URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Octombrie 2016, 15:20

Apucături de baron PSD la Pasztor Sandor: Şeful CJ Bihor şi-a pus numele pe panourile publicitare ce anunţă cursele aeriene externe

Apucături de baron PSD la Pasztor Sandor: Şeful CJ Bihor şi-a pus numele pe panourile publicitare ce anunţă cursele aeriene externe Foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cum ar fi să vedeţi, amplasat în Piaţa Unirii, un panou cu numele viceprimarului Mircea Mălan? Sau, pe Podul Averescu, unul cu numele primarului Ilie Bolojan? Ori, mergând la Biblioteca Judeţeană, construită în mandatul său, un banner cu numele lui Alexandru Kiss? Sau, în fine, intrând în terminalul de pasageri al Aeroportului, modernizat pe când el conducea judeţul, o reclamă cu numele lui Radu Ţîrle?

"Pionierul" Pasztor

Actualul şef al Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, a făcut ce n-a mai îndrăznit nici un alt politician în judeţul Bihor în ultimii 27 de ani, dar care este caracteristic "feudelor" conduse de baroni PSD, precum fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, fostul preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan: şi-a pus numele pe reclame plătite din bani publici, sub pretextul că oricum acestea au fost comandate de instituţia pe care o conduce, pentru promovarea unor curse aeriene externe de pe Aeroportul orădean.

Concret, de vinerea trecută, pe strada Matei Corvin în Episcopia Bihor, pe Calea Clujului şi pe Calea Aradului au fost montate trei panouri bilingve, în limbile română şi maghiară, având în centru un avion în decolare, cu mesajele "Deschidem spre Europa!", respectiv "Nyitunk Europara!" (ambele precare din punct de vedere gramatical). În jumătatea superioară a panourilor este trecută în partea stângă denumirea, în ambele limbi, a CJ Bihor, iar în cea inferioară a Agenţiei de Management al Destinaţiei Bihor, prin care s-au plătit materialele publicitare.

În jumătatea dreaptă a panoului este inscripţionată denumirea judeţului şi a oraşului reşedinţă de judeţ, în română şi în maghiară, iar imediat sub aceasta numele şi funcţia lui Pasztor Sandor, cu mesajul, de data asta în engleză, "To be continued!" (Va urma).

Eu sunt şeful!

Contactat de BIHOREANUL pentru a explica de ce a abuzat de funcţie şi a recurs la un gest pe care, înaintea sa, nu a îndrăznit nimeni să-l facă, Pasztor a răspuns întrebării privind motivul care l-a determinat. "Fiindcă la Consiliul Judeţean eu sunt preşedintele!".

După ce i s-au cerut mai multe detalii, "tehnocratul" UDMR a recunoscut că iniţiativa aparţine "cabinetului" său, format atât din membri ai UDMR, cât şi din persoane neînscrise în acest partid. "Aşa s-a hotărât. Noi, de la Consiliu, nu cei trei şefi (n.r. – adică nu împreună cu vicepreşedinţii Ioan Mang şi Traian Bodea), pentru că nu s-a discutat aşa. Când s-a pus în discuţie în cabinet, aşa s-a hotărât, să se pună numele meu".

După ce BIHOREANUL a subliniat că niciun alt politician n-a exersat asemenea practici din 1990 încoace, Pasztor nu a mai spus decât atât: "No, hat! Eu ce să mai zic acum?...".

"Care e problema?"

Contactaţi de reporter, cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, Ioan Mang şi Traian Bodea, nu s-au declarat miraţi de premiera înregistrată de Pasztor.

"El este reprezentantul Consiliului, ordonatorul de credite, nu văd care ar putea fi deranjul. Pasztor nu candidează la nimic", a spus Bodea. De asemenea, el a afirmat că, deşi nu a apucat să vadă panourile amplasate prin oraş, Pasztor i le-a prezentat în machetă, atât lui, cât şi omologului de la PSD.

"N-am văzut niciun panou, dar care e problema?", a răspuns, la rându-i, Ioan Mang, contrazicându-l pe Bodea. "Atâta timp cât e el preşedintele...", a adăugat şeful PSD, fără a-şi continua fraza, după care a pus capăt discuţiei, spunând "mulţumesc, la revedere".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Of of.....tica
Oftica mare din partea d-lui ziarist. Ma intreb cand v-a ajunge la medic cu probleme de sanatate de atata ura fata de CJ. Pana una alta, in toate exista un precedent, asta vis-a-vis de numele pictat pe o panza. (ex.vezi Botticelli)
Postat 18 Octombrie 2016, 10:00 de User anonimizat
P.C.R. transpartinic. Ep.: (Şi) ”Aici sunt banii dumneavoastră” - Traian Băsescu
I. ”Actualul şef al Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, a făcut ce n-a mai îndrăznit nici un alt politician în judeţul Bihor în ultimii 27 de ani, dar care este caracteristic „feudelor” conduse de baroni PSD, precum fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, fostul preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan: şi-a pus numele pe reclame plătite din bani publici, sub pretextul că oricum acestea au fost comandate de instituţia pe care o conduce, pentru promovarea unor curse aeriene externe de pe Aeroportul orădean.” 1. Și Traian Băsescu o fi fost baron PSD? Poate că numiții: Oprișan, Constantinescu și Mazăre au făcut şi ei un copy-paste după Traian, pe vremea când era amiralul-şef al Flotei comerciale a României, sau Mare Duce peste (SN)CFR, sau (doar) deputat de Vaslui. II. ”Contactat de BIHOREANUL pentru a explica de ce a abuzat de funcţie şi a recurs la un gest pe care, înaintea sa, nu a îndrăznit nimeni să-l facă, Pasztor a răspuns întrebării privind motivul care l-a determinat. „Fiindcă la Consiliul Judeţean eu sunt preşedintele!”.” 1. Este timpul ca şi ”călugărița şefă” din fruntea PSD Bihor să înţeleagă: a) ce a vrut să spună Goya să spună prin: ”Somnul raţiunii naşte monştri.”, b) cum acționează ”Pas cu pas” ”pretenii” României. III. Poate ne ajută ”Bihorel” cu o informaţie: Cât au costat aceste panouri cu iz electoral (óriásplakát/ billboards)? Ca să ştie şi electoratul bihorean câţi bănuţi i s-au scos din buzunar, de către Elnök-ul de la CJ Bihor. P.S. ”Mulțumim” Janoş, M. Szervusztok!
Postat 18 Octombrie 2016, 01:10 de stefan
tupeu de migra(n)tor
Puiul lui Sanyi nu se dezminte.... Asta e viziunea unui politruc jenant ce se remarcă exclusiv prin tupeul de tâlhar la drumul mare, ca dealtfel toată generaţia moşită de depanator. Din păcate au mare succes la etnobotaniştii cu minţile slabe şi întunecate, care votează mai prost chiar decât cei care "pot" pune ştampila pe urmaşii lui ilici, zic....
Postat 17 Octombrie 2016, 19:19 de Vlaicu
@pinonel
in primul rand ca individul de la CJ nu are nici un merit in speta de mai sus, iar apoi sunt de acord sa-si puna numele cand va face ceva din banii personali dar cat timp e din bani publici si face ceva ce apare in fisa postului...dar n-ai de la cine astepta decenta si bun simt...ne aminteste de alt individ condamnat penal care a venit sa inmaneze cheile microbuzelor scolare in bihor de parca erau din banii lui personali,
Postat 17 Octombrie 2016, 17:32 de Traian
Foarte bine!
Poate sa-si puna si fotografia, una cu tot neamul, daca face treaba! Nu stiu de ce ar trebui sa-i fie cuiva rusine pt. ca s-a iscalit, adica aduce la cunostinta tuturor ca a facut o treaba buna?! Asa a patit Cseke, cand a fost la inaugurare s-au inghesuit toti, in frunte cu cel mai iubit fiu (al Birtinului, ce credeati?!) si pe el, pe ,,autor", l-au uitat! Ideea cu pancartele e buna, foarte buna! Sa vad peste tot pancarte cu ,,ctitorii" malan, birtinezul, etc ar deschide ochii si celor care au votat doar ca sa se afle in treaba. Sa nu uit: al cui chip sa-l pun pe caloriferul rece?! Al birtinezului care a amanat decolarea cet-ului cu doi ani si tot degeaba?! A lui malan care mintea zilele trecute ca pana duminica va fi caldura peste tot?! E drept, n-a spus care duminica...
Postat 17 Octombrie 2016, 17:14 de pinonel
..politica si prostie...
...trebuia sa puna si o poza cu ma-sa (cu cratima sau fara)...sa vada toata lumea cine a adus pe lume un asemenea *.
Postat 17 Octombrie 2016, 16:46 de ironi-k
si apoi se mira tot ei se mira...
de unde ne vine scarba si starea de voma doar cand auzim de ei...iar cand ii si vedem dam in icter...
Postat 17 Octombrie 2016, 15:32 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON