URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Februarie 2013, 11:12

Asigurare cu favoare: O firmă orădeană furnizează asigurarea auto la pachet cu o mulţime de gratuităţi

Asigurare cu favoare: O firmă orădeană furnizează asigurarea auto la pachet cu o mulţime de gratuităţi AVANTAJE NON STOP. Cei care îşi comandă poliţa RCA prin RoAsist sunt scutiţi de grija problemelor în caz de accidente, serviciile firmei orădene fiind disponibile asiguraţilor 24 de ore din 24
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asigurarea RCA făcută prin RoAsist costă ca orice asigurare de acest tip, dar oferă servicii aproape cât una de tip Casco. "Am vrut să fac ceva ce nu mai era în România", zice Lucian Bonaciu, proprietarul firmei orădene. A studiat, a cules idei, iar acum vinde cea mai avantajoasă asigurare auto obligatorie din ţară.

La RoAsist, poliţa RCA are bonificaţii imbatabile: livrarea poliţei la domiciliu, tractarea autoturismului avariat, maşină la schimb până la repararea acestuia şi asistenţă juridică. Toate, aproape de necrezut, fiind incluse în preţul banalei asigurări obligatorii!

Idee germană...

Lucian Bonaciu a debutat în afaceri acum 5 ani, cu câteva maşini închiriate pentru taximetrie. Apoi s-a dezvoltat. A făcut transporturi, apoi tractări, iar în ultimii ani servicii de asistenţă rutieră. În 2009 era pe val, dar a venit criza, iar "sistemul corupt şi metodele murdare" prin care concurenţa încerca să-şi ocupe locul pe piaţă l-au făcut să caute altceva. L-au atras asigurările, însă cum şi aici competiţia e acerbă, trebuia să găsească ceva care să-l deosebească de toţi ceilalţi.

Soluţia a găsit-o studiind modele din afară. "M-a impresionat firma germană ADAC, specializată în servicii pentru şoferi. La noi, un broker îţi ia banii pentru asigurarea auto obligatorie RCA, dar apoi nici nu-i mai pasă de tine. La nemţi, cei ce se asigură prin ADAC au o mulţime de beneficii. Pe modelul german, am decis să ofer clienţilor care se asigură prin RoAsist un pachet cât mai complet de gratuităţi, unic în ţară. Iar dacă sunt ei mulţumiţi, principalul nostru câştig e reclama pe care ne-o fac de la unul la altul", spune Bonaciu.

... ingeniozitate românească

Zis şi făcut. În scurt timp, în primăvara anului trecut, firma sa debuta pe piaţa asigurărilor auto. Proiectul a început cu site-ul www.roasist.ro, unde poliţa RCA putea fi comandată online şi venea la pachet cu tractarea gratuită a maşinii în caz de avarie. Lucian devenea astfel primul din ţară care oferea, pe lângă poliţa RCA, un serviciu în regim de gratuitate. "Oricum am maşini de tractare, aşa că de ce să nu ofer ceva în plus clienţilor?", explică bărbatul.

Rând pe rând, a adăugat şi alte bonusuri. "Fiindcă timpul e marea problemă a tuturor, livrăm poliţa unde cere clientul, prin curierat, oriunde în ţară, gratuit. Plata poliţei se face ramburs, la primirea ei". Apoi, în caz de accident, celor care optează pentru unul dintre service-urile partenere, RoAsist le oferă şi o maşină la schimb, tot gratuit, până la finalizarea reparaţiei.

Nu în ultimul rând, firma asigură asistenţă celor care nu se descurcă în relaţia cu autorităţile ori cu asiguratorii. "Am avut situaţii când şoferii implicaţi în accidente nu ştiau să completeze formularul de constatare amiabilă, sau erau păcăliţi de asiguratorii care nu voiau să confirme anumite daune, intimidând oamenii să le accepte condiţiile. Noi îi ferim de aşa ceva, asigurându-le consiliere, tot în preţul poliţei RCA. Trebuie doar să ne sune şi un reprezentant al firmei se deplasează la locul solicitării", zice Lucian. Asigurarea prin RoAsist devine, astfel, cea mai rentabilă de pe piaţă...

Ambiţii mari

Orădeanul nu vrea să-şi limiteze afacerea doar la judeţul Bihor, promiţând ca în curând să se extindă "întâi în Transilvania, iar apoi în toată ţara". De ce? "Pentru că altfel nu se poate! Noi am început primii şi, prin urmare, trebuie să ne menţinem lideri de piaţă cu acest pachet de servicii pe care-l vom completa mereu", spune întreprinzătorul, care ţinteşte departe: intenţionează să deschidă magazine de piese şi un service unde clienţii RoAsist să aibă reduceri de până la 50%, un club auto şi o şcoală de şoferi...

Lucru de netăgăduit, ingeniosul proiect e o dovadă că atunci când vrei cu adevărat să faci ceva bun, cu răbdare şi fără să te gândeşti doar la tine, poţi. Şi eşti şi tu mulţumit, şi clienţii tăi.


ÎN PREMIERĂ
Comandat, livrat, avantajat

BIHOREANUL susţine proiectul dezvoltat de RoAsist, oferind propriilor cititori posibilitatea comandării unei poliţe RCA (la orice firmă de asigurare) prin intermediul platformei postate pe site-ul www.ebihoreanul.ro. Operaţiunea nu durează mai mult de 3 minute: şoferii trebuie doar să completeze un formular în care să-şi înregistreze datele personale, precum şi cele ale maşinii.

Dacă o fac de lunea până vinerea între orele 9-17 şi sâmbăta între 9-13, poliţa le este livrată, după o confirmare telefonică, în maxim 24 de ore la adresa dorită. Dacă fac solicitarea în weekend, livrarea se face în 48 de ore. În oricare dintre situaţii, asigurarea e însoţită de un card pe baza căruia, pe întreaga perioadă a valabilităţii poliţei RCA, în caz de accident maşina este tractată gratuit acolo unde doreşte clientul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
patitul
Sunt doar niste amatori cu ifose si plini de texte. Regret ca am platit o asigurare mai scumpa cu 10% decat daca as fi luat-o direct de la asigurator. In momentul in care ai masina accidentata nu vezi nicio masina de la ei, doar texte ca e momentul nefericit si toate masinile sunt inchiriate mai putin cele f scumpe care nu sunt oferite ca si masini de schimb. Asa ca a fost prima si ultima RCA facuta cu laudarosii de BH. Papagalul mai vorbeste de ADAC, dar e vai de mama lui... cred a a citit si el prea mult pe net si a ramas marcat.
Postat 06 Ianuarie 2014, 12:59 de stan
rca nu ieftin, foarte ieftin !
Cele mai mici preturi la rca sunt cele de pe net. E suficient sa scrii rca ieftin si google rezolva restul. Exemplu : am fost la un broker, EXXA si mi-a cerut 400 de lei pt. rca pe 1 an. Pe net m-a costat 250 de lei ! Si mi-a fost adusa acasa, plata ramburs si totul inclus in pretul asigurarii. Ce daca brokerul de pe net era din Constanta ? Niciun broker din Oradea nu vinde sun pretul celor de pe net, nici pe aproape nu-i ! E simplu : ala de pe net sta intr-o camera din casa/ap propriu, are un calculator si-l mai ajuta membrii familiei. Nu are spatiu inchiriat nu stiu pe unde, nu are fufe platite pe post de animatoare, etc.
Postat 20 Februarie 2013, 08:03 de istetul
nu e smecherie
Da.... chiar nu e smecherie! Nu plateste la nimeni nimic pt ca are mai multe firme printre care si o firma de asistenta rutiera.Tot ce da , da de la el!
Postat 19 Februarie 2013, 23:21 de carla
Nu e smecherie
Nu e smecherie...e chiar simplu ( am lucrat ani de zile in asigurari, si presupun ca asa gandeste omul asta ) ...din ceea ce primeste el ca si comision plateste aceste servicii.
Postat 19 Februarie 2013, 22:15 de Ciprian
de rand
Ca un cetatean de rand eu am o singura intrebare: Cum poate sa-mi dea cineva atatea facilitati gratis? Sau toti ceilalti ma fura pe fata fara rusine sau aici e ceva smecherie la mijloc. Cine ma poate lamuri?
Postat 19 Februarie 2013, 21:26 de romanu
Incredibil
Este efectiv incredibil in ce tara de * traim. Si cum toti frustratii nu vad decat hotii si minciuni si inselaciuni in jurul lor. Cum vine cineva cu ceva noi pe piata, cum prima data i se cauta punctele slabe si greselile. Noi nu stim sa fim uniti si sa ne ajutam, noi stim doar sa ne dam in cap unul altuia. Daca omul asta incearca ceva nou, in tara, va ganditi ca ar ajunge cu ideea asta on-line si in vazul tuturor, daca nu ar fi 100 % legal ce face? Deci va demonstratri singuri ca pe langa ca suntei rau intentionati, mai sunteti si prosti si prost informati. Va spun eu ceva...exista o Autoritate Nationala si tot felul de comisii care supravegheaza tot ce intampla pe piata de brokeraj ( tocmai pt evitarea fraudelor ). Asa ca, acest de site-uri sunt ft atent supravegheate. E trist totusi ca fara sa stiti, din pura rautate, va bateti joc de eforturile si riscul financiar al acestui om. De aia ramane Romania pe loc...pt ca e plin de fosile comuniste rau intentionate.
Postat 19 Februarie 2013, 21:10 de Ciprian
Minti
Minti sau esti totak dezinformat dle Pintea!!!!! Pune mana si citeste legea si abia dupa aia spune asemenea enormitati. Verifica pretul pe roasist.ro si, de ex in Lotus la agentii de brokeraj. Daca e ceva diferit ( pe chitanta sau polita RCA), fa reclamatie la CSA. Daca nu, taci dracu din gura
Postat 19 Februarie 2013, 19:14 de Ciprian
MINCIUNA IN LEGATURA CU RCA-UL
DRAGI CONCETATENI INAINTE DE A INCHEIA POLITA RCA LA TOT FELUL DE CHITIBUSARI , OAMENI CARE HABAR NU AU CE INSEAMNA ACEST PRODUS SI CE OFERA PRIN CONDITII , CONSULTATI-VA SI CU ALTI BROKERI CA PRETUL LA ASTIA E MULT MAI MARE. MULTUMESC.
Postat 19 Februarie 2013, 18:36 de Pintea Adrian
Nu gresesti
Nu gresesti cu Allianz. Dar imi dai tu si mie banii de RCA si CASCO la Allianz? Lasati-ma cu atitudinea asta de oameni de bani gata, care isi permit cele mai scumpe produse de pe piata ( si in cele mai dese cazuri, si cele mai profesionale ) ca nu toti ne permitem. Astia dau aceleasi beneficii INDIFERENT de firma de asigurare. Deci, pt astia mai saraci ca mine...
Postat 19 Februarie 2013, 16:45 de Paula
@eu
Allianz-Tiriac Asigurari - compania numarul 1 pe piaţa asigurarilo rca si casco din Romania. Asigurandu-te la Allianz-Tiriac Asigurari vei beneficia de servicii la cel mai inalt standard de calitate. Restu-s povesti numite advertorial, reclama, etc, dar aducatoare de bani frumosi ! Gresesc, bihoreilor ((( = : ?
Postat 19 Februarie 2013, 16:15 de eu
Tipic romanesc
Cum incearca cineva sa faca ceva, asa cum stie si cum poate, cum se gasesc unii si altii sa bage de vina si sa comenteze.... Fratilor, faceti voi ceva mai bun, daca tot stiti da sfaturi. Eu mi-am facut asigurarea la ei, am verificat pretul in alte trei locuri, si e exact acelasi, pana la ultima cifra dupa virgula....si in plus de asta, nu am facut nimic in afara de a completa tabelul ala pe net...si in nici 15 min m-a sunat o doamna de la ei, si am stabilit toate detaliile si mi-a dat toate informatiile pe care i le-am cerut, intr-un mod profesionist...ce mi s-a zis, asa s-a intamplat.... Si atunci am zis ca daca oricum tot atatia bani dau, dar stau frumos acasa si ei fac totul, de ce sa nu merg pe mana lor? De tractare nu am avut nevoie si sper sa nici nu am, dar am sunta intr-o seara la 9 si ceva pe nr consultantului sa intreb ceva, si mi s-a raspuns....desi era o ora neptrivita... Asa ca, nu vad de ce se tot baga de vina...
Postat 19 Februarie 2013, 11:31 de Paula
asta e mentalitatea noastra!
La commenturi toata lumea e bun! Cand trebuie facut ceva toata lumea se trage pe c**! Imi place de voi ca vedeti paiul din ochii lor dar nu vedeti barna din ochii vostri. Astia suntem noi ca natie .... din pacate! Dc cineva vrea sa faca ceva bun... e prost...! Din punctul meu de vedere BRAVO LOR !!! Sa continuee ca noi vom avea de castigat si ... sa nu plece urechea la toti prostii...!
Postat 19 Februarie 2013, 09:19 de eu
@cristi
Ai dreptate, dar ce folos ? Pe romani ii poti prosti pana te plictisesti ! Crezi ca dupa caritas romanii s-au desteptat ? Nici pomeneala, e o vorba, ,,fraierii nu mor, se schimba".... din pacate
Postat 19 Februarie 2013, 09:12 de pinonel
usurel cu brokerajul
Cred ca ar trebui sa revizuiti acest articol pe de-a intregul sau. Dupa ce ce critica brokerii ca nu fac altceva decat polite domnul in cauza pozeaza in mare si super generos broker. Il informez pe acest domn si pe autorul articolului ca brokerii de asigurare prin lege nu au voie sa desfasoare alte activitati decat aceea de intermediere adigurari si regularizari daune. De unde vine si intrebarea: atunci domnul in cauza cum poate sa faca asta? Raspuns: pentru ca nu este broker! Este asistent in brokeraj si lucreaza sub mandatul unui broker (conform informatiei de pe roasist.ro). Cat despre gratuitatile oferite....timpul ne va convinge. Se pare ca nici dupa mai bine de 15 ani romanii nu au invatat lectia CARITAS. Iar despre acest articol si autorul sau - se vede de la o posta ca nu s-a documentat nici macar atat cat sa nu scrie enormitati. Trebuia sa postati un P mare - atunci cel putin stia lumea ca e articol publicitar. Asa....
Postat 18 Februarie 2013, 21:11 de Cristi
100% adevarat
tot ce scrie mai sus e foarte adevarat! merita deoarece nu aveti ce pierde! si cand spune GRATIS e chiar asa...alti bani decat cei pt asigurare nu scoti din buzunar. Mi-am lovit masina..i-am sunat,au venit indata,mi-au dus-o la service si am primit si masina la schimb pana cand a fost gata masina mea! Cand oricum sunt obligata sa dau acei bani pe asigurare de ce sa nu ii dau aici si am o gramada de facilitati??
Postat 18 Februarie 2013, 20:55 de carla
he, he, he
Cine crede tot ce-i spui, este vai de capul lui ! @pop & pop Roman cinstit.... haida de ! Crezi ca aia din Vest sunt corecti pt. ca n-au ce face cu banii sau pt. ca plang de mila clientului ? Nici vorba ! LEGEA ii face corecti !
Postat 18 Februarie 2013, 18:44 de altul
Legea
Dle Pop, spre surprinderea dumitale, in tara asta exista si oamenii care vor sa munceasca si sa traiasca cinstit. Daca dumitale incerci sa furi sau sa minti, nu inseamna ca toti o fac.
Postat 18 Februarie 2013, 17:54 de @pop
pop
Ana-Maria nici usturoi n-a mancat si nici gura nu-i miroase...inca mai "pun botul" romanii la GRATUITATI??? Cand vor invata ca nimic nu e gratis pe lumea asta, mai devreme sau mai tarziu tot trebuie sa platesti. De obicei exista undeva jos scris cu litere mici in ce conditii e "GRATIS" doar ca trebuie sa fim atenti la detalii si cu asta nu prea suntem obisnuiti, citim doar ce ne place: GRATIS!!!
Postat 18 Februarie 2013, 17:07 de mircea
titlu
Nu stiu cine sunt respectivii, dar cred că ar avea nevoie de un site mai bun şi mai eficient. Ce au acum este sub orice critică. Cum să ai în era HTML5, text sub formă de imagine? I-a dat export din photoshop şi i-a fost greu? Dacă este vorba de buget, putem compensa şi altfel, dar e păcat de serviciu să-l ţină site-ul în spate, când este un lucru esenţial la ce vinde el. Asigurări.
Postat 18 Februarie 2013, 14:08 de manu
adevarat
Intr-adevar, cele prezentate in articol privind suportul oferit de RoAsist sunt 100% reale. Daca dimineata la ora 9 am avut ghinionul ca un sofer neatent sa-mi provoace daune, la orele 13.00, deja, aveam masina la schimb, de care am beneficiat pe toata perioada in care masina a ramas pt reparatii(a trbuit doar sa o predau in aceleasi conditii in care am primit-o)-nici un cost suplimentar. Reprezentantul RoAsist m-a consiliat prin telefon de la inceput oferindu-mi toate informatiile necesare(asigurator, sediu, nume si nr tel. inspectori constatari daune,etc). Apoi, personal am fost insotita la sediul asiguratorilor de catre reprezentantul RoAsist si mai apoi la service-ul la care am incredintat masina spre reparare. Sincer, nu am decat cuvinte de lauda. Nu obisnuiesc sa intervin cu comentarii, insa de la acest incident spun tuturor, ca da, in RoAsist poti avea incredere si ajutor. La mai mare si putere de munca celor de la RoAsist!
Postat 18 Februarie 2013, 13:00 de ana-maria
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON