URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2013, 16:03

Anunţ: Măsura 123, "Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

sigla GAL.jpg 

FONDUL EUROPEAN AGRICOL PENTRU DEZVOLTARE RURALĂ (F.E.A.D.R.)
             PROGRAMUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ (P.N.D.R.)
  AXA IV LEADER - MĂSURA 41 "Implementarea Strategiilor de Dezvoltare Locală"

SUB-MĂSURA 411 "Creșterea competivității sectoarelor agricol și forestier"

 ANUNȚ

LANSARE APEL DE SELECȚIE PENTRU

MĂSURA 123 "CREȘTEREA VALORII ADĂUGATE A PRODUSELOR  AGRICOLE ȘI FORESTIERE"

         Subscrisa Asociaţia Grup de Acţiune Locală Euro-Crişana (G.A.L.), cu sediul în comuna Tinca, sat Tinca str. Republicii nr. 36, cod postal 417595, judeţul Bihor, e-mail: gal_eurocrisana@yahoo.com, site: www.gal-eurocrisana.ro, identificată prin C.I.F. 30040180, reprezentată prin preşedinte Cotrău Marius, în calitate de organizaţie constituită, în baza O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații (cu modificările și completările ulterioare), ca urmare a asocierii unui număr de 8 comune din zona de Sud şi Sud-Vest a judeţului Bihor - Avram-Iancu, Batăr, Cociuba Mare, Ciumeghiu, Mădăras, Olcea, Tulca şi Tinca - cu reprezentanţii sectorului socio-economic şi a societăţii civile din localităţile anterior enunţate, cu scopul de a dezvolta zona avută în discuţie prin elaborarea şi implementarea unei strategii integrate de dezvoltare locală şi, implicit, prin absorbţia şi gestionarea fondurilor europene nerambursabile aferente sectorului agricol şi spaţiului rural, în deplină concordanţă cu actele normative în vigoare incidente, prin prezenta, anunţă, conform priorităţilor Planului de Dezvoltare Locală al Asociației G.A.L. Euro-Crișana, lansarea în perioada 31 Octombrie - 05 Decembrie 2013 a primei SESIUNI DE CERERI DE PROIECTE pentru MĂSURA 123 din P.N.D.R. "Creșterea valorii adăugate a produselor agricole și forestiere", astfel:

                        1. DATA PUBLICĂRII: 31.10.2013

                   2. MĂSURA LANSATĂ PRIN APELUL DE SELECȚIE - CU TIPURI DE BENEFICIARI ELIGIBILI: MĂSURA 123 "Creșterea valorii adăugate a produselor agricole și forestiere".

                                      Beneficiarii eligibili sunt persoane fizice autorizate şi persoane juridice cu capital 100 % privat care sunt situate și acționează în nume propriu pe teritoriul Asociației G.A.L. Euro-Crișana (ce se întinde pe raza următoarelor comune din județul Bihor: Avram-Iancu, Batăr, Cociuba Mare, Ciumeghiu, Mădăras, Olcea, Tulca şi Tinca), asigurându-și surse financiare stabile și suficiente pe tot parcursul implementării proiectului, și care sunt înregistrate în baza legislaţiei din România ca micro‐întreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii (în conformitate cu Recomandarea (CE) nr. 361/2003) şi alte întreprinderi, astfel:

                                                                  a). pentru investiţiile vizând creşterea valorii adăugate a produselor agricole: micro‐întreprinderi şi întreprinderi mici şi mijlocii - definite în conformitate cu Recomandarea (CE) nr. 361/2003, respectiv în conformitate cu Legea nr. 346/2004 (cu modificările şi completările ulterioare); alte întreprinderi care nu sunt micro‐întreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii, care au mai puţin de 750 angajaţi sau cu o cifră de afaceri care nu depăşeşte 200 milioane Euro - definite în conformitate cu art. 28 din Regulamentul (CE) nr. 1698/2005; cooperative agricole de procesare a produselor agricole - constituite conform Legii nr. 566/2004 (cu modificările și completările ulterioare); societăţi cooperative de valorificare - constituite conform Legii nr. 1/2005; intreprinderi familiale/ intreprinderi indivinduale - înfiinţate în baza OUG nr. 44/2008 (cu completările și modificările ulterioare);

b). grupuri de producători constituite conform Ordonanţei nr. 37/2005 (cu completările și modificările ulterioare), care au ca scop comercializarea în comun a produselor agricole şi silvice care aparţin următoarelor forme juridice: societăţi comerciale ‐ constituite conform Legii nr. 31/1990 (cu completările și modificările ulterioare); cooperative agricole de procesare a produselor agricole, constituite conform Legii nr. 566/2004 (cu completările și modificările ulterioare).

                   3. FONDUL DISPONIBIL ALOCAT ÎN ACEASTĂ SESIUNE: 100.000 Euro;

                   4. SUMA MAXIMĂ NERAMBURSABILĂ care poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect este de 100.000 Euro, impunându-se a se preciza și faptul că prin intermediul Asociației G.A.L. Euro-Crișana se pot acorda beneficiarilor eligibili şi selectaţi spre finanțare fonduri nerambursabile în procent de până la 50% din valoarea totală a proiectului, adică 100.000 Euro, fondurile acordate reprezentând cofinanţarea publică (raportată la valoarea totală eligibilă a proiectului) la care trebuie să se adauge cofinanţarea privată, în valoare tot de 100.000 Euro, costul total mediu / proiect care se regăsește în Strategia de Dezvoltare Locală elaborată de Asociația G.A.L. Euro-Crișana și selectată spre finanțare prin P.N.D.R. - Axa IV LEADER (sesiunea 2012) fiind de 200.000 Euro;

                   5. DATA LIMITĂ DE PRIMIRE A PROIECTELOR: 05.12.2013, orele 15.00;

                   6. LOCUL DEPUNERII PROIECTELOR: la sediul Asociației G.A.L. Euro-Crișana -  comuna Tinca, sat Tinca str. Republicii nr. 36, cod postal 417595, judeţul Bihor *(în incinta Căminului Cultural al com. Tinca, etaj 1);

7. INFORMAȚII DETALIATE PRIVIND ACCESAREA ȘI DERULAREA MĂSURII 123 sunt cuprinse în Fișa Măsurii din PNDR și în Ghidul Solicitantului în vigoare la momentul lansării prezentului Apel de Selecție, disponibile pe site-ul Agenţiei de Plaţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (www.apdrp.ro) sau M.A.D.R. (www.madr.ro), cât și în Fișa Măsurii din Planul de Dezvoltare Locală al Asociației G.A.L. Euro-Crișana selectat spre finanțare prin P.N.D.R. - Axa IV LEADER (sesiunea 2012), precum și în celelalte acte aferente disponibile pe site-ul Asociației G.A.L. Euro-Crișana (www.gal-eurocrisana.ro).

8. DATE DE CONTACT pentru informații suplimentare: la sediul Asociației G.A.L. Euro-Crișana, din comuna Tinca, sat Tinca str. Republicii nr. 36, cod postal 417595, judeţul Bihor *(în incinta Căminului Cultural al com. Tinca, etaj 1), telefon: 0742084483, email: gal_eurocrisana@yahoo.com; program de lucru cu publicul: Luni-Vineri, în intervalul orar: 09.00 - 15.00.

9. Disponibilitatea unei variante electronice (suport CD/DVD) sau pe suport tipărit a  INFORMAȚIILOR DETALIATE AFERENTE MĂSURII 123 LANSATE: la sediul Asociației G.A.L. Euro-Crișana, din comuna Tinca, sat Tinca str. Republicii nr. 36, cod postal 417595, judeţul Bihor *(în incinta Căminului Cultural al com. Tinca, etaj 1); în intervalul orar: 09.00 - 15.00.

                                                                  Manager poiect, Anca Nan

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON