URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Septembrie 2012, 22:01

Anunţ surprinzător la BizTech: Camelia Şucu vrea să investească în Bihor (FOTO)

Orădeanul Silviu Hotăran, fost director al Microsoft pe România şi pe întreaga Europă de Sud Est, şi milionara Camelia Şucu au fost, fără îndoială, vedetele BizTech 2012, cel mai mare eveniment de business şi IT organizat anul acesta în Transilvania, care a început joi la Hotel Ramada.

Într-un workshop susţinut pe tema leadershipului şi a managementului împreună cu Răzvan Ziemba (Network One Distribution) şi Mihai Constantin Pau (Intel România), Silviu Hotăran s-a axat pe formarea liderilor, arătând că voinţa şi atitudinea sunt factorii principali în formarea lui. "Important este să nu încercăm să nu facem greşeli, pentru că asta este o foarte mare... greşeală", a spus Hotăran, actualmente training leader, managing director la GKTI Semper Human. "Viziunile ne determină comportamentul", a completat el.

Într-un limbaj vioi, prietenos, glumeţ şi deloc pompos, Hotăran a enunţat şi cele patru "porunci" pentru a deveni un bun lider: să ceri de la tine, acordă interes personal, cere de la ceilalţi şi să le oferi siguranţă celorlalţi.

La rândul ei Camelia Şucu şi-a concentrat discursul pe ce înseamnă să fii antreprenor în România, ţară pe care a lăudat-o pentru bogăţiile ei, pentru oamenii ei, dar mai ales pentru pământul ei care de multe ori zace nelucrat. Alături de fostul ei soţ, milionara a pus bazele lanţului de mobilier Mobexpert, iar acum este proprietara Class living, ea derulând totodată afaceri în domeniul agriculturii dar şi al produselor de lux.

De altfel, la întâlnirea de la hotel Ramada, antreprenoarea a făcut şi un anunţ surprinzător: se gândeşte să facă afaceri în Bihor. "Am gânduri şi intenţii mari, pentru că Oradea şi zona aceasta este foarte, foarte productivă. N-am venit numai ca să fac povestea mea auzită, ci pentru că eu chiar îmi doresc să iniţiez lucruri sau măcar să le dau curaj altora să vină să facă", a spus antreprenoarea.

Întrebată dacă asta înseamnă, concret, că va investi în judeţ, şi dacă da, la ce fel de investiţie se gândeşte, Şucu a spus că este vorba de o fermă. "Da, n-am ascuns niciodată că am intuit potenţialul fermelor pentru carne de vită. Cu acest gen de investiţii aş dori să vin aici. În Oradea, potenţialul e crescut şi pentru că infrastructura e mai bună iar oamenii sunt mai responsabili ca în alte părţi ale României. Am chiar doi parteneri, investitori, care îşi doresc să vină şi să vadă ce păşuni avem", a declarat Camelia Şucu.

La eveniment a sosit şi preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Conel Popa, care a ţinut să o asigure atât pe ea, cât şi pe alţi oameni de afaceri prezenţi în sală, că, din calitatea sa, va căuta să ajute întreprinzătorii, pentru o mai bună dezvoltare a judeţului. De altfel, el a lăudat şi iniţierea BizTech la Oradea, arădând că inclusiv instituţiile publice ar trebui să se pună la curent cu tehnica modernă şi să pună accent pe perfecţionarea stilului de muncă al funcţionarului.

"Vom susţine şi vom crea câteva proiecte în Bihor şi pentru Bihor", a spus Popa, adăugând că în următorii 4 ani "se vor întâmpla lucruri pozitive" în colaborarea dinte administraţia judeţeană, locală şi investitori.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Raluca ! Te-ai trezit ? Dormeai prea adânc ?
Ce ştire deosebită !?! Şucu e prezentă în Oradea încă din 2009, a deschis magazinul de mobilă în 2012 şi, pentru că nu merge aşa de bine cu Mobexpert-ul, vrea să deschidă o întreprindere care, din profit, să acopere gaura cu mobilierul, iar dacă e cazul să transforme spaţiul în hală pentru vânzarea produselor de carne care să devină, engross, furnizorul local principal pentru Carrefour, Real, Selgros, etc. Se ştie de pe vremea investiţiei Omilos din josul aeroportului Oradea, din 2007 adică. De atunci au trecut taman 5 ani, dar la Bihoreanul e mai important ce manâncă gibonul, nu poporul lui DD în direct.
Postat 28 Septembrie 2012, 14:13 de Carp III
ca nuca-n perete
BIZTECH si carnea de vita... E tare muierea... si stie ce vrea.... Iar la Targul fermierilor bihoreni din 2013, aceeasi cucoana o sa-l ameninte pe Bihorel cu deschiderea primei fabrici robotizata integral pentru vaci virtuale, boi automatizati si salarii holografiate.
Postat 28 Septembrie 2012, 11:46 de tehnicianul
m
dap, cat mai multi ''investitori'' care platesc muncitorii cu minimu' pa economy...
Postat 28 Septembrie 2012, 10:16 de marcell
Titlu Gresit
Daca vrea sa infiinteze o ferma atunci investitia este in zootehnie si nu in ...agricultura!!!
Postat 28 Septembrie 2012, 00:55 de Titlu eronat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON