URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Septembrie 2016, 12:35

Anunţ oficial: Din martie 2017, primele zboruri externe regulate Ryanair de la Oradea spre Barcelona şi Milano

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anunţul mult aşteptat privind deschiderea primelor curse aeriene internaţionale care să lege Oradea de marile metropole europene a fost făcut marţi, chiar la Aeroport, unde actualii şefi ai Consiliului Judeţean, Pasztor Sandor, Ioan Mang şi Traian Bodea, împreună cu directorul Aeroportului, Gheorghe Pasc, au organizat o conferinţă de presă alături de directorul de marketing şi vânzări al Ryanair pentru România, Denis Barabas.

Barcelona şi Milano

Primele două destinaţii, a anunţat oficialul Ryanair, vor fi Milano Bergamo (Italia) şi Barcelona Girona (Spania), chiar dacă iniţial presa din Oradea vorbea despre Londra Lutton, iar tarifele încep de la sume mai mult decât accesibile.

Cursa inaugurală va fi Oradea - Barcelona, pe 26 martie, iar frecvenţa zborurilor va fi de două ori pe săptămână, iar cea de-a doua, Oradea - Milano, va începe din 29 martie, cu aceeaşi frecvenţă, tot de două ori pe săptămână.

Cursele spre Barcelona vor avea loc miercurea şi duminica, iar cele spre Milano miercurea şi sâmbăta.

"În 30-45 de minute, de pe site-ul nostru se vor putea rezerva bilete începând de la 19,99 euro", a spus directorul Ryanair chiar în timpul conferinţei de presă, adăugând că acesta "este doar începutul", deoarece compania mizează în primul an pe 60.000 de pasageri şi consideră, în baza studiilor făcute, că potenţialul Aeroportului din Oradea este de 2 milioane pasageri pe an.

Avion branduit "Oradea"

De altfel, Barabas a declarat că a apreciat Oradea ca fiind "un oraş foarte frumos, cu mult potenţial", inclusiv turistic, pe care compania vrea să-l pună în valoare în interesul ambelor părţi, şi că Aeroportul de aici a concurat cu alte 200 de aeroporturi pentru noile curse. "Cred că este de apreciat că Oradea a câştigat în faţa celor 200 de aeroporturi", a spus oficialul Ryanair.

În acelaşi sens, preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, a dezvăluit că pentru a promova oraşul, s-a discutat deja despre inscripţionarea uneia dintre aeronavele companiei Ryanair cu numele oraşului Oradea, aşa încât "să înceapă Europa să cunoască cuvântul Oradea" cât mai mult. Conform spuselor lui Pasztor, dorinţa ar fi ca avionul inscripţionat să fie cel ce va asigura cursa de Barcelona, dar acest lucru nu este sigur. 

Politica firmei

Potrivit spuselor reprezentantului companiei, Ryanair este cel mai mare operator de transport din Europa, având 84 de baze şi operând pe 200 de aeroporturi din Europa, Asia şi Africa, cu 315 aeronave, anul trecut numărul pasagerilor fiind de 100 milioane, iar anul acesta prognozându-se 117 milioane euro.

Barabas a mai precizat că, spre deosebire de alte companii, Ryanair îşi vinde serviciile doar pe propriul site, tocmai pentru a ţine preţurile cât mai mici, nivelul coborât al acestora explicându-l şi prin faptul că "avem cele mai mici costuri de personal şi de handling", chiar dacă, tot spre deosebire de alte companii low-cost, permite pasagerilor să deţină nu unul, ci două bagaje de cabină.

Anul trecut, de pildă, preţul mediu al unui bilet a fost de 46 euro, iar anul acesta se estimează să coboare sunt 35 euro, acest preţ incluzând un bagaj de cabină de 10 kilograme şi altul mai mic, cât pentru a include, de pildă, un laptop.

Aeroportul din Oradea, a spus Barabas, este al patrulea aeroport din România unde operează Ryanair. "Rutele noastre către Barcelona Girona şi Milano Bergamo sunt alegerea ideală pentru călătorii business şi de agrement", a explicat el.

Oficialul a mai afirmat că investiţia Ryanair în România este de circa 400 milioane dolari, iar cele două zboruri vor crea la Oradea "peste 45 de noi locuri de muncă în servicii adiacente" (transport cu autobuzul, taximetrie, catering etc). Zborurile vor fi operate cu aeronave mari, Boeing 737 - 800, cu acelaşi număr de locuri, pentru 189 pasageri.

Mai urmează

În aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele CJ, Pasztor Sandor, a dezvăluit că zborurile Ryanair spre Barcelona şi Milano vor fi completate anul viitor cu ale unei alte companii, urmând să facă un anunţ pe această temă în "aproximativ o lună".  De altfel, şeful CJ a afirmat că în vara anului 2017 numărul curselor externe de pe Aeroportul din Oradea va fi "cu două cifre".

Tot Pasztor a mai spus, contrar primelor declaraţii făcute după instalarea în funcţie, că CJ şi Aeroportul vor coopera pentru construirea unui nou terminal, deoarece cel existent se va dovedi curând insuficient pentru traficul pe care îl va avea Oradea.

Pe de altă parte, răspunzând întrebărilor BIHOREANULUI, oficialul Ryanair a explicat motivul pentru care, în pofida informaţiilor vehiculate de presa locală încă din primăvară, prima cursă nu va fi spre Londra, şi anume Brexit-ul, adică ieşirea Marii Britanii din Europa. De altfel, Barabaş a elucidat acest detaliu, afirmând că din acelaşi motiv Ryanair nici nu va zbura de la Oradea spre Londra. "Noi vom tăia din capacitatea spre Marea Britanie", a spus el.

Barabas a fost completat de directorul Aeroportului, Gheorghe Pasc, care a lămurit de ce primele două rute sunt Barcelona Girona şi Milano – Bergamo: "După Londra, acestea au fost destinaţiile nr. 2 şi nr. 3 în preferinţele potenţialilor pasageri, conform studiului de potenţial de trafic pe care l-am făcut".

Cineva minte...

Tot oficialul Ryanair, şi tot la solicitarea BIHOREANULUI, a afirmat că această companie nu a primit din Oradea nicio scrisoare în care cineva să fi "pârât" deconspirarea secretului negocierilor începute încă de anul trecut între CJ şi Aeroport pe de o parte şi Ryanair pe de altă parte.

Amintim că atât preşedintele CJ, Pasztor Sandor, cât şi vicepreşedintele Ioan Mang au declarat, atât într-o conferinţă de presă, cât şi într-un interviu acordat BIHOREANULUI, că "cineva din Oradea" ar fi făcut acest lucru, cu scopul ca Ryanair să "sancţioneze" indiscreţia lui Mang, cel ce comunicase public cu privire la cursa Oradea – Londra.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
exceptand omul din mijloc...
cat de penibile pot fi celelalte personaje...
Postat 21 Septembrie 2016, 20:47 de Traian
janos@udmr
Janos, mustăciosul (bărbatul dnei. Erika) zâmbeşte larg, fiindcă au reuşit să anuleze cel mai important zbor, cel preconizat la Londra, de unde se puteau face legăturile cu toată lumea... Aşa i-au rezolvat pe şefii din Hajdu-Bihor@Debreţin iar nouă ne demonstrează cât de capabili sunt.... Aţi vrut zboruri, vă dăm zboruri, luaţi cu încredere da' avem numai spre destinaţii mai minore aşa...
Postat 21 Septembrie 2016, 10:16 de Vlaicu
@TC
Gresesti! El nu trebuie sa faca pe ... E starea lui naturala!
Postat 21 Septembrie 2016, 09:32 de User anonimizat
EU NU CRED!!!!!!!!
ASTEPT IN CONCRETO!
Postat 20 Septembrie 2016, 22:42 de ADINA
Traiasca patidu'!
Dupa lupte seculare, in sfarsit o veste buna! Plagiatorul isi asuma toate meritele, evident "ca cap"(!) de partid ! Sa nu uitam ca Bolojan a fost cel care a insistat, pentru aceste curse si comunistii din PSD aruncau cu pietre in ideile altora, pe care acum si le asuma ei ca partid de pupincuristi, ce sunt! Ca pe vremea comunismului, unii lucreaza si altii culeg laurii! Traiasca partidu'! (!)
Postat 20 Septembrie 2016, 15:34 de Bubu
.
ce zambet are plagiatorul cu musteata. Crede ca e meritul lui :))) oameni penibili
Postat 20 Septembrie 2016, 15:24 de David
Bienvenidos !
Muchas gracias,senores.
Postat 20 Septembrie 2016, 14:07 de Iness
pioner..iar faci pe "prostul"
..fix tu cauti mincinosi, plagiatori, puscariasi si alte scursuri? ai auzit de ciuma rosie?..si mai nou verde? Astia au inventat miserupismul si bataia de joc la adresa cetateanului cinstit. Comunisti buni de pozat , pusi la deconcentrate si bizoni plimbareti pe banii publici..vaisiamar de voi!
Postat 20 Septembrie 2016, 13:57 de TC
@pinonel
Cine sa minta? Cine a mintit mereu: PCR - FSN - PSD. Iar daca se zoboara din Oradea cei care au un merit nu sunt nicidecum impostorii din poza ci cei care au reabilitat aeroportul si au dus negocierile de anul trecut + cei care au facut Oradea atractiva pentru companiile aeriene.
Postat 20 Septembrie 2016, 13:19 de peterpan
,,Cineva minte" ... Cine?!
Eu intreb de doua saptamani cine (ne) minte? Redactorii de ebihoreanul, birtinezul, cj, cei de la ryanair?! Personal as ,,miza" pe birtinez si pe cei ce-l sustin. Rar mi-a fost dat sa cunosc un ins mai rau si mai razbunator ca nea ilie!
Postat 20 Septembrie 2016, 13:10 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON