URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Februarie 2011, 12:57

APM Bihor: Poluarea de săptămâna trecută "nu a depăşit valorile maxim admise"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poluarea cu pulbere de cenuşă de săptămâna trecută provenită de la CET nu a depăşit valorile maxim admise de legislaţie, a anunţat luni Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, printr-un comunicat de presă.

"Din datele furnizate de staţiile automate care monitorizează poluanţii dioxid de sulf, dioxid de azot, monoxid de carbon, amplasate în cartierul Episcopia, respectiv la sediul APM Bihor, în perioada 1-6 februarie, s-a constatat un nivel mai ridicat al concentraţiilor măsurate, fără a se depăşi valorile maxim admise prevăzute de legislaţie", se arată în comunicatul trimis de APM Bihor şi semnat de directorul Ovidiu Dăescu.

Potrivit aceleiaşi surse, poluarea s-a produs din cauza condiţiilor meteo. "Poluarea sesizată a fost influenţată în primul rând, de condiţiile meteo nefavorabile care nu au permis dispersia poluanţilor în atmosferă, contribuind la acest fenomen atât agenţii economici prin activitatea lor, cât şi încălzirea locuinţelor", se mai arată în comunicat.

Citește pe această temă și: Zăpadă neagră. Zona Rogerius a fost acoperită cu cenuşă, iar orădenilor li se cere să stea în casă

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
cine plateste ?
e interesant cine a fost amendat ? managerul sau cet-ul ? daca cet-ul atunci tot noi platim amenda , adica contributorii la bugetul tarii si primariei !! in mod legal trebuie penalizat managerulsau responsabilul si nu firma !! cand vine garda financiara nu penalizeaza firma ci managerul sau administratorul !!! da cum poate bugetarul sa-l penalizeze pe bugetar !? asta nu ! bugetarul penalizeaza doar privatul ! asta e in tara asta de cenusa !!!
Postat 08 Februarie 2011, 15:32 de scortosul
smecherii
E smecher comunicatul APM.Nu s-a depasit concentratia la ...GAZE:CO,CO2 si SO2,dar nu se spune nimic de pulberi care sunt vizibile peste tot.Deci poluare a fost facuta prin depasirea cantitatii de pulberi admise.Dar nu numai ca stiu despre ce e vorba cei de la mediu,prin rea intentie au omis aceasta in comunicat.Sigur ca exista o legatura intre APM,UDMR,Blidar,CET si poluare.Ghiciti voi care!
Postat 08 Februarie 2011, 12:49 de tero
Nesimţire
apoi daca nu au fost depăşite limitele, cei de la APM şi Bihoreanul să respire numai dioxid de sulf, dioxid de azot, monoxid de carbon puţin sub limita maximă admisă,..., pentru tot restul vieţii lor!!!
Postat 08 Februarie 2011, 10:05 de io
halda de zgura de la alumina
Avem o halda de zgura in zona ,la nici 1-2 km care trebuia acoperita cu pamant , A batut vantul tare si vineri si sambata si duminica si de fiecare data cand va bate din directia haldei de la Alumina va fi la fel .Bineinteles ca nimeni nu vrea sa recunoasca iar o simpla analiza a prafului ar arata adevararul daca acesta ar mai mira pe cineva .Oradea va fi ca si Copsa Mica doar vantul va hotara daca da sau nu . Suntem in voia vantului . ACOPERITI HALDA CU PAMANT SI PLANTATI POMI ACOLO PENTRU UN PARC FRUMOS AL CELUI MAI MARE CARTIER AL ORADEI .
Postat 07 Februarie 2011, 20:28 de politicos
BUGETARI DE LA STAT UNITIVA !
BUGETARI DIN TARA UNITIVA PE ROMANI NIMICITI !!! DA DE CE SUNTETI VOI ACOLO ? SA-I SPRIJINITI PE COLEGII VOSTRI DE CAPATUIALA ! ADICA PE BUGETARII DE LA CET , CA SA POATA LUA SPORURI MULTE SI GRASE PE SEAMA ECONOMIEI DE ENERGIE ! DACA VANTU AR BATE DE LA EST LA VEST SI CEI DIN HUNGARIA V-AR RECLAMA TOT ASA LE-ATI SPUNE ??
Postat 07 Februarie 2011, 18:09 de SCORTOSUL
in judecata cu ei
sa curga procesele, pe ei si pe ma ma lor
Postat 07 Februarie 2011, 15:11 de dari
Rusine
Niste nenorociti, cu Daescu in frunte. Sa fie ei sanatosi si mai ales cu salarii mari pentru ca stau degeaba in scaune.
Postat 07 Februarie 2011, 14:49 de Gigi
APM spune că poluarea de săptămâna trecută "nu a depăşit valorile maxim admise"
asA scurt pe doi CE ATI PRIMIT ?MITA SAU BATAIE..SPER CA CEEA DIN URMA.DAR ATI ZICE TREABA ASTA DACA VIATAT COPILULUI VOSTRU AR DEPINDE DE ADEVAR.NU.....si serios,cred ca nici voi numai credeti in basme....
Postat 07 Februarie 2011, 13:24 de pocok
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON