URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iunie 2014, 16:20

Avarie după avarie: Cartierul Rogerius rămâne fără apă caldă până joi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locuiţi în bulevardul Dacia? Va trebui să puneţi apa pentru îmbăiere la încălzit. Termoficare Oradea a oprit marţi la ora 14 alimentarea cu agent termic a unui număr de 10 puncte termice situate pe 21 de străzi.

"Am fost nevoiţi să oprim alimentarea cu agent termic a consumatorilor din cartierul Rogerius din cauza a două avarii foarte mari apărute pe reţelele magistrale în zona străzilor Muzeului şi Bulevardul Dacia", a anunţat directorul societăţii termoficare, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cabai a promis că furnizarea alimentării cu apă caldă a apartamentelor din Rogerius se va face în cursul zilei de joi, în funcţie de ora finalizării reparaţiilor la reţele.

Potrivit unui comunicat al societăţii avaria afectează punctele termice 106, 119, 126, 127, 136, 200, 218, 611, 612 şi 613. Întreruperea serviciilor a lăsat fără apă caldă menajeră consumatorii situaţi pe străzile: Dacia, Iza, Spartacus, Episcop Ioan Suciu, Corneliu Coposu, Lacul Roşu, Moldovei, Busuiocului, Eroul Necunoscut, Rozmarinului, Sportului, Odobescu, Doina, Decebal, Sfântul Apostol Andrei, Sovata, Aluminei, George Călinescu, Carpaţi, Fagului şi Târnavelor.

În cadrul conferinţei de presă Mihai Cabai a mai vorbit de lucrările de înlocuire a 17,5 kilometri de reţea din magistralele I şi III, investiţie executată de o asociere de firme reprezentată de Construcţii Bihor pentru suma de 49 milioane lei fără TVA.

"Lucrările au început puţin timid, dar acum există un ritm mult mai bun. În prima etapă au fost opriri ale apei calde mult mai numeroase şi pe un termen mai lung. Acum constructorul s-a mobilizat să lucreze pe o porţiune de reţea mai mare. Am discutat şi pe viitor nu vor mai fi opriri de o anvergură atât de mare pentru a nu deranja atât de mult populaţia", a spus directorul societăţii Termoficare.

Lucrările de înlocuire ale celor două reţele magistrale au demarat la sfârşitul lunii martie şi au generat întreruperi repetate ale furnizării agentului termic pe o perioadă între o zi şi două săptămâni. Până în prezent constructorul a realizat circa 10% din lucrările la care s-a angajat iar dacă menţine ritmul lucrărilor se va încadra în termenul limită stabilit pentru sfârşitul lunii decembrie 2014.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
ce mai???
Multumesc dl primar,,,aveam nevoie de dusuri reci...sper sa faca si el la urmatoarele alegeri indif. pt ce functie candideaza....
Postat 18 Iunie 2014, 13:59 de viorica
Erată !
Desăvârşit este cel care locuieşte în clădirea municipalităţii, la apt. 101 de la etajul 1 şi care răspunde uneori la numărul de telefon *** pe care îl avea şi când era liberal de frunte în guvernarea altui desăvârşit, care răspunde la numele Tăriceanu !?!
Postat 17 Iunie 2014, 20:55 de Carp III
Epoca "boului" desăvârşit !?!
Staţi liniştiţi orădeni, că lucrăm "tare" la reţeaua pricipală, adică la magistrale, că o să băgăm presiune ca în vremurile bune, dar numai atât băgăm cât să "plesnească" tot sistemul secundar !?! "Boule" desăvârşit, fi atent, că se începe cu reţeua terţiară la nivelul grupurilor de consumatori, după care se trece la cea secundară de pe traseul străzilor şi, abia apoi de final, se trece la reţeaua primară (magistrale), pentru că altfel "crapă" tot sistemul din cauza reglajelor de presiune comandate de la sursa de apă caldă, încălzire sau ce o mai fi !?! Ce faci tu, "boule" desăvârşit, e ca şi când ai avea presiune nominală la creier, având o inimă care pompează mai greu din cauza uzurii şi nişte artere care pleacă "ca din puşcă", una mai fragilă ca alta !?! Aşa moare omul, că se "umflă" ca balonul nerăsuflat la timp şi, tot aşa, o să moară întreg sistemul de termoficare şi apă caldă care "e rezolvat" de niciun fel la nivel de consumator !?!
Postat 17 Iunie 2014, 20:51 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON