URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 August 2014, 16:00

Aproape goală: Din lipsă de clienţi, Primăria reduce preţul abonamentelor în parcarea supraetajată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De când e cu plată, parcarea supraetajată este ocolită de orădeni. Foarte puţini mai parchează acolo temporar, iar şi mai puţini îşi fac abonamente. Drept urmare, Administraţia Imobiliară Oradea le va cere, joi, consilierilor locali să accepte reducerea preţului unui abonament, de la 130, la 90 de lei, pe lună.

Potrivit raportului de specialitate, în perioada 15 mai - 31 iulie, cât accesul maşinilor în parkingul din strada Tribunalului a fost gratuit, gradul de ocupare al acestuia a fost de 60%. În luna august, în schimb, acesta a scăzut substanţial. "Este o problemă de cerere şi ofertă. Gradul de ocupare al parcării este acum undeva la 15%", a declarat viceprimarul Ovidiu Mureşan.

În realitate, gradul de ocupare este chiar mai mic, căci în unele zile în parcare sunt şi doar 20 de maşini. Asta chiar dacă tariful pentru o oră este mai mic decât cel pentru parcarea pe carosabil, 1,50 lei, faţă de 2 lei.

Totodată, până acum s-au făcut doar 10 abonamente în parcarea supraterană, dintre care doar trei la preţ întreg, respectiv şapte pentru riverani, care le pot cumpăra la preţul redus de 50 lei.

Potrivit municipalităţii, reducerea tarifului se face "în vederea diminuării aglomeraţiei din parcările de pe carosabil din zonă, unde se găsesc mai multe instituţii publice, astfel ca persoanele care au locul de muncă sau locuiesc în apropiere să fie interesate să utilizeze această parcare".

Noile tarife propuse sunt: 90 lei/lună, 250 lei/3 luni, 500 lei/6 luni, 1.000 lei/an. De asemenea, noile abonamente vor avea acelaşi preţ atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice şi instituţii. Preţul abonamentelor pentru riverani, în valoare de 50 lei/lună, rămâne neschimbat.

Documentele necesare pentru eliberarea abonamentelor sunt: buletin de identitate/carte de identitate şi certificatul de înmatriculare al autovehiculului din care să rezulte inspecţia tehnică periodică valabilă.

De asemenea, în perioada următoare, la solicitarea orădenilor care lucrează în zona centrală, AIO va înlocui, la cerere, abonamentele emise până la data de 31 iulie pentru utilizatorii parcărilor publice din Oradea, pe perioada de valabilitate a acestora, cu un card de acces valabil doar în parcarea supraetajată, pentru acceaşi perioadă cu perioada înscrisă pe abonament.

Solicitările pentru înlocuirea abonamentelor, precum şi pentru emiterea de abonamente pentru parcarea supraetajată, se vor face direct la Serviciul Parcări de pe strada Independenţei nr 11, între orele 8.00-16.00.

Pentru situaţia pierderii tichetului de parcare se percepe o taxa de 15 lei iar duplicatul se eliberează la Biroul Clienţi din incinta parcării supraetajate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
civilizatia nu s-a nascut in oradea, dovada e chiar primarul!
alo primaria, trezeste-te! david, daca te jigneste comparatia sighisoarei cu oradea, poate ai vrea sa ne comparam orasul cu viena, sa nu te ofenseze! intr-un oras cu cele mai mici salarii din oras, 90 lei pe luna abon de parcare este o nesimtite, ca sa nu uitam cumva de cei 150 lei an impozit la stat pt apartament, inca 100 lei pt masina, ca sa ce?! ca sa aibe cu ce sa imbuibeze bolojan et comp?!? aaa, sa nu uit sa s-au schimbat tevile in oras! sau ma rog, s-a oprit apa calda ca sa acopere subiectul. cata vreme toti din centru parcheaza unde pot/vor, iar politia rutiera cu primaru trag linii de parcari fix pana in zebra, ce sa mai zicem?! disperare dupa bani! asta se numeste civilizatie? cuvantul asta trebuie sa inceapa cu cei de sus, de exemplu! ei sunt doar exemplu de dati-ne bani, fac io credite tot pe datoria voastra, sa dezvoltam orasul. parcarile mai ales in centru sunt O PROSTIE, iar alea de domicilie sunt O IDIOTENIE, in complicitate cu prostia unor cetateni disperati de prostie, care uita de ce platesc (daca platesc) taxe si impozite ca fraierii ceilalti (adica io). hai, sictir, primare, esti varza!
Postat 29 August 2014, 23:09 de roger
@Octavian
cum poti compara Sighisoara cu Oradea? deja o dam in aberatii
Postat 28 August 2014, 21:38 de David
parcare
Salutare, saptamana trecuta am fost la Sighisoara, in acest oras bestial de frumos parcarea este 5 LEI pe zi, sau daca parchezi cu ora 1 LEU pe ora. Credeti-ma era plin de turisti pe acolo , oare Oradea are un aflux mau mare de turisti decat Sighisoara....sau acolo este cineva care se gandeste si la cetateni si la oaspeti. Traim cu speranta la mai bine. Poate vede comentariul si nea Bolojan.
Postat 28 August 2014, 21:04 de Octavian
parcare
Da, parcarea e buna, felicitari celor care au construit-o, dar, e o mare prostie sa incepi sa tarifezi de la 130 de lei.Gratuitatea a fost binevenita, dar,trebuie tarifat de foarte "jos" ,de ex. 35 de lei pe luna...2-3 luni, 38 de lei alte 2-3 luni,pana la cel mult 50 de lei pe luna . Omul de rand, calculeaza in felul urmator: 130 x 12 =1560 lei. Poate ca unii nu consuma combustibil intr-un an de atatia bani.
Postat 27 August 2014, 21:56 de oradea
Părere
Mi-e lehamite sa mai merg pe la imputitele alea de angajate de la serviciul parcări, poate le da odată fara daca tot se poarta cu orădenii de parca ar face favoruri nu servicii pt care sunt plătite. Nea Bolojane fa ordine si mai răreste din țoapele de la Ghișeele ca îți urci populația in cap!
Postat 27 August 2014, 21:55 de Orădean
.
o construit-o unde nu trebuia... Parcare supraetajata trebuia la piata Rogerius daca tot o reface, pentru ca o sa fie o aglomeratie de nedescris pe acolo odata ce e gata
Postat 27 August 2014, 17:03 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON