URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Septembrie 2014, 15:28

Atenţie cum trimiteţi coletele! Firmele de curierat, amendate de Protecţia Consumatorilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor a verificat recent operatorii economici care au servicii de curierat. Din cinci firme verificate, tot atâtea au fost şi amendate, cu suma totală de 15.000 de lei.

Comisarii au constatat abateri precum informarea incompletă a consumatorilor cu privire la caracteristicile esenţiale ale serviciilor care le prestează, lipsa informaţiilor privind dreptul şi modalitatera de a depune o reclamaţie şi impunerea unor clauze incorecte pentru consumatori (perceperea unei taxe suplimentare pentru a putea beneficia de despăgubire în caz de deteriorare, pierdere sau furt).

Specialiştii de la Protecţia Consumatorilor îi sfătuiesc pe bihoreni să împacheteze corect coletul, să menţioneze situaţiile speciale (colet fragil, cu produse perisabile, etc.), să verifice cu atenţie informaţiile privind costurile de expediţie, durata acesteia, modalitatea de depunere a unei reclamaţii, despăgubirile pe care puteţi primi în caz de deteriorare, pierdere sau furt.

De asemenea, solicitanţii trebuie să verifice toate informaţiile menţionate în documentele de expediţie (greutate, stare colet, menţiuni speciale, etc.), iar la primirea unui colet să verifice starea exterioară a acestuia, dar şi conţinutul şi să menţioneze într-un proces verbal eventualele deteriorări.

În fine, bihorenilor li se recomandă să păstreze documentele de expediţie pentru a putea depune o reclamaţie în cazul în care firma de curierat nu-şi respectă obligaţiile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Marsavie fara margini
Eu lucrez de ani de zile cu firmele de curierat si nu am avut nici o problema, este o alta actiune a OPC ca sa isi justifice fundurile de pe scaune sau prezenta intr-o insititutie fara rost. Mergeti in Europa sa vedeti unde gasiti OPC ca la noi... nicaieri, acolo se lucreaza la sesizarea clientului fara o institutie stufoasa, corupta si jenanta infiintata pentru a jumuli firmele amarate pe diverse contraventii inchipuite, de ce pe filtrul de ulei nu scrie ca e filtru de ulei, de ce pe apa minerala nu scrie ca e apa minerala, de ce pe miky maus nu scrie ca e soarec si alte penivbilitati marca OPC Romania, dar cand sunt plangeri serioase legate de banci sau chiar institutii de stat primarie, spital etc, dorm efectiv pe ei si se fac ca ploua al fel e si ITM alta institutie de tot rahatuuuu... jalniiicc. Toate acestea pot functioa ca birouri pe langa politie cu un numar minim de oameni si care sa lucreze efectiv in slujba noastra a cetatenilor care ii platim asa e in vest informati-va va rog.
Postat 09 Septembrie 2014, 21:35 de Bogdan
ZIARISTI
Ca sa informati corect cititorul ar trebui ca articolul sa cuprinda si pozitia celorlalte parti implicate ( firmele de curierat ) si eventual si observatiile neutre ale autorului articolului .... e simplu sa se preia ( copy / paste ) un raport de la OPC sau ITM si sa spui ca e articol ....adevarul e undeva la mijloc ..... daca la firmele de curierat s-au gasit atatea abateri oare ce s-ar gasi la Posta Romana ?
Postat 08 Septembrie 2014, 17:47 de MARCEL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON