URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2012, 16:01

Avaria CET a lăsat fără încălzire Spitalul Judeţean şi Materitatea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Avaria produsă miercuri seară la punctul termic 611 al Electrocentrale a lăsat o mare parte din oraş fără apă caldă şi căldură, dar şi Băile Felix şi Sânmartin. Defecţiunea a afectat însă, în timpul nopţii, şi Spitalul Judeţean, respectiv Staţionarul 1 şi Maternitatea.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, la Staţionarul 1, a fost pus în funcţiune un cazan aflat în dotarea spitalului, care în mod normal funcţionează la parametri reduşi, iar temperatura din saloane a fost adusă la parametri normali, într-un interval de trei ore de la sesizarea scăderii de temperatură.

La Maternitate, ca o soluţie imediată, "au fost adunate toate caloriferele electrice din dotarea spitalului, iar nou-născuţii au fost grupaţi în saloane, fiind asigurată pe moment încălzirea lor". De asemenea, conducerea Spitalului Judeţean a găsit o soluţie pentru a racorda temporar Maternitatea la un alt punct termic, astfel că joi, în jurul orei 11, agentul termic era furnizat în condiţii normale.

În jurul prânzului, Electrocentrale a terminat reparaţiile la punctul termic 611, iar angajaţii urmau să înceapă umplerea Magistralei 1 cu apă, lucru care a fost estimat la patru ore. Potrivit purtătorului de cuvânt al CET, Eustafie Ilisei, până joi seară, agentul termic ar urma să fie din nou furnizat la cele două spitale.

Pe de altă parte, Prefectura a anunţat că, tot din cauza întreruperii căldurii de către CET, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Oradea au fost suspendate joi cursurile, iar la alte două şcoli elevii au mers mai devreme acasă.

"La Şcoala cu clasele I-VIII "Dacia" din Oradea, Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" din Oradea, Liceul Teologic Ortodox "Roman Ciorogariu" din Oradea au fost diminuate orele de curs din cauza temperaturii scăzute din sălile de clasă, din cauza averiei din oraş", arată comunicatul Prefecturii.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai arătat că, tot din cauza gerului, alte 4 unităţi de învăţământ au fost afectate. Până vineri inclusiv sunt suspendate cursurile la Grădiniţa cu Program Prelungit Săcuieni, la Grupul Școlar Agricol Cadea, la Școala cu clasele I-VIII Șinteu şi la Școala cu clasele I-VIII din Gepiu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Super: cand e ger de crapa pietrele CET sucomba fara avertisment
Anul trecut insusi Bolojan declara ca CET are pierderi de cca 80% in reteaua de distributie a agentului termic. Ce n-a spus este ca pierderile acestea totusi le plateste cineva. Ghiciti cine!? Oradenii, of course. Concluzie logica: ar trebui ieftinita gigacaloria cu 80%, sau subventionata de catre primarie in acelasi procent. Pana cand unii cu foloasele, altii cu ponoasele? Cu prilejul acestor zile geroase oradenii si-au dat seama ca avem caldura in calorifere doar cand temperaturile nu scad mult sub 0 grade. Cand e ger de crapa pietrele CET sucomba fara avertisment. Adica platim si frigul din apartamente, asa cum platim si apa rece la pret de calda.
Postat 10 Februarie 2012, 14:56 de Pavel
k
A remediat problema repede,SPRE MAREA TA DEZAMAGIRE...Tu stai linistit si pandeste ...veghe frumoasa!
Postat 09 Februarie 2012, 19:41 de eu
k
carp e freaca la rece acuma
Postat 09 Februarie 2012, 17:29 de k
Prefect Bou
"Pe de altă parte, Prefectura a anunţat că, tot din cauza întreruperii căldurii de către CET, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Oradea au fost suspendate joi cursurile, iar la alte două şcoli elevii au mers mai devreme acasă. " Sa mori tu boule care esti bou de prefect? Au plecat elevii, de aceea profesorii au plecat si ei. Ca primisera ordin sa nu paraseasca institutia. Cum s-au suspendat cursurile?????
Postat 09 Februarie 2012, 16:34 de Prefect Bou
dir.
director pe surse "alternative" putem avea?sau "merge si asa"?
Postat 09 Februarie 2012, 16:25 de eucumine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON