URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Decembrie 2014, 07:44

Asociaţiile contra Termoficare: "Orădeanul abia îşi poate plăti utilităţile, de unde să plătească pentru contorizarea încălzirii?" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trebuia să fie o întâlnire de informare, dar s-a lăsat cu scandal. Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari au protestat marţi la întâlnirea cu conducerea Termoficare desfăşurată la Orăşelul Copiilor, faţă de prevederile Legii 121 din 2014 privind eficienţa energetică.

Dan Creţu, consilier în cadrul companiei, le-a prezentat celor 40 de preşedinţi şi administratori de asociaţii din Rogerius obligativitatea individualizării consumului de energie termică la nivel de apartament. Potrivit legii, consumatorii sunt obligaţi, la fel ca în cazul consumului de energie electrică, la contorizarea energiei termice la nivel de apartament. Cheltuielile sunt suportate de către proprietar.

Nu vor!

"Pentru un apartament cu două camere, costurile cu aparatura şi lucrările se ridică undeva la 4.713 lei, fără TVA", a spus Dan Creţu, iar asistenţa a reacţionat imediat.

Reprezentanţii asociaţiei susţin că orădenii sunt prea săraci pentru a-şi putea asuma o astfel de cheltuială. "Orădeanul abia îşi poate plăti utilităţile, de unde să plătească pentru contorizarea încălzirii la nivel de apartament?!", a protestat un preşedinte de asociaţie. Oamenii sunt convinşi că normativul nu va putea fi pus în aplicare. "Nici vorbă de aşa ceva! Nu ai cum să vii tu, oricine ai fi, să mă obligi să îmi sparg tot blocul, pe banii mei, doar pentru că vrei să îmi pun contoare!", a spus un administrator.

La presiunea orădenilor, reprezentanţii societăţii Termoficare au recunoscut că Legea 121/2014 nu are deocamdată norme de aplicare sau sancţiuni, dar au spus că asta nu înseamnă că nu va fi aplicată în viitor, iar consumatorii ar trebui să fie pregătiţi.

Cu jalba...

Prezent la întâlnire, directorul Mihai Cabai le-a vorbit reprezentanţilor asociaţiilor despre eforturile societăţii de a înlătura în cel mai scurt timp posibil avariile şi despre repornirea sistemului de recirculare a apei, fapt care ar face posibil ca la robinetele orădenilor să curgă apă caldă fără ca aceştia să aştepte minute în şir.

Profitând de prezenţa directorului, reprezentanţii asociaţiilor au reclamat temperaturile ridicate ale agentului termic furnizat orădenilor în ciuda vremii calde, precum şi atitudinea recalcitrantă a unor angajaţi ai societăţii chemaţi să închidă, peste zi, căldura de la intrarea în bloc.

"Căldura nu se dă după temperaturile de afară. Afară sunt 11 gradea Celsius, iar în beci sunt 48 de grade Celsius. E normal? Eu spun că nu. E un consum inutil pe care oamenii oricum n-au bani să-l plătească. Dacă am tot sunat la Termoficare, într-un târziu au venit muncitorii şi au închis căldura, nu zic nu, dar mi-au spus în faţă că a doua oară nu mai vin!", a protestat un preşedinte de asociaţie.

"Anunţaţi-ne şi vom lua măsuri!"

Mihai Cabai a răspuns pe rând fiecărei acuzaţii. "Există o diagramă de furnizare a agentului termic în funcţie de temperaturile de afară. Problema este că sistemul funcţionează cu o inerţie foarte mare. Durează câteva ore de la momentul în care reglăm temperaturile iar modificările se fac simţite în apartamentele dumneavoastră", a spus directorul.

În ceea ce priveşte atitudinea subalternilor săi, Cabai nu le-a căutat scuze. "Dacă aveţi probleme cu temperaturile de intrare, sunaţi la dispecereat. Dacă trebuie, trimitem om să regleze temperatura din beciul blocului. Dacă nu sunteţi trataţi cum trebuie, anunţaţi-ne şi vom lua măsuri. De asta am şi făcut această întâlnire. Dar dacă nu ne anunţaţi, noi nu avem de unde şti nemulţumirile dumneavoastră", a declarat Cabai.

Societatea de termoficare a transmis asociaţiilor de proprietari, odată cu factura pe luna noiembrie, un chestionar cu privire la gradul de satisfacţie al consumatorilor faţă de serviciile prestate de aceasta. Chestionarul urmăreşte îmbunătăţirea activităţii societăţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Consumul energiei termice si ....traficul de influenta !
Cum este posibil ca un abonat cu contor,sa nu aiba inregistrat nici un leu consum de energie termica(apa calda,incalzire) timp de 5 luni desi este la domiciliu ?Pai DEBRANSATI-L ,si distribuiti contorul unui consumator fidel,asta ar fi logica ,nu ? NU , pentru ca el este un protejat al Sistemului Mafiot !Tovarasi de la Termofivare,se aude ? Pe str. Louis Pasteur, croitor de haine de piele,pe la procurori,politisti,consilieri locali.... un neica nimeni,un soptitor, dar atunci SEFII LUI.......?.... cum stau cu contoarele ?
Postat 19 Decembrie 2014, 01:28 de platona
Se fura energie cu contor sigilat ! Cine-l verifica ?
"Dar dacă nu ne anunţaţi, noi nu avem de unde şti nemulţumirile dumneavoastră", a declarat Cabai." - V-am anuntat de doua saptamani ca se fura energie termica,cu contorul,cu ingaduinta si sub asistenta Dvs.Ii verificati pe cei onesti si ii treceti cu vederea pe pilosii sistemului,carora le-ati permis contorizari neconforme decontate pe cheltuiala celor in sistem pausal .Am inteles ca voi primi un raspuns in ....30 de zile !V-am anuntat telefonic - veniti acum !.... o sa venim....Traiasca si infloreasca !
Postat 17 Decembrie 2014, 23:49 de platona
Plăteşte poluarea, orădene !!!
Dacă nu plăteşti, mai primeşti câte 99 mg de noxe pe cap de locuitor, zilnic, până faci rost de bani !!!
Postat 17 Decembrie 2014, 10:11 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON