URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Noiembrie 2013, 16:03

Real nu mai locuieşte aici! Auchan deschide la Oradea cel de-al 14-lea magazin, prin care promite cele mai mici preţuri (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel mai nou hipermarket orădean se inaugurează miercuri pe Şoseaua Ogorului. Francezii de la Auchan deschid, la ora 10, cel de-al 14-lea magazin în centrul comercial Arcade, amenajat în locul fostului magazin Real deţinut de nemţii de la Metro. Începând de joi, acesta va fi deschis zilnic între orele 8-22.

Transformat în numai 18 zile, noul hipermaket promite să îşi facă intrarea pe piaţa locală cu cele mai mici preţuri practicate permanend, nu doar în perioade dedicate reducerilor, cu accent pe o gamă largă de produse cu specific local şi regional.

"Este un test şi pentru noi. Pentru că peste 20% din populaţia Oradiei este formată din maghiari, am amenajat un raion cu peste 300 de produse din Ungaria. Ştiu că foarte mulţi români şi maghiari din această parte a ţării apreciază aceste produse şi am vrut să venim în întâmpinarea lor", a declarat Gaspar Biro, directorul regional al companiei pentru Regiunea Nord-Vest, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Puternic ancorat în comunitatea locală, grupul Auchan pune accent pe specificul acesteia, fapt pentru care în hipermarketul din Sibiu, spre exemplu, a fost amenajat un raion cu produse nemţeşti, dar şi pe produsele regionale, circa 95% din mărcile comercializate în Oradea fiind produse româneşti.

Promisiunea preţurilor mici

"Auchan ajunge astăzi la Oradea şi îşi propune să rămână pentru totdeauna. Am remodelat complet magazinul, pentru a crea un Auchan special pentru orădeni, un magazin de ultimă generaţie, modern, confortabil, luminos, primitor şi cu cele mai mici preţuri", a declarat Frederic Bellon, directorul de vânzări Auchan România.

Pentru realizarea acestui deziderat, Auchan se bazează pe cele peste 2.500 de produse marcă proprie, peste 450 de produse alimentare şi nealimentare vândute vrac, numeroase variante de condiţionare mică şi vânzare la bucată.

Acesta pune la dispoziţia orădenilor peste 40.000 de produse alimentare şi nealimentare, de la pâine, carne, peşte, fructe, legume şi lactate până la produse pentru curăţenia şi întreţinerea casei.

Hipermarketul are propriile laboratoare de producţie, chiar în magazin, pentru produsele de brutărie, patiserie, cofetărie şi carmangerie, şi alimentează zilnic "piaţa Auchan" cu fructe şi legume. "Sloganul nostru este "Întotdeauna cel mai ieftin". Invităm orădenii să vadă diferenţa", şi-a îndemnat clientela Ciprian Clatea, directorul hypermarket-ului.

Dincolo de atuul produselor accesibile, de fabricaţie autohtonă, Auchan îşi propune să câştige piaţa orădeană printr-o ofertă variată de produse şi mărci. Spre exemplu, spaţiul destinat vinotecii a fost lărgit, la fel şi paleta de produse. De asemenea, raionul specific numără nu mai puţin de 350 de tipuri de bere.

"Dacă la sfârşit de săptămână vreau să consum o bere italiană, de exemplu, nu va trebui să merg până la Roma, vin la Auchan şi o cumpăr cu 4 lei", a spus directorul.

Francezii preiau o afacere nemţească...

Grupul Auchan, controlat de familia Mulliez, a anunţat în noiembrie 2012 achiziţia a 20 din cele 24 de hipermarketuri Real din România de la grupul german Metro. Excepţie au făcut doar patru magazine, din Oradea - Episcopia Bihor, Arad, Constanţa Nord şi Suceava, care nu au fost preluate pe considerentul că nu corespund modelului de busines al companiei. Tranzacţia, în valoare de 1,1 miliarde euro, a vizat inclusiv unităţi din Polonia, Ucraina şi Rusia.

În iulie 2013, Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea lanţului Real, Auchan România urmând să ajungă în cel mult 12 luni la o reţea de 31 de magazine. Hipermarketul din Oradea este cel de-al 14-lea din cele deschise până acum. Tranzacţia s-a perfectat cu preluarea personalului, care a fost instruit conform standardelor companiei.

"Nu pot decât să felicit Auchan pentru creşterea locurilor de muncă de la 250 la 300 şi să îi urez mult succes în activitatea pe care o va desfăşura după acest rebranding de succes", a declarat viceprimarul Ovidiu Mureşan.

În creştere

Auchan a intrat pe piaţa din România în noiembrie 2006 cu primul magazin deschis în cartierul Titan din Bucureşti şi deţine în prezent 14 unităţi, cu cea din Oradea. Grupul a înregistrat pierderi în perioada 2007-2011, anul 2012 fiind primul cu profit net pentru companie.

Cifra de afaceri şi-a menţinut trendul crescător de la an la an, în 2012 retailerul înregistrând un avans de 25% faţă de anul anterior, la 1,97 miliarde lei (442,9 milioane euro).

În urma preluării Real, compania urcă de pe locul patru pe doi în topul lanţurilor de hipermarketuri din România, cu afaceri cumulate de peste 1 miliard de euro, fiind devansat doar de Kaufland.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
fix pix
un fel de kaufland cu preturi mai mari si marfa mai rara
Postat 26 Noiembrie 2013, 00:20 de florea
?????
Un nou hypermarchet de cacat deschis in oradea de unde * mamii lor au cele mai bune preturi cand gunoaiele astea nu fac altceva decat sa ne aduca cacatul de afara sa-l ingitim noi Au adaosuri comerciale de cel putin 50 % si vor sa spuna ca sunt cei mai buni decat asa mai bine ma duc la magazinul de cartier ca avem destule In vest piata asta de cacat a hypermacheturilor a inceput sa se restinga dar inca rominul n u s-a desteptat Feritiva de produsele marca propie ca de dracul ca sunt cele mai nesanatoase produse ce ne sunt oferite de acesti cacati trezeste romine si boicoteaza hypermarcheturile ca din bani tai nu vede finantele nimica totul pleaca afara
Postat 13 Noiembrie 2013, 12:40 de zuzu de la munte
da
OK, desi stau la doi pasi o sa ma duc la Real in Episcopia, unde sunt si produse romanesti nu numai unguresti. Ar fi bine ca ceilalti 80% sa boicoteze acest magazin , care induce aluzii etnice si la cumparaturi.Mare strategie de marketing!Bravo!
Postat 12 Noiembrie 2013, 23:59 de ok
you don't get it
@Dawn mda, natiunile din vest sunt muuult mai bune. De-aia se spioneaza de zor intre ele, iar de exemplu la cei de la Top Gear bancurile cu nemti sau francezi sunt la ordinea zilei etc. Mai bine incearca sa intelegi umorul din textul meu, ca se ascunde undeva pe-acolo, i-adevarat ca nu e chiar la suprafata. La Real nu mai fusesem de mult, prea devenise magazin satesc. Probabil si astia o sa aiba un stil similar.
Postat 12 Noiembrie 2013, 23:22 de another boutique
auchan - niste francezi cu calitate mediocra
din start auchan bate toba sa faca galagie, insa la preturile sunt mai mari ca la carrefour. produsele marca lor sunt cam zero barat, merg deseori la cluj si am testat cateva. partea de panificatie e chiar bunicica, unde realul era varza, mai ales la paine. cu atatea taxe si impozite noi, pot astia sa mareasca pensiile cu 5 lei, ca nu pensionarii fac vanzari si ajuta economia, eventual doar industria farmaceutica - nu stiu cati bani ne vor ramane pentru shopping, probabil dupa promotii o sa umble toata lumea. ma intreb si eu ce smecherie de brand mai e si asta, auchan, cand nici macar nu vor sau nu-si permit sa aiba un catalog online ca metro, carrefour, etc?
Postat 12 Noiembrie 2013, 22:52 de roger
Egy nem magyar
Mr sau Mrs nem magyar, cine o zis ca o sa fie raion numa pt unguri.... asa se vede ca ai ceva problema cu cititul sau cu interpretarea textului.... Mai bine faci daca citesti niste stiri despre natiuni de Europa de Vest cum se comporta cu alti natiuni.... comentariul tau caracterizeaza tara asta....
Postat 12 Noiembrie 2013, 21:29 de Dawn
aceeasi marie
zici ca-i un carrefour mai mare; n-o sa mearga ca realu' e plictisitor;
Postat 12 Noiembrie 2013, 20:58 de eu
.
"cele mai mici preţuri" promit toti... ne-am saturat
Postat 12 Noiembrie 2013, 20:56 de David
:)
Lol astia le-au dat chiar si autonomie prietenilor magari, pardon maghiari, asa ca au raion propriu. Eu unu o sa il boicotez de zor, asa ca sa fiu sigur de-o chestie. Ez biztos!
Postat 12 Noiembrie 2013, 20:31 de egy nem magyar
Jeanette
La meme Jeanette, autrement coiffee? Je ne sais pas! Ce sa zic, in poze nu arata rau, muntii cu produse sunt atragatori(mai ales ca am in minte imaginile dezolante cu Real-ul din ultimele saptamani de viata! Mi-e teama insa ca preturile nu sunt mici neaparat ca asa sunt ele ci pentru ca produsele sunt de mai proasta calitate(vorba bodyguard-ului, sorici si bere artificiala). Ma rog, sa speram ca vor fi si produse mai bune(chiar daca mai scumpe). Deocamdata este o parere asa, din fotografii. Astept insa sa vad pe viu despre ce e vorba!
Postat 12 Noiembrie 2013, 19:27 de TDS
Tigai si halate au ??!!??
Ma bucur sa aud ca din cosmicul meu venit de 220 de euro pe luna am un nou magazin. O sa fac fotografii mezelurilor cancerigene ca nu prea mi le permit. Nu stiu daca e bine sau rau. Ma minunez cum tara asta e plina de mall-uri si magazine de astea. Nu inteleg cum fac profit sau daca sunt tinute in viata de firmele mama de afara. N-am inteles nici cum naiba sunt atatea banci si cu cel mai mare profit din Europa. Dar aici e alta poveste, cu spalatu de bani si guvernatori spaguiti puternic.
Postat 12 Noiembrie 2013, 19:13 de Borcan cu miere
minunat
ma bucur enorm ca a daschis alt zuper extramega market,din salariu meu de bodiagard o sami cumpar cocioane si sucuri pentru ca totu e la maxim plus sectoru de bere la flacon care e super,ce bine ca cazut comunismu pot hali sorici cu bere artificiala
Postat 12 Noiembrie 2013, 18:09 de consumeristu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON