URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Februarie 2014, 15:51

Autogara OTL Nufărul a fost inaugurată. Csuzi şi Bolojan s-au plâns de "piraţi" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Autogara Nufărul, prima construită în Oradea în ultimii 50 de ani, a fost inaugurată vineri de directorul OTL Csuzi Istvan şi de primarul Ilie Bolojan.

Situată la capătul liniilor de tramvai din cartierul Nufărul, autogara are 11 peroane, fiecare dotate cu panouri informative şi copertine, iar accesul autobuzelor, indiferent că este vorba de cele ale OTL ori de cele ale operatorilor privaţi, se face doar după ce şoferii şi-au validat un card special la barieră.

Clădirea autogării are o sală de aşteptare, cu un punct de informaţii, loc de bagaje, ghişeu pentru achiziţia de abonamente pentru Zona Metropolitană şi toalete, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi. La etaj, o firmă urmează să-şi deschidă un cafe-bar, unde, însă, nu se va comercializa alcool. În aceeaşi clădire, dar cu intrare separată, au fost amplasate câteva birouri administrative ale OTL, inclusiv pentru controlori. În total, investiţia s-a ridicat la 1,4 milioane de lei.

În cadrul conferinţei de inaugurare, directorul Csuzi Istvan a spicuit dintr-o dare de seamă a Societăţii Tramvaielor Oradea din 1929, care se plângea şi atunci că "piraţii" reprezentau o concurenţă neloială şi, aşadar, cursele în afara oraşului nu sunt rentabile. "Cam în aceeaşi situaţie suntem şi astăzi", a spus Csuzi, referindu-se la persoanele care aşteptă să "înhaţe" câte un călător în parcarea benzinăriei Lukoil din Nufărul.

"Există aşa-zişii taximetrişti care fac transport pe aceste rute şi una din bazele lor este aici (parcarea Lukoil, n.r.). Sper ca autorităţile statului precum ARR, ITM şi Direcţia de Finanţe să facă ordine în acest domeniu", a spus şi primarul Ilie Bolojan.

Şeful OTL şi edilul Oradiei au mai afirmat că pentru ca autobuzele să nu mai aibă probleme la ieşirea din autogară spre strada Grigore Moisil, unde se creează ambuteiaje, în perioada următoare se intenţionează crearea unei noi benzi de circulaţie. "Dacă am avea o bandă de virare la dreapta am rezolva problema. Acuma că va fi cu sacrificiu pentru cei de la Lukoil că nu vor avea o parcare aşa de mare, asta e o altă poveste", a spus Csuzi.

În autogara Nufărul, mai urmează să fie amenajat un fast-food, dar şi un tram-cafe. Acesta va fi amplasat în zona de ieşire din autogară şi, potrivit lui Csuzi, va avea şi o terasă. "Va fi un tramvai-nostalgie. Licitaţia a fost deja câştigată şi sperăm că în câteva luni tram-cafe-ul să funcţioneze", a precizat acesta.

Felicitându-i pe reprezentanţii OTL pentru realizarea investiţiei, Bolojan a precizat că şi alte aspecte ale zonei vor trebui schimbate. "Finalizarea autogării ne obligă să facem ordine în zona aceasta. Am convenit cu domnul Andrica ca faţada Pieţei Nufărul să se alinieze la clădirea Autogării, aşadar dughenele existente acum în faţă vor dispărea de acolo. Sper să fie un pas important în sistemul de transport integrat pe care OTL îl va dezvolta în anii următori în Oradea şi în Zona Metropolitană", a spus edilul.

OTL mai are în plan construcţia a încă două autogări în oraş, una lângă Gara Mare, iar alta pe Bulevardul Decebal, lângă blocurile ANL.

Citeşte mai multe amănunte despre investiţie în articolul: Ordine pentru navetişti: În capătul cartierului Nufărul, Oradea are o autogară nouă (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
ciusii... creier dereglst de ungur separatist...
bolovaneeee... ungurii astia cu creierul mici si imbacsit incearca sa te saboteze de fiecare data.
Postat 25 Februarie 2014, 00:12 de lepre udemeriste@
Normal ca sunt pirati
Lasati piratii sa fie. Daca vreau sa vin acasa din ceva satuc uitat de lume n-o sa stau eu 3 ore dupa autobuzul vostru, ma pun in pirat si am plecat.
Postat 24 Februarie 2014, 12:19 de Andrei
legi sunt si pentru pirati ...
E buna si autogara, oricum zona arata mult mai binr. cu putina mobilare a zonei cu banci, ceva verdeata va fi ok, panourile erau ok si in engleza pentru turisti gen ruta de Felix, pentru pirati nu stiu sum era in 1929 dar acum avem legi de ce nu le aplica nimeni ??? cu 2-3 amenzi de 5000 de lei se lasa de piraterie, nu plateste se confisca masina si cum mai duc calatori in carca ... pana la urma pentru voi va fi mai usor sa largiti accesul in autogara, retezand din parcarea Lukoil adica unde stau la agatat ...
Postat 24 Februarie 2014, 03:22 de Johny B
Csuzi?
CENZURAT
Postat 23 Februarie 2014, 21:28 de Zsiga
SE poate dar nu cu criminali !
.....Eutanasierea câinilor, evitată în Brașov și Cluj-Napoca http://ro.stiri.yahoo.com/eutanasierea-c%C3%A2inilor-evitat%C4%83-%C3%AEn-bra%C8%99ov-%C8%99i-cluj-napoca-051812257.html . UITE ca se poate !! Numai sa nu fie criminali la conducerea urbei !
Postat 23 Februarie 2014, 20:34 de scortosul
Placintaria!!!!!
Linga autogara, pe linga o brutarie cu o firma imensa a inflorit si o placintarie, tot cu o firma imensa, asa ca tot al doilea cetatean needucat se urca in autobuz mestecind o placinta, asta ca sa fie mai curat in autobuz.Si daca s-ar interzice mincatul si bautul in yransportul in comun, ce ati zice?Ca si asa oradenii sunt cei mai grasi locuitori ai Europei.
Postat 23 Februarie 2014, 08:30 de ovidiu
Ati vazut ?
Ati vazut cum fierb in suc propriu si cum injura gunoaiele iredentiste, tot ceea ce e roman si romanesc ? cititi mai jos !
Postat 22 Februarie 2014, 21:30 de Traiasca Trianon-ul
@ BAI MIZERIE
VORBESTE UNUL FRATE CU ROMII CARE CALATORESC GRATIS
Postat 22 Februarie 2014, 18:58 de BOOK
bai mizerie
Prostie, puturosenie si escrocherie iredentisto-separatisto-izolationista ungureasca ! Tot ceea ce inseamna viata civilizata si progres in Oradea si in Transilvania a fost realizat de Statul Roman ! Pe timpul vremelnicei ocupatii si administratii unguresti, aici a fost doar barbarism, crime, salbaticie si mizerii cat incape !
Postat 22 Februarie 2014, 16:07 de @shogun
Faceți ordine, ce...!?
Două chestii: 1. Luați-i pe ăia cu: La Beiuș, șefu? și duceți-i, efectiv, la Beiuș și 2. Faceți ceva cu accesul spre autogară și zona din spatele ei, cartierul ăla de case, că până ajungi acolo de pe drumul principal (strada Nufărului) sau din cartier pe strada Nufărului mori cu zile... Organizare mai proastă eu unul n-am văzut în această privință. Dacă vrei să intri în cartierul de case dintre Nufărului și Centură sau să ieși din el ca să intri pe Nufărului pe lângă McDonalds, iar te mănâncă gaia pentru că de vreo 2 săptămâni o nenorocită de groapă blochează una din cele două benzi (chiar lângă McDonalds) și înnebunești până treci de ea. Asta e, semplicemente, prostie și puturoșenie românească... Nu știu ce face primăria de nu vede chestiile astea cu accesul spre bucata aia de cartier dintre Nufărului și Centură...
Postat 22 Februarie 2014, 14:11 de Shogun
piratii
piratii lucreaza sub geamurile politiei rutiere...iar asrie se fac ca ploua...
Postat 22 Februarie 2014, 13:36 de book
Transport public in comun sau doar pe jumatate?
Din moment ce e vorba de transport integrat Oradea si comunele zonei metropolitane, de ce nu se aplica si la taximetre acelasi regim? Ca doar e tot un serviciu public si taximetria! Sau e vorba numai de intelegerea problemei transportului public cu partea stanga a creierului, in timp ce dreapta e inca in adormire! Daca se spune la treaba asta transport integrat, atunci integrat sa fie, nu doar semi-degresat!
Postat 22 Februarie 2014, 12:23 de Lamp
Bolojan şi Csuzi au fost singurii piraţi din noua autogară !!!
.
Postat 22 Februarie 2014, 12:17 de Strattera
asa e
@franele udemeriste: OK, dar nu e nimeni sa se opuna? se pare ca nu! Nici macar " arhitecta sefa" (inginer constructor in fapt, cu radacini securiste, stiu exact ce zic)! Observ ca daca cuiva ii trece ceva prin cap, zbang! a doua zi vedem pus in practica!
Postat 22 Februarie 2014, 10:55 de TDS
pt TDS
atat il duce capul pe un ungur separatis, cazul de fata csuzi asta, numit bineinteles politic (pe viata ?!?) de catre bolovanul sef peste urbe. "management" facut dupa chipul si asemanarea udemeristului !
Postat 22 Februarie 2014, 07:05 de @franele udemeriste
e tipic hunguresc, gozbore.
ai vrut sa zici ca e dupa creierul dereglat si gatul stramb al lui ciuzii.
Postat 22 Februarie 2014, 06:57 de @oradean ??
tram tram tram! pam pam!
Tramvaiul cafenea a ajuns o obsesie? Parca era vorba despre ceva similar si in Zona Teatrului! Daca vor fi la fel de urate ca MONSTRUOZITATEA de langa Parcul 1 Decembrie, nu mai e nimic de zis! Norocul este ca acea locomotiva gri, ORIBILA, nu mai e bagata in seama de nimeni! Poate doar turistii sa o vada si sa aiba cu ea cosmaruri noaptea!
Postat 22 Februarie 2014, 01:00 de TDS
Dezamagire
Azi am trecut pe-acolo intamplator, toate bune si frumoase in privinta noii autogari,dar... asa cum era previzibil ceea ce speram cel mai mult sa se schimbe nu sa intamplat. Sleata de țaranoi mizerabili si troglodiți s-au instapanit pe ultimul petec de pamant ramas ,abordandu-te cu deja celebra '' La Beiuș șefu? '' ,iar tu ca un cetatean corect si simțit ce ești trebuie sa-ți lași mașina la dracu in praznic pt.o oprire de 5 min. Frumos ,superb ,bine gandit,tipic romanesc.
Postat 21 Februarie 2014, 20:51 de Oradean ??
lipseste ceva
banciile lipsesc macar una la o statie , dar vad ca nu sa-u zgarcit la calorifere,unul langa altul,in rest e o investitie buna pt. oradeni, mai ales ca se va uni cu sanmartinul.
Postat 21 Februarie 2014, 20:43 de eucumine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON