilite veniturile celor în cauză în perioada fiscală 2012-2014, rezultând o discrepanţă majoră între veniturile legale şi valoarea tuturor bunurilor pe care le deţin", a arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Concret, deşi în perioada 2012-2014, niciunul dintre suspecţi nu a realizat venituri cumulate care să depăşească suma de 150.000 lei, aceştia deţin, fie pe numele lor, fie prin interpuşi, 43 case şi apartamente, 25 de terenuri, 16 autoturisme şi acţiuni la diferite companii listate pe bursă, în valoare totală de peste 4 milioane euro.

"În cauză vor fi instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de aceştia, urmând a fi aplicată măsura confiscării speciale, cu privire la banii obţinuţi cu titlu de mită, cât şi măsura confiscării extinse, cu privire la bunurile şi sumele de bani a căror provenienţă nu poate fi dovedită", a arătat subcomisarul Alina Dinu.

Concomitent cu efectuarea percheziţiilor, au fost puse în aplicare 50 de mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de dare de mită pentru că, în perioada 2012-2015, ar fi oferit celor în cauză şpăgi între 100 lei şi 200 euro.

La acţiunea de miercuri au participat 120 de poliţişti de la Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul pentru Acţiuni Speciale, Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Criminalistic, Serviciul de Investigaţii Criminale, Biroul de Control Intern, de la Poliţia Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor şi de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea.

De asemenea, poliţiştii beneficiază şi de suportul tehnic al D.G.A. - structura centrală, al Direcţiei Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi, de asemenea, de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
@Control_Room
Aha, te deranjează chestia cu poporul român care s-a născut creștin? Sau cretin? Aia de supără, măi rumân verde ce ești... Păi, cum se cheamă un popor care pînă în 2015 n-a fost în stare să-și construiască nici măcar o autostradă mai de Doamne-ajută, dar are la activ avorturi cu zecile de milioane? Creștin? NU, categoric nu. Cretin însă cu siguranță că da. Puteam fi peste 40 de milioane de români, dar cu 20 de milioane de avorturi înregistrate - cretinii de noi - suntem departe de valorile de bază ale creștinismului. Suntem cretini cu acte-n regulă, fapt dovedit de treaba cu casa de pensii Bihor. Cretin trebuie să fii să iei bani de la oameni bolvani și să-i dai la cei sănătoși cu certificat de invaliditate cu tot. Cretini, cretini, cretini! Asta suntem. Cui nu-i place să-i stea în gât și să-i fie de bine...
Postat 20 Iunie 2015, 11:37 de Shogun
@shogun
ESCROCULE. citeste primul tau comentariu! JAVRA, nu l-ai scris tu ?
Postat 19 Iunie 2015, 21:16 de Control_Room
@Control_Room
Măi, vericule, tu ești beteag la cap... Unde am spus eu că toți românii au pensie de boală? Am spus că mulți bihoreni au, iar dacă te duci mai colea, în sudul județului, spre Remetea, o să vezi că o grămadă-s handicapați cu acte-n regulă chiar dacă oamenii au toate mădularele la loc, mai puțin bunul simț care-i la mare lipsă. Și am mai spus că am eu doi vecini care-s întregi la trup, nu și la duh, și beneficiază de pensii de boală. Singura lor boală-i că-s nesimțiți, putori și profitori, iar tu le iei partea, măi, frățică... Coată-te la ochi, drăguțule, să nu vezi bine ce scrie lumea aicea...
Postat 19 Iunie 2015, 18:28 de Shogun
@shogun&TDS
MAH NENOROCITIOLR, TOTI ROMANII AU PENSIE DE BOALA?!? Asta vis a vis generalizari, nesimtilor, latrai pesedisto-udemeristi.
Postat 19 Iunie 2015, 18:18 de Control_Room
+
TDS, mersi pentru cifre: într-adevăr 733 de șpăgi din 738 de persoane spune mult. Eu sunt curios câți din cei 738 chiar sunt persoane cu handicap care merită banii și nu putori ce trândăvesc pe banii bolnavilor.
Postat 19 Iunie 2015, 09:40 de Shogun
Mersi, TDS
Mersi, TDS - se pare că totuși n-am luat-o încă pe ulei. Problema mea e că am în familie un caz (handicap fizic din cauza unui accident de muncă), omul respectiv fiind nevoit să meargă la expertize peste expertize la București, doar ca să primească jumătate din ce i se cuvenea. ÎN TIMP CE oameni perfect normali, sănătoși și plini de osânză dau șpagă pentru a primi certificat de invaliditate când n-au nici un bai. Ei, ăștia trebuie luat la purecat și dacă pușcărie n-or face, măcar să primească închisoare cu suspendare pentru fals în acte publice și... lipsă crasă de omenie. Să iei de la gură banii celor care chiar au nevoie pentru că nu pot lucra pentru ei, în timp ce tu puturoșești pe banii celor suferinzi e caz de pluton de execuție. Sper s-o încaseze și mincinoșii șpăgari nu doar medicii care și-o merită din plin.
Postat 19 Iunie 2015, 09:37 de Shogun
JUST
@Shogun: Eu zic ca ai perfecta dreptate! Nu-mi dau seama ce generalizari ti se reproseaza! Daca in doua saptamani din 738 au dat spaga 733 persoane, nu e cam...generala situatia?
Postat 19 Iunie 2015, 09:20 de TDS
Ajutați-mă, vă rog!
În afară de aburitul cu șpaițul de control, mă poate lămuri cineva care e mentalitatea (mea) care a dus Oradea de râpă? Că eu doar am zis că ar fi cazul, după ce au fost arestați așa-zișii medici pentru șpagă, să fie arestați și cei care au dat șpagă NU pentru a primi un certificat de invaliditate pentru că erau într-adevăr suferinzi, ci pentru că - sănătoși tun fiind - au socotit că e bine să trăiască pe banii noștri ai tuturor. Vă rog să mă lămuriți și pe mine ce-i rău în asta; oricine e binevenit cu lămuriri în afară de amețitul cu debaraua de control, căruia îi recomand călduros să se uite în oglindă și să se ca(u)te la... freză. Mersi!
Postat 19 Iunie 2015, 07:00 de Shogun
BIHOREANULE,
ar trebui sa-ti schimbi numele, ca uite ce fac bihorenii!
Postat 19 Iunie 2015, 00:34 de ADINA
@shogun
Nu ti-e rusine bai porcule ?!? Asta vis a vis de generalizari. Bah, shogartzule, datorita tie si celor asemeni tie cu aceiasi mentalitate de idioti, orasul asta nu se putut dezvolta. Te stii tu foarte bine in ce hal esti. Nu meriti sa te numesti oradean sau bihorean. (...)
Postat 18 Iunie 2015, 23:27 de Control_Room
SORA DE JUDECATOR
Violeta Dorina Coșa este sora judecătorului Bochiș Dorel de la Tribunalul Bihor.În curând mă aștept s-o salveze pe sorusa din arest.Sau poate e și el în vizorul procurorilor??
Postat 18 Iunie 2015, 20:48 de buba
@Control_Room
Măi, tu ăla cu șpaițul de control, tu chiar ești extraterestru? De unde ai tras tu concluzia că eu sabotez dezvoltarea orașului, măi amețitule? Te pomenești că iei și tu bani de la casa de pensii pentru un handicap închipuit... Sau, dacă mă gândesc bine, poate chiar iei bani pe bune și pe merit de la casa de pensii... Băiete, ia-ți pastilele, te rog eu frumos!
Postat 18 Iunie 2015, 20:00 de Shogun
control room
de ce dracu nu v-ati dus la vot!? daca vreti asa de tare sa-l lingeti pe bolo
Postat 18 Iunie 2015, 19:43 de molnarka
@shogun
GOZBOREEEEEE, GENERALIZEZI, TU CREZI CA TOTI SUNT CA SI VOI. TE INSELI MAGARULE. VOI SABOTATI PE TOATE CAILE DEZVOLTAREA ORASULUI SI A JUDETULUI, GUNOAIELOR.
Postat 18 Iunie 2015, 17:35 de Control_Room
Mai aveți de lucru
Alo, poliția? Tare mă bucur că i-ați săltat pe neoamenii de la Casa de Pensii. Sper să le luați și averile dobândite prin șpagă; nu de alta, însă cunosc oameni care meritau încadrarea la un anumit grad de invaliditate și au fost plimbați pe la expertize la București când ei abia puteau să se miște, în timp ce alți profitori - oameni sănătoși din Oradea și din tot județul Bihor - au încasat pensii de persoane cu handicap, singurul lor handicap fiind lipsa bunului simț... Așadar, după ce-i băgați la zdup pe nesimțiții de medici, fiți buni și luați la purecat dosarele să vedeți câți handicapați la bunul simț avem în Bihor... Oameni care n-au nici o problemă în afara excesului de clisă de pe propriile burdihane, care încasează pe nedrept banii mei și ai altor fraieri, în timp ce mai și lucrează care pe unde ca să mai facă alți bani... Cunosc un tip care primește bani de pensie de boală cu nevastă-sa cu tot și de bolvani ce sunt aduc de ani de zile mașini din străinătățuri... Ca să aibă, bieții oameni, ce mânca... Deci lepădătura merge pe banii fraierilor de bihoreni în străinitate și face comerț - ilegal, desigur - cu mașini... Degeaba îi arestați pe medici dacă nu-i luați la zdup și pe cei care au căutat, au primit și s-au folosit ilegal de banii donați de mine și de alții pentru cei care au cu adevărat nevoie de ei. Nu mă deranjează să mi se tripleze contribuția la casa de pensii dar vreau să fiu sigur că banii mei ajung la cei care suferă cumplit și au nevoie de bani, nu la toate gunoaiele care se îndoapă ca porcii, mint ca diavolii și profită mai rău ca fanarioții. Ăsta e poporul român născut, auzi măi!, creștin... Născut cretin mai înțeleg, dar creștin nici din greșeală.
Postat 18 Iunie 2015, 16:38 de Shogun
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON