URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Februarie 2017, 11:59

"Aţi abrogat? Acum plecaţi!". Orădenii, chemaţi la protest pentru a noua seară consecutivă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La fel cum şi în restul ţării protestele anti-PSD continuă, şi orădenii sunt chemaţi şi miercuri seară în Piaţa Unirii. Sloganul manifestării este "Aţi abrogat? Acum plecaţi!", semn că orădenii îşi doresc şi demisia CabinetuluI Grindeanu.

Organizatorii propun ca protestatarii să se adune în centru la ora 18, iar de la ora 19.30 toţi cei prezenţi să meargă în marş prin centrul oraşului. Traseul exact nu a fost încă anunţat, dar cei interesaţi sunt îndemnaţi să urmărească pagina de Facebook a evenimentului.

Totodată, organizatorul Sebastian Duma va participa, miercuri la prânz, la o şedinţă la Primărie pentru prelungirea autorizaţiei de protest. Acesta va solicita Primăriei, Poliţiei şi Jandarmeriei să autorizeze manifestări în fiecare seară, până pe 15 februarie inclusiv.

Citeşte şi articolul:

Numărul protestatarilor s-a împuţinat drastic, în Piaţa Unirii: 150 de orădeni au scandat în ploaie "Rezistăm, nu cedăm" (FOTO / VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
@TDS
Sper ca te-ai "prins" ca postarea mea a fost o ironie! Si nu la adresa ta.
Postat 08 Februarie 2017, 22:06 de User anonimizat
Lac sa fie ca broaste sunt destule
Nu cere nimeni alegeri anticipate. E vorba de onoare. Ma indoiesc ca PSD-ul nu are alti oameni mai valorosi cu care sa alcatuiasca un guvern mai bun decat simulacrul acesta.
Postat 08 Februarie 2017, 20:00 de FaBULA
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MOȚIUNEA A PICAT !
Postat 08 Februarie 2017, 15:43 de TDS
""""""""""""
@anticomunist: Dacă te vei uita cu atenție peste toate comentariile mele vei observa că am pus ghilimele de fiecare dată când am reprodus un text din presă ! Mea culpa: n-am pus când l-am citat pe Dragnea. Dar nu cred că îi pasă cuiva.
Postat 08 Februarie 2017, 13:01 de TDS
Demisia ? Pentru ce ?
Și să punem pe cine ? Iohannis și-a exprimat dorința de continuitate a guvernului dar să facă legi bune nu legi pentru hoți.Guvernul nu trebuie să-și dea demisia ci instigatorii străzii
Postat 08 Februarie 2017, 12:53 de vocilebihoreanului29
@TDS
Vad ca te conformezi si indici sursa, pui ghilimele, alea, alea. Ti-e frica ca vine "statul de drept" si dupa tine, pentru ca ai "plagiat"?
Postat 08 Februarie 2017, 12:50 de User anonimizat
TATARU. FELIX TATARU
" Cu alte cuvinte, Marian Ionescu, şeful social media al firmei lui Felix Tătaru, anunţă schimbarea radicală a mesajului din Piaţa Victoriei, precum şi noua ţintă: Liviu Dragnea, adică PSD! După anunţarea retragerii Ordonanţei PSD, era şi ridicol ca mitingul să continue, însă, aşa cum s-a scris deseori în Cotidianul, miza lui Klaus Iohannis este Guvernul PSD, nu „graţierea“ sau „abuzul în serviciu“. Faptul că însuşi omul lui Felix Tătaru face acest anunţ nu trebuie să ne surprindă, pentru că postarea lui Marian Ionescu nu face decît să confirme ceea ce se ştia: din momentul prezenţei lui Klaus Iohannis între protestatari, era clar că în întreţinerea manifestaţiei se vor implica anumite servicii şi organizaţii apropiate de şeful statului. Practic, din această zi, protestul din Piaţa Victoriei devine unul eminamente politic, coordonat aproape oficial, deşi nedeclarat, de către „oamenii preşedintelui“, sau, mai nou, de către „românii mei“, aşa cum i-a numit Iohannis pe cei din stradă”, scrie Cotidianul. Amintim că Felix Tătaru a fost şeful campaniei electorale a lui Traian Băsescu la prezidenţialele din 2004 şi 2009, al lui Klaus Iohannis, la prezidenţialele din 2014, şi al PNL, la parlamentarele din 2016. " ( presa online )
Postat 08 Februarie 2017, 12:20 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON