URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Februarie 2011, 09:22

Asociaţiile de proprietari, încurajate de municipalitate să îşi izoleze termic imobilele

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţiile de proprietari care nu fost cuprinse în programul guvernamental de izolare termică a blocurilor, dar doresc să execute aceste lucrări din fonduri proprii, vor fi încurajate de municipalitate să îşi ducă investiţia la bun sfârşit. Primarul Ilie Bolojan a anunţat miercuri, în conferinţă de presă, că va supune atenţiei Consiliului Local un proiect de hotărâre menit să sprijine eforturile orădenilor.

"Vom realiza pe cheltuiala Primăriei proiectul tehnic al lucrărilor şi vom scuti asociaţiile de taxele pentru certificat de urbanism, autorizaţie de construire şi toate taxele datorate unităţilor din subordinea Consiliului Local, astfel încât să susţinem izolarea termică a imobilelor integral şi nu pe bucăţi", a spus Bolojan.

Conform declaraţiei primarului, proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii publice în cursul săptămânii viitoare şi va ajunge pe masa consilierilor locali în cadrul şedinţei din luna martie.

Până în prezent, şapte blocuri au fost contractate pentru executarea lucrărilor de izolaţie termică prin programul guvernamental derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în vreme ce alte 10 blocuri aşteaptă avizul ministerului pentru începerea lucrărilor.

Municipalitatea vrea să sprijine orădenii să îşi reabiliteze imobilele datorită numărului mic de imobile cuprinse în programul guvernamental.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Pentru restul cetatenilor
Sa mori de ras nu alta. Tara arde si baba se piaptana. Primul cetatean a comentat la tema. Al 2-lea si-a revendicat nick-ul de la primul. Al 3-lea cetatean a facut misto de al 2-lea. Al 4-lea cetatean pune juridic punctul pe i. Asa ca din 6 comentarii doar 2 sunt la subiect. Si-acuma mai vin si io sa pun gaz pe foc. Conchid ca este incredibil ce usor sa insinuezi o diversiune si sa abati atentia de la subiect. Ma mir ca inca nu s-a ajuns la tema predilecta a comentatorilor: dusmanul milenar, ungurii. Fiti oameni cu scaun la cap si nu va mai luati din orice!
Postat 18 Februarie 2011, 14:57 de Alt cetatean
cand ai sa ti inregistrezi la OSIM
eu va inteleg DOLEANTELE dar inregistrati va la OSIM:)) stimate UN CETATEAN, pana atunci BYE< BYE DAC VREI CEVA legalizezi si platesti nu mergem pe abuz si CORUPTIE :))
Postat 18 Februarie 2011, 09:07 de pentr UN CETATEAN
Si io
io folosesc numele: un cetatean ,de vreo 30 ani,deci sunt veteran, asa ca d-lor de la postul 2 si 4: valeaa! :D
Postat 18 Februarie 2011, 03:59 de un cetatean
FRATE ia ti GANDUL
daca l ai folosit 2 ani e vremea sa l lasi si altuia probabil ai OBOSIT:)) e NATURAL
Postat 17 Februarie 2011, 14:57 de un cetatean
reforma statului
programul asta de reabilitare e dedicat primariilor agreate de guvernul boc. napastuitii de la cluj au reabilitat deja vreun sfert din blocuri, dupa o masuratoare ochiometrica. asa se guverneaza in uniunea europeana
Postat 17 Februarie 2011, 14:00 de leo
@un cetatean
Prietene, te rog, sa-ti schimbi numele cu care comentei deoarece eu il folosesc de cel putin 2 ani. Multumesc anticipat pentru intelegere!
Postat 17 Februarie 2011, 13:56 de un cetatean
trebuie sa schimbam ORADEA obligatoriu
iar carpim sa se vada ca am realizat ceva TREBUIE tot orasul ORADEA schimbat ca DECOR trebuie sa punem baza pe calitate nicidecum pe carpela , trebui stabilit cu DESING EXTERIOR stiti ce mi se pare STRANIU decontam delegatii in strainatate si ironie totii se grabesc sa ne cheltuiasa banii dar nu au capacitatatea de a face ceva pe furata lunga, mergeti sa vedeti cum sunt antifonate drumurile circulate intens, cum sunt protejate drumurile cu sisteme care sa impiedice accidentele, carpim acolo, merge mai carpim putin si acolo, stop cu banii sa facem proiecte care sa le punem in prcatica pente trei ani dar sa SCHIMBAM oradea, retauram tot ce este istoric-sunt valori nationale -PROiect PRIMORDIAL probabil UDMR il va sustine :)) fara ISTORIE Oradea nu exista si ff important zgomotul si praful de controlat, pe urma ne gandim la un ORAS plin de viata schimbam culorile pe cartiere :)) si restauram imobilele SOLIDE dar care necesita restaurari....BANII sunt sursa care trebuie procurata din EXTERIOR dar si interior dar asta se poate face pe termen lung dar de durata pentru urmatorii 20 de ani...SURSA de banii e tema principala pentru TOTII ORADENI cum putem atrage investitori?
Postat 17 Februarie 2011, 11:03 de un cetatean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON