URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iulie 2014, 12:02

Atenţie, şoferi: Maşinile cu numere provizorii din Germania şi Ungaria nu pot intra pe roţi în România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Având în vedere că în ultima perioadă angajaţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea au întânit mai multe cazuri de cetăţeni care vor să intre sau să iasă din ţară la volanul unor autoturisme cu numere provizorii de Germania ori Ungaria, autorităţile le amintesc şoferilor că acest lucru este interzis şi, ca atare, pedepsit de lege.

Concret, potrivit legislaţiei în vigoare, încă din 2002, nu pot intra sau ieşi din ţară maşinile care au: plăcuţe cu numere de înmatriculare provizorii cu caractere de culoare neagră, eliberate de autorităţile germane, plăcuţe profesionale (de garaj) eliberate tot de autorităţile germane sau, în fine, plăcuţe de tip P (probe) atribuite de autorităţile maghiare societăţilor comerciale care produc, comercializează sau repară autoturisme.

Asta deoarece România nu are încheiate acorduri în acest sens cu ţările respective şi, ca atare, maşinile cu astfel de plăcuţe nu pot circula pe drumurile publice de la noi. "În situaţia în care o persoană se prezintă la ieşirea din ţară conducând un vehicul înmatriculat în condiţiile prezentate mai sus, lucrătorii poliţiei de frontieră vor întocmi lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat", prevăzută de art. 334 din Codul penal", a subliniat comisarul-şef Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Prin excepţie, se va permite intrarea sau ieşirea în/din ţară autovehiculelor sau remorcilor in conditiile de inmatriculare respective, doar dacă sunt transportate în remorci sau trailere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
uau!
De ce?...De ce pana acum totusi se circula cu aceste numere? De vreun an, autoritatile maghiare opresc masinile cu astfel de numere provizorii...Desi de cand lumea se circula cu ele. Acum nu mai este legal? Atunci de ce au fost pana acum? Oare...
Postat 18 Iulie 2014, 15:22 de macanaka
PLACUTE
PLACUTELE CU NUMERE DE INMATRICULARE PROVIZORII CU CARACTERE DE CULOAREA NEAGRA IN CARE PERIOADA DE VALABILITATE ESTE INCRISA IN PARTEA DREAPTA PE FOND GALBEN,ELIBERATA DE AUTORITATILE GERMANE CU CARE VECHICULELE POT CIRCULA EXCLUSIV PE TERITORIUL GERMANIEI
Postat 18 Iulie 2014, 12:38 de ROMANUL
O porcarie hungaro-romana!
In conformitate cu „Comunicarea interpretativă a Comisiei privind procedurile pentru înmatricularea autovehiculelor originare din alte state membre [SEC(2007) 169 final”, libera circulaţie a autovehiculului care dispune de certificat şi plăcuţe de înmatriculare temporară poate fi împiedicată DOAR din motive legate de siguranţa traficului, în caz de suspiciune rezonabilă de furt de autovehicule sau atunci când autorităţile de control au îndoieli rezonabile cu privire la valabilitatea certificatului. Ce fac romanii e un abuz si ca maine ne trezim ca ne da CEDO peste bot si-i ,,despagubim" pe bisnitarii de masini. Vezi : |displayTopicPage?topicID=382904
Postat 18 Iulie 2014, 12:35 de ionel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON