URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iulie 2016, 13:53

Atenţie: Nu mai plătiţi la CEC taxele pentru paşaport, permis şi înmatriculări auto! Le puteţi achita şi online

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectura Bihor anunţă că odată cu intrarea în vigoare a OUG 41/2016 privind măsurile de simplificare în administraţia publică centrală şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cetăţenii beneficiază de simplificarea procedurilor cu privire la plata taxei de paşaport, a permisului de conducere şi a tarifelor aferente eliberării certificatelor de înmatriculare, păstrării numerelor de înmatriculare, emiterii unor numere de înmatriculare preferenţiale şi a autorizaţiilor provizorii.

Concret, plata acestor taxe nu se mai face la ghişeele CEC, sumele aferente putând fi plătite prin virament bancar (inclusiv prin dispozitivele POS), prin mandat poştal, în numerar la unităţile Trezoreriei, la sediul Prefecturii sau al Serviciului Public Comunitar Permise şi Înmatriculări, ori – cel mai comod – online, prin internet banking.

Dovada achitării taxelor, în varianta online se face prin extrasul de cont, descărcat în format PDF, însă deocamdată funcţionarii nu ştiu dacă simpla printare a acestuia este suficientă sau dacă ar fi necesară şi certificarea lui printr-o ştampilă a băncii, ceea ce însă nu ar mai fi o simplificare, ci un alt drum, la bancă.

Informaţiile care trebuie completate de cetăţeni pe documentele de plată sunt: CNP-ul şi numele persoanei, contul IBAN, codul fiscal şi denumirea Instituţiei Prefectului unde se depune cererea de eliberare a paşaportului/permisului/certificatului de înmatriculare/altor acte, precum şi suma şi tipul actului solicitat.

Codul de identificare fiscală a Prefecturii Bihor este 4348882, iar conturile IBAN sunt – pentru înmatriculări – RO30TREZ076502601X0169937, iar pentru paşapoarte – RO04TRZ07650260X16936.

UPDATE: Un bihorean care a dorit să achite taxa pentru eliberarea unui paşaport s-a lovit, vineri dimineaţă, de realitate: funcţionarii nu s-au adaptat Ordonanţei privind simplificarea plăţilor. La Prefectură, de pildă, jandarmul l-a informat că nu poate achita taxa decât pentru eliberarea paşaportului provizoriu, cu valabilitate pe 2 luni, iar la Serviciul Paşapoarte a fost direcţionat fie către Prefectură, fie către Trezorerie. Concluzia? Ori plătiţi la unităţile Trezoreriei ori, cel mai uşor, online.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
O fi mai simplu?!... N-o fi...
Cine plateste online n-a scapat de birocrati(e)! Acestia pretind sa depui ,,dovada" platii, adica mergi la banca unde ai cont, ceri o ţidula cu stampula, totul ,,original", apoi mergi la ghiseu. Ce interconectare, ce baza de date?!
Postat 07 Iulie 2016, 15:28 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON