URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2013, 15:41

Are încredere Cornel Popa în Mang? PSD-istul susţine că da, dar cu jumătate de gură

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru prima oară în ultimele zece luni, de când îndeplineşte o funcţie de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, câştigată prin voturile consilierilor judeţeni ai USL, şeful PSD Bihor, Ioan Mang, dezvăluie că preşedintele CJ, liberalul Cornel Popa, nu i-a atribuit niciuna dintre prerogativele pe care, în baza legii, le poate delega lui sau celuilalt vicepreşedinte, UDMR-istul Alexandru Kiss.

"Delegarea de atribuţii este dreptul preşedintelui. Când domnul preşedinte Cornel Popa va avea timp să discutăm acest lucru, o vom face", a răspuns Mang jurnaliştilor care l-au întrebat joi dacă i-au fost delegate prerogative din partea şefului CJ.

Maliţios, Mang a adăugat că, în aceste condiţii, până la delegarea unor atribuţii, "toată răspunderea conducerii (n.r. - judeţului) o are preşedintele (n.r. - Cornel Popa)", grăbindu-se însă să adauge că "nu şi toată puterea", deoarece "ceea ce se stabileşte prin vot (n.r. - în şedinţele de plen ale Consiliului Judeţean) se negociază în prealabil".

Ca să îndulcească implicita critică adusă şefului CJ şi al PNL Bihor, Mang a spus că, după părerea sa, "într-o săptămână vom găsi trei zile să discutăm acest subiect" (n.r.- împreună cu liderul UDMR, Alexandru Kiss).

Întrebat, de asemenea, care este miza delegării de atribuţii din partea preşedintelui CJ către vicepreşedinţi, Mang a spus că aceasta constă în "o mai bună conducere a instituţiei" şi a explicat că "atunci când conduc trei oameni, lucrurile pot merge mai rapid".

În fine, întrebat şi ce face el, concret, în lipsa unor atribuţii care să-i fi fost delegate, şeful PSD a răspuns "ce face şi un vicepreşedinte cu atribuţii, dar fără semnătură", şi a exemplificat că "tot la două săptămâni merg la Bucureşti pentru a cere sprijinul miniştrilor PSD pentru judeţ", fără a spune însă cu ce rezultat.

Potrivit Legii administraţiei publice locale, preşedinţii de Consilii Judeţene şi primarii pot delega o parte din atribuţii vicepreşedinţilor, respectiv viceprimarilor, dar nu sunt obligaţi, acest lucru rămânând la latitudinea lor, pentru simplul motiv că doar ei sunt aleşi de cetăţeni, nu şi vicepreşedinţii şi viceprimarii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Asa-i ca am avut dreptate !
Cand am scris ,despre fostii mei colegi pnl-isti din Bihor acestia s-au suparat nevoie mare . Dar iata ca incet , incet am dreptate . Dreptatea moare oricum intotdeauna ultima .
Postat 08 Martie 2013, 15:39 de BOT
replica la replicanti
@Ruje ai uitat multe de cind esti la puterea politica cu USL in cirdasie PNL cu PSD ,ai uitat cum te-a tradat Mang PLAGIATORUL, noi astia simpli membrii PSD Bihor nu am uitat , roata se invarte roata inca odata!:))=))@Vasile lasa omul sa scrie ca este un biet postac de partid care-si i-a bani din ce scrie .@roman complex scrie cine este ala care v-a spus poveshti?@Gigi stai la rand la lins ca alti sunt inaintea ta!@Dana am zis ca au fost promovate in PSD Bihor foufele parashute alui plagiatorul , si nu femeile care au muncit pentru PSD Bihor .@Simpatizant corecta afirmatie doar 2 saptamani a fost ministru plagiatorul !:))=))@Nelu din Ineu scrie si tu ceva nu incuraja!:))=))PSD Marghita sustine-ti, sustine-ti , UDMR a cistigat la voi in zona @Kornel cu K (de la kakath) macar unul singur din PSD Bihor daca era contracandidat si fara sanse fara sa fi facut nimic era de ajuns ca sa m aniupouileze opinia publica bihoreana ca in PSD Bihor este social democratie adevarata in partid, dar asa este o DICTATURA personala alui Mang PLAGIATORUL in PSD Bihor. PSD este un partid de militanti social democrati care lupta pentru cei multi si saraci , nu p.Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 08 Martie 2013, 07:31 de Romanul Simplu
@:::
Mai Ana, mai Luci, doar atat, ia luati periuta de dinti si frecati ca iar ies plin de *. Dimineata sa nu apareti la mine in birou daca nu-i rezolvata treaba. Pentru ce mama naibi va hranesc?
Postat 07 Martie 2013, 22:30 de Nelu din Ineu
Street King
Popa nu are"stofa" de conducator...faptele vorbesc de la sine.....
Postat 07 Martie 2013, 21:41 de Jigo The
asdlaslds
Despre cine vorbim? despre POPA? asta e varza, nu a reusit sa isi conduca propria organizatie....(PNL BIHOR)..l-a doborat un traseist ieftin....
Postat 07 Martie 2013, 21:39 de @popa
Popa Prostu
POPA PROSTU, CAINELE NOSTRU ... :)))))))))
Postat 07 Martie 2013, 19:53 de Popa Prostu
??
Romanul simplu?
Postat 07 Martie 2013, 19:44 de :::
Managerul Mang!
Ioan Mang sigur ca stie ceva conducere...Dupa o "lunga" si prodigioasa activitate de ministru prost trebuie sa fie acela care-i incredinteaza cheia de la WC!
Postat 07 Martie 2013, 16:23 de gyorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON