URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Noiembrie 2013, 20:04

Arhitectul Cristian Puşcaş este noul şef al PDL Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Arhitectul Cristian Puşcaş este noul preşedinte al organizaţiei PDL Oradea. Votul a avut loc în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului de Coordonare Local al PDL Oradea, care s-a desfăşurat miercuri seară, la sala Arlus. Tot miercuri, delegaţii PDL au ales şi vicepreşedinţii organizaţiei Oradea, dar şi membrii Biroului Permanent Local.

La şedinţa extraordinară au participat ca invitaţi şi preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, şefa organizaţiei de femei, consilierul local Adelina Coste, şi preşedintele organizaţiei de tineret Bogdan Manafu.

În discursul său, Ionel Avrigeanu, preşedintele Comitetului de organizare a alegerilor, a subliniat perioada grea prin care trece PDL şi a vorbit şi despre cei care au ales, tocmai de aceea, să părăsească formaţiunea. "Dintre foştii consilieri locali, doar unul a mai rămas în PDL, restul îi regăsim pe la alte partide, cum ar fi Dorin Corcheş şi Mircea Matei. Asta înseamnă că alegerile noastre de atunci n-au fost cele mai inspirate. Cei care sunteţi aici aţi dovedit loialitate faţă de partid", a spus Avrigeanu, subliniind că noua echipă a PDL Oradea va trebui să ridice formaţiunea în sondaje.

Cam acelaşi mesaj l-a avut şi senatorul Gavrilă Ghilea. "Ce mă doare cel mai mult este că, atunci când am fost la guvernare, anumiţi membri erau cei mai vehemenţi oameni de partid şi împărţeau funcţii, iar apoi nici măcar nu au rămas alături de PDL. Trecem prin momente grele, dar în astfel de momente un partid se reconstruieşte. Am încredere în echipa în care şi-a depus candidatura şi în preşedintele care va fi ales astăzi", a spus preşedintele interimar al PDL Bihor.

După ce candidatul Cristian Puşcaş şi-a prezentat pe scurt echipa alături de care şi-a propus să conducă PDL Oradea, dar şi dezideratele de a creşte în sondaje şi de întări organizaţia, cei 220 de delegaţi au trecut la vot.

Cristian Puşcaş a devenit, astfel, noul preşedinte al PDL Oradea, prim-vicepreşedinţi sunt inginerul de mediu Călin Mocan şi medicul legist Camelia Buhaş, iar vicepreşedinţi sunt Mircea Bradu, Loredana Buz, Florina Corbu, Fechete Dan, Gabriel Traian Ghilea, Mihai Groza, Florin Marinău şi Marius Sonea. Secretar general al PDL Oradea a fost votat Adrian Puie, iar trezorier Ioana Puie.

De asemenea, secretari executivi ai formaţiunii locale au devenit Ioana Popa, George Porumb, Angela Pop, Olivia Fodor, Marcel Damian, Ioana Baba, Gabriela Gavrilaş, Mihai Blaga. Funcţiile de secretar general adjunct vor fi ocupate de Daniela Fulop şi Alexandra Petrikas.

Ultimul preşedinte al PDL Oradea a fost Dorin Corcheş, care, la scurt timp după eşecul de la alegerile locale din 2012, când formaţiunea a obţinut doar trei locuri de consilier local iar candidatul la Primăria Oradea a obţinut doar 6,1% din voturile orădenilor, şi-a dat demisia din funcţie. De altfel, în luna iunie a acestui an, Corcheş i-a părăsit pe democrat-liberali pentru a se înscrie în PC Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
FRUMOS
LOOOOOOOOOOl TDS:)))
Postat 10 Noiembrie 2013, 07:34 de lisa
iapaaa
sa ne fereasca D-zeu sa mai apara astia la guvernare, gunoaiele......
Postat 07 Noiembrie 2013, 21:12 de buzzz
pdl
o adunatura de gunoaie, ii cunosc pe toti ,(...)
Postat 07 Noiembrie 2013, 21:10 de pdl
ce
fata de arhitect are!da de arhitectura agricola...
Postat 07 Noiembrie 2013, 17:48 de random
echipa
No face, no name!
Postat 07 Noiembrie 2013, 16:07 de PDL-ist
O gasca de PENIBILI
Cum sta treaba?? sot sotie muncim pt partid??? astia cum s-au gasit???acuma voi puteti munci ca pe posturi tot copii sefilor vor fi...va mai arunca si voua cate-un post pe care-l platiti de ajungeti sa va faceti credite.....greata maxima..
Postat 07 Noiembrie 2013, 12:11 de soso
Tată şi fiu trag împreună, cot la cot, în munca fără rost de zi cu zi !?!
Gabriel Traian Ghilea, dacă ar fi fost mai deştept decât taică-su cu cinci minute, sau cu un minut decât partidul măcar, ar fi stat acasă şi se pregătea pentru partidul de centru-dreapta ca va face parte din coaliţia de guvernare ce va fi din 2016 încolo ... !?!
Postat 07 Noiembrie 2013, 10:14 de Strattera
diviziunea muncii
Ha ha ha! Medicul legist face autopsia cadavrului PDL, inginerul de mediu cauta locul potrivit pentru inhumare in loc cu multa verdeata, arhitectul proiecteaza monumentul funerar iar fiul constructorului Ghilea(ca banuiesc ca e fiul)il construieste! Diviziunea muncii!
Postat 07 Noiembrie 2013, 09:52 de TDS
Ce arhitect e ala care sta la PDL?
Cans spui arhitect iti imaginezi un om care are ceva in cap totusi.
Postat 06 Noiembrie 2013, 23:13 de Nail
hahaha
Secretar general al PDL Oradea a fost votat Adrian Puie iar trezorier Ioana Puie. Bai, pe bune? =)))))))))))))))))))))))) De rasul curcilor bai, ce-ati ajuns?!
Postat 06 Noiembrie 2013, 22:54 de Glodu
UN FISSSSSS !
Un FISSSSSSSS ! fara miros !
Postat 06 Noiembrie 2013, 22:04 de diplomat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON