URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 August 2010, 14:08

Asociaţia motocicliştilor îl condamnă pe bikerul care a omorât un orădean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În urma „nenumăratelor evenimente rutiere în care au fost implicați motocicliști și mopediști, soldate cu pagube materiale sau omenești, de la începutul sezonului cald până acum", Asociația Black Eagles - MC Oradea (Club Moto Vulturii Negri) a dat publicităţii, miercuri, un comunicat prin care trage un semnal de alarmă serios cu privire la teribilismul motocicliştilor și „îndeamnă conducătorii vehiculelor motorizate pe 2 roți să respecte legislația în vigoare".     

Critici şi condoleanţe

Documentul semnat de preşedintele clubului, Horia Bochiş, atrage atenţia conducătorilor motocicletelor şi pasagerilor acestora să nu uite de echipamentul de protecţie și să conducă preventiv, astfel încat să nu pună în pericol viețile lor sau ale celorlalți participanți la trafic.

„Clubul nostru condamnă vehement teribilismul și actele infracţionale (viteza excesivă, conducerea fără permis sau circularea pe drumurile publice cu motociclete neînmatriculate, cu numere false sau expirate), cauzate de către unii motocicliști și roagă autorităţile abilitate să facă controale cât mai dese în acest sens", spune comunicatul.

Luarea de poziţie survine unui tragic eveniment rutier provocat luni de un motociclist teribilist. „Asociaţia Black Eagles transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate a domnului M.A.C. în vârstă de 41 de ani care a decedat luni, 16 august, în localitatea Gepiu. Clubul condamnă gestul necugetat al motociclistului care pe fondul neadaptării vitezei la condițiile meteo a scăpat de sub control motocicleta și astfel a curmat o viață", spune comunicatul.

Nu avea dreptul

Potrivit Poliţiei, luni seara, în jurul orei 21, pe DN 79, în localitate, M.G.E., un motociclist de numai 20 de ani, din Sânicolau Român, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile meteo (ploaie abundentă şi vizibilitate sub 10 metri), a acroşat şi accidentat un pieton care circula pe partea carosabilă, după care s-a dezechilibrat şi el, şi a căzut.

În urma accidentului, pietonul, M.A.C., în vîrstă de 41 de ani, din Oradea, a suferit leziuni care i-au provocat decesul, în vreme ce motociclistul a fost transportat la spital, cu răni mai modeste. Verificările Poliţiei au stabilit că M.G.E. nici măcar nu avea dreptul să se afle cu bolidul pe şosea, numărul de înmatriculare al motocicletei având perioada de valabilitate expirată din data de 10 august a.c.

Horia Bochis.jpgUn club responsabil

Horia Bochiş (foto), 25 de ani, absolvent de ştiinţe juridice, este preşedintele primului club de profil din Oradea, înfiinţat în luna mai a acestui an.

Clubul Black Eagles - Vulturii Negri îşi propune, pe lângă promovarea acestei pasiuni, să schimbe în bine, prin acţiuni de educaţie şi cu ajutorul campaniilor pe care doresc să le facă în parteneriat cu poliţia, imaginea bikerilor.

„Motocicliştii şi-au creat o imagine de teribilişti. Acest lucru încercăm noi să-l schimbăm şi prin educarea colegilor bikeri", a declarat Horia Bochiş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
intrebare
Sa inteleg ca "vulturii astia negri" este primul club de profil Horia Bochis din Oradea, nu? Nu de alta dar la capitolul cluburi moto nu ar fi nici pe departe primul club oradean in care principala problema este ca mai toti, cei cu gura mare, vor sa fie presedinte. Sau de fapt articolul, avand si fotografie, este un fel de Curriculum de prezentare: mi-a cazut puful, mi-au crescut penele si mi-am luat si eu carnetul ca sa pot "zbura' cu motocicleta, ba chiar mi se pare ca eu am descoperit si roata, prima roata de profil din Oradea, descoperita in luna mai a acestui an. Si ca sa citez din clasicii "de profil": Va salut cu farul!
Postat 29 August 2010, 00:44 de motociclist batran
dreptate
stimate florin ciucas pentru profesionalistul din tine te informez ca bikerul nu are rani mai modeste cum cu atata convingere afirmi,ci este in coma de 72 de ore,tinut in viata doar de aparate.Deasemenea ai omis sa consemni starea de ebrietate a victimei si faptul ca era pe carosabil?????si cate accidente a mai provocat??? deasemenea as vrea sa-l vad pe stimabilul Bochis cu ce viteza ar fi mers pe furtuna de luni seara cand s-a anuntat cod rosu,daca trebuia sa ajunga acasa la familie.cu 20 la ora? Hai sa nu mai acuzati voi cu atata usurinta si sa nu mai impartiti voi dreptatea! insanatosire grabnica si te asteptam cat mai repede printre noi!
Postat 19 August 2010, 16:41 de coleg cu bikerul
educatie
educati-l si pe alex din cantemir,il gasiti la terasa delice si spalatoria de langa brutaria "bede",cand se lasa seara nu mai are doua roti,sparge termopanele cu toba lui de esapament,a mai avut un accident pe trotuar tot intr-o roata,ar trebui urechiat pustiu,dar politia la lasat cu permis,pana nu ucide pe cineva nimeni nu ia nici o masura.
Postat 18 August 2010, 15:36 de cineva
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON