URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Februarie 2013, 15:23

Arina Moş a fost instalată în funcţia de director al ASCO

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fosta consilieră a primarului Ilie Bolojan, Arina Moş, a fost numită, marţi, 26 februarie, în funcţia de director general al Administraţiei Social Comunitare Oradea, ca urmare a concursului pe care l-a susţinut pe 20 februarie la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în Bucureşti şi pe care l-a câştigat cu o notă de peste 9.

În vârstă de 33 de ani, Arina Moş este absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Juridice din Oradea. Iniţial aceasta a fost consilier juridic al unei firme private, iar din 2008 a fost numită consiliera primarului.

"Îmi propun să schimb imaginea ASCO, în sensul că aş dori să fie mult mai deschisă spre cetăţenii care se află în situaţii vulnerabile. Asta în măsura în care se poate în aceste condiţii economice. Oamenii trebuie să ştie, însă, că suntem acolo pentru ei", a declarat pentru BIHOREANUL Arina Moş, adăugând că a avut deja contact cu problemele sociale ale orădenilor în audienţele primarului.

Noua directoare a ASCO a fost prezentată angajaţilor instituţiei marţi dimineaţă, de către primarul Ilie Bolojan şi viceprimarul Ovidiu Mureşan.

Arina Moş a fost singurul candidat la concursul pentru această funcţie. În ASCO circulau zvonuri care o dădeau câştigătoare încă dinaintea organizării concursului. Unul dintre motive a fost faptul că printre condiţiile de concurs stabilite de conducerea Primăriei s-a numărat aceea ca potenţialii candidaţi să fie absolvenţi în domeniul ştiinţelor juridice, adică tocmai specializarea acesteia.

Citeşte pe această temă: Consiliera primarului Ilie Bolojan, Arina Moş, va fi noul director al ASCO, după ce a candidat de una singură

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
sa iasa da o in mama ei de viata nu vedeti cum artaintre orele 04-10 dim sa ne curete de bugetari :)
CENZURAT
Postat 27 Februarie 2013, 20:59 de matura e faina
@csabi
la care coafor merge dna arina ?
Postat 27 Februarie 2013, 17:27 de adi
vrem locuri de munca platite !
vrem ajutoare sociale platite din salariul lui BOLOVAN !
Postat 27 Februarie 2013, 15:27 de huuuuuuuu
Prosti
Mai AB-ule ...cine ti-a spus tie ca Bolojan n-a muncit nicaieri ...poate tu esti unul care nu esti prea dus la munca ....ci doar sa-i lingi pe aia care te platesc ... Bolojan a pornit de jos ....stie ce e munca nu ca tine .....
Postat 27 Februarie 2013, 14:34 de Sandu
idem Ghilea cu Adelina cuplul Stan si Bran :))
la cum arata amandoi mai mult de bufoni politici nu pot fi, sa nu uitati ca banii publici nu sunt decat bilute de kaka de animalute si ei le doresc , cei care au talent nu musca la asa ceva .daca ati cunoaste adevarul v ati infricosa, unii chiar mananca kakat dar nu stiu .Le puteeeee stomacul a kanal :)) asta sunt ei kaka
Postat 27 Februarie 2013, 12:50 de bufoni Oradiei
Arina unsa de Bolojan
Titlul putea fi si Arina a fost unsa de Bolojan, iar ilustratia era perfecta. Cum e mentorul, asa e si pupila. Ati observat ca Bolojan asta n-a lucrat niciodata nicaieri, nu are experienta in nimic, a fost plimbat toata viata lui prin tot feluri de posturi politice, dupa care oradenii s-au gandit ca e numai bun pentru a le gestiona problemele.
Postat 27 Februarie 2013, 12:06 de AB
dati mi ajutor social !!
o persoana cu handicap daca munceste nu mai are nici un drept ca asigurat cum e posibil asa ceva, daca angajatorul nu ti plateste retinerile tu nu mai ai calitate de asigurat, ce se intampla ? ne trebuie tratamente nu putem trai fara ele! Cum e posibil ca unul cu pensie de 3.000 lei sa i decontezi medicamente si altuia care munceste si angajatorul nu i vireaza contributile nu i le decontezi ? asta inseamna falimentul Romaniei, nu muncesc dati mi ajutor social !!
Postat 27 Februarie 2013, 10:42 de dati mi ajutor socia
vai de capul ei , sefa !
dna sulyyyy, ce doamna !!! nu vezi cum arata si un pui arata mai bine ca ea , imi place nasul inteapa rau :))))are moaca de taranca ii sade mai bine sapa , ai gresit vocatia nu esti prima ! se sperie repede , nu respira regulat :))) PNL ca guvernul Ponta aspira toate rebuturile ! A facut dreptul mergtei si testai o cu cate va plangeri penale sa vedem ce drepturi respecta :)). hai facem noi testul ?
Postat 27 Februarie 2013, 09:47 de sunteti terminati PN
csabi
nu se sti cat stati la asco dna arina, nu va mai laudati la coafor ca sunteti mare directoare.
Postat 27 Februarie 2013, 09:13 de csabi
va e frica , aveti o fobie ?
hai sa dovedim proasta administrare in BIHOR de cand este BOLOJAN PRIMAR, hai sa vedem ce venituri si impozite platesc conform rapoartelor depuse intre ei de structuri:persoanele cu handicap, rudele celor din administratia locala, pensionarii, hai sa facem competitia celor RESPONSABILI si sa le acordam scutire in ani la PENSIE, promovati responsabilitatea nu PARAZITISMUL, va e frica de ADEVAR ?COMPETITIE ati auzit de termen ? insemna RESPONSABILITATE nu parazitism OBLIGAT :)))).
Postat 27 Februarie 2013, 08:22 de fobiatilor :)))
decat sa intrebati un analfabet numit politic mai bine luati LEGIS.ro ca nu merita efortul sa i simt
decat sa intrebati un analfabet numit politic mai bine luati LEGIS.ro ca nu merita efortul sa i simti gura urat mirositoare si fata de isterc /a :))))
Postat 27 Februarie 2013, 08:13 de decat sa intrebati u
vsm
decat sa intrebati un analfabet numit politic mai bine luati LEGIS.ro ca nu merita efortul sa i simti gura urat mirositoare si fata de isterc /a :))))
Postat 27 Februarie 2013, 08:12 de ce am fost si cine s
unde este responsabilitatea ?
este foarte grav ce se intampla intretinem parazitii sociali care trag PRIVATUL in jos mai mult de 2 ani nu are rost , tinerii trebuie sa faca practica sa invete ce rol au taxele si impozitele, in rest suntem FRAIERI , nu s a schimbat NIMIC !!!! PNL=PDL< absolut NIMIC , unde este DEMNITATEA ? ce face un BUGETAR face un soft intrebati copii de 14 ani :)))) vai de noi cu parazitii.
Postat 27 Februarie 2013, 08:11 de sistem parazitar !
ANGAJATII DE PARTID AI PD-Lului, terminati cu rautatea asta!
CEI 3-4 ANGAJATI AI PD-L ului, TERMINATI CU MANELISMELE ASTEA IEFTINE! DOAMNA ARINA, DACA ATI CUNOASTE-O, ATI STII CA E O FEMEIE PUTERNICA SI CU COLOANA VERTEBRALA! ASA CA TERMINATI CU JIGNIRILE ASTEA IEFTINE! E DE INTELES CA LUATI BANI SA FACETI CAMPANIE PE BLOGURI SI PE ZIARELE ONLINE. DAR FACETI-O RESPECTABIL, NU JOSNIC! FARTE URAT DIN PARTEA PD-L istilor! RUSINE ACTIVISTILOR DE PARTID AI PD-L !!
Postat 27 Februarie 2013, 00:31 de Aris
ce se intampla ?
nu stiu cine e femeia asta dar stiu ca se practica NEPOTISMUL si abuzul in functie, rog organele competente sa se autosesizeze si sa cerceteze conform codului penal , PUTTTEEEEEE si pute rau, ce se intampla ?
Postat 26 Februarie 2013, 21:07 de ce se intampla ?
asta e
asta e politica , din pacate ..... nu conteaza performantele, competentele, aptitudinile , ci doar culoarea politica .
Postat 26 Februarie 2013, 19:23 de cris
toanta promovata
toanta asta care nu stie nici sa scrie nici sa citeasca, a fost promovata pe motive de pupincurism. vai de capul vostru de oradeni care l-ati votat pe nesimtitul asta care acum va pune biruri peste biruri si isi pune oamenii in functii, sa fure !
Postat 26 Februarie 2013, 18:54 de sandu
nu inteleg gestul , se danseaza acolo ?
nu inteleg gestul , se danseaza acolo ?
Postat 26 Februarie 2013, 17:06 de nu inteleg gestul ,
fa nu ti e bun masculul schimbal ca nu o sa ti suportam crizele de orgasm pierdute, marrrs la cotet
fa nu ti e bun masculul schimbal ca nu o sa ti suportam crizele de orgasm pierdute, marrrs la cotet de unde ai venit !
Postat 26 Februarie 2013, 16:14 de piupiupiu
imbatranire prematura, noptii pierdute ?
asta nu are 33 de ani , ii dau peste 40 ce se intampla ?
Postat 26 Februarie 2013, 16:12 de imposibil
nu filtra cu SEFUL :)))) ce comportament BARBAR !!!
da trist , sa fie intr un ceas BUN pentru NOI cu ajutorul lui D-zeu , amin ! SHALOM :))))))
Postat 26 Februarie 2013, 16:10 de treci la munca
OMUL POTRIVIT
FELICITARI Arina! Esti o frumoasa si o desteapta! Aia care arunca ...cu vorbe goale sunt urati si prosti!Nu-i lua in seama!Tu ramai pentru toti cei care te cunosc cu adevarat , o persoana capabila, inteligenta, carismatica , inimoasa si cu mult bun simt.Institutia a carei conducere o girezi a castigat un om de calitate. Iti doresc mult succes!
Postat 26 Februarie 2013, 16:06 de N
Ortgrafia
Foarte multe greseli de ortografie in textul articolului, poate mai multa atentie celui care l-a scris. Felicitari Arina
Postat 26 Februarie 2013, 15:56 de cristi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON