URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iunie 2017, 13:15

Antivaccinistele au comemorat victimele imunizării, acuzând un deces chiar în Oradea: „Dacă vaccinarea devine obligatorie, plec din ţară!” (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un grup de 14 orădence, majoritatea înveşmântate în bluze albe şi unele cu copii după ele, s-au întâlnit în Parcul 1 Decembrie sâmbătă, la ora prânzului, înfruntând soarele fierbinte pentru a marca ziua mondială împotriva vaccinării şi a-şi exprima împotrivirea faţă de un proiect de lege care ar urma să introducă obligativitatea vaccinării.

Una dintre participante a susţinut că tocmai în aceste zile în Spitalul Municipal sunt internate două victime ale vaccinării, după ce o a treia ar fi murit din cauza imunizării, fapt ce a obligat reporterul BIHOREANULUI să-i verifice acuzaţia.

Lumânări, flori şi acuze

Precizând repetat că nu participă la un protest, ci la „o comemorare”, femeile au pus pe soclul statutii Ostaşului Român pancarte cu mesaje ce îndeamnă la refuzul vaccinării („Spune nu vaccinării obligatorii în România!”), cu rol de alarmare asupra presupuselor consecinţe nefaste ale imunizării (cum ar fi declanşarea autismului, o afecţiune ale cărei cauze, de fapt, încă nu au fost stabilite), care reclamă dreptul suveran al părintelui asupra vieţii copilului („Copilul meu, alegerea mea!”) sau revendică, pur şi simplu, dreptul la opţiune în condiţiile existenţei riscurilor la imunizare („Dacă există risc, trebuie să existe alegere!”).

Participantele au aşezat în faţa cartoanelor bucheţele de flori şi au aprins candele în memoria copiilor care, spuneau ele, au fost „omorâţi de medici”  prin vaccinare, fără a striga niciun slogan, ci doar conversând despre diferite „cazuri” pe care le-au aflat „de la alte mămici” sau „de pe Facebook”.

Medicii ascund adevărul

Una dintre organizatoarele acţiunii, Ramona Mateaş, economistă de profesie, a declarat BIHOREANULUI că a pus umărul la adunarea orădencelor ce-i împărtăşesc convingerile antivacciniste deoarece lumea medicală ascunde urmările imunizării copiilor. „Victimele vaccinării sunt foarte multe, dar medicii nu vor să recunoască, şi atunci e normal că în statistici apar puţine”, a spus femeia.

Ea a adăugat că personal cunoaşte cazul unui copil de un an care după ce a fost vaccinat nu a mai vorbit şi a completat că „chiar acum în Spitalul Municipal sunt internate trei victime ale vaccinării, din Toboliu, dintre care una a şi murit”, informaţia obţinând-o „de la o mămică”.

De asemenea, ea a spus că pe Facebook există un grup unde „foarte multe mămici” dau în vileag tot felul de consecinţe negative ale vaccinării, cel mai frecvent fiind autismul, dar şi paraliziile. „Sunt foarte multe cazuri, chiar dacă nu apar în acte”, a argumentat orădeanca.

„Eu plec din ţară!”

Mateaş însăşi se dă drept exemplu al beneficiilor nevaccinării, spunând că are doi copii, unul de 6 ani şi celălalt de 3 ani, „perfect sănătăoşi”, pe care a refuzat să-i vaccineze şi care „nu au luat niciodată medicamente”, dar acum este revoltată că se pregăteşte un proiect de lege care ar urma să instituie obligativitatea vaccinării. „Dacă se adoptă legea, eu plec din ţară!”, a afirmat femeia, susţinând că „în majoritatea ţărilor din Europa s-a scos deja vaccinul BCG”, cel pentru imunizare împotriva tuberculozei.

Femeia a acuzat neconstituţionalitatea unui asemenea act normativ, susţinând că prin Constituţie „niciun cetăţean nu poate fi obligat să urmeze un tratament dacă nu doreşte”, dar şi pentru că ar condiţiona înscrierea copiilor în unităţile şcolare de efectuarea vaccinării, chiar dacă micuţii sunt sănătoşi şi, pe de altă parte, copiii bolnavi cu SIDA nu sunt refuzaţi la şcoală. „Ce logică are? Nu poţi să nu primeşti la şcoală un copil sănătos. Se încalcă dreptul la educaţie”, a spus Mateaş.

Napoleon, primul vinovat

Solicitată să explice cine are, totuşi, interesul să îmbolnăvească copiii prin vaccinare, femeia a spus, după o ezitare îndelungată, că povestea e lungă şi începând de la... Napoleon. „Napoleon a fost primul care a introdus vaccinarea, prin variolare. A fost un mare strateg militar, care a vrut să vadă care bărbaţi sunt mai rezistenţi şi pot fi trimişi la război. Aşa a început în Europa, apoi au continuat negustorii”.

Mateaş a adăugat că imediat după acţiunea comemorare, la care ar fi participat mult mai mulţi orădeni dacă nu exista minivacanţa, va lua legătura cu familia victimelor vaccinării internate la Spitalul Municipal, arătându-şi convingerea că asemenea cazuri ar trebui mediatizate.

Nu vaccinarea omoară

Pentru a verifica informaţia privind moartea unui copil şi spitalizarea altor doi ca urmare a efectelor vaccinării, aşa cum a susţinut Ramona Mateaş, BIHOREANUL l-a contactat pe dr. Florin Maghiar, directorul medical al Spitalului Municipal. Acesta a confirmat faptul că spitalul îngrijeşte doi copii din Toboliu, iar decesul unui altuia s-a produs, dar la domiciliu şi fără să fi fost spitalizat. Cele trei cazuri nu au legătură cu vaccinarea.

„Marţea trecută au fost internate două surori, după decesul la domiciliu a celei de-a treia, care nu ajunsese la spital. S-a făcut o autopsie a copilului decedat, iar cauza a fost stabilită ca fiind o bronşiolită. Sora geamănă a fetiţei decedate, în vârstă de 9 luni, şi cealaltă mai mare, de un an şi 10 luni, au fost într-adevăr aduse la noi, cu infecţii respiratorii. Prima a fost internată la ATI, iar după ameliorarea stării a fost transferată la secţia de Infecţioase. Cea de-a doua fetiţă a fost internată de la început pe secţia de Pediatrie”, a spus dr. Maghiar.

Medicul a insistat că atât fetele spitalizate, cât şi cea care murise anterior în casa părinţilor, au prezentat simptome fără „nicio legătură cu vaccinarea”. În schimb, a adăugat el, în spital ajung tot mai mulţi copii nevaccinaţi, cu diverse complicaţii ale rujeolei pe fondul nevaccinării. „Media zilnică este de 23 de paturi cu pacienţi cu rujeolă şi complicaţii respiratorii ale rujeolei. Din 24 de pacienţi pe care îi avemm azi, 15 sunt sub 3 ani, unii chiar sugari, şi toţi sunt nevaccinaţi”, a spus dr. Maghiar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Aceste femei au dreptate
Vaccinurile vatămă copiii. Am dus odată cu mașina o femeie tânără și copilul ei. Nu știu cum, discuția ajunse la subiectul vaccinurilor - mi-a relatat că fratele ei avea două fete cărora li s-a dat un trivaccin - acum ami are doar una. Cea mică a murit la două zile după vaccinare. La spital au făcut tot posibilul ca sa arunce vina pe o condiție pre-existentă, care de fapt nu exista, fetița fiind perfect sănătoasă până atunci. Tatăl nu a putut fi mințit, doar că de-acum nu mai conta. Pariez că e la fel cu copiii internați. Femeia a afirmat cu tărie că nu mai permite vaccinarea micuțului ei. E bine că încep și românii să se trezească. ***
Postat 05 Iunie 2017, 14:18 de Oarecine
Bine zic damele! Oamenii sunt prea multi si prea prosti!
Să ne întoarcem la metodele folosite de antici. Unul din multele avantaje ar fi că am opri cât decât răspândirea modificărilor genetice dăunătoare. Şi am rămâne şi cu resurse imense, azi cheltuite pt. a perpetua contra naturii ciungii, şchiopii, etc, etc. Propun modelul Sparta. Nou-născutul era prezentat de către tatăl său sfatului bătrânilor, care-l inspectau atent. Dacă descopereau cea mai mică malformaţie, copilul era aruncat în prăpastia Kaida din Munţii Taygetos… P.S. Vă puteţi imagina o Românie clădită pe principiile Spartei condusă de dragnea, buşoi, vodcuta (zisă şi olguţa), pontache, birtinezul, bipeda etc, etc, ?!
Postat 04 Iunie 2017, 12:24 de pinonel
!!!!!!!!!
Ce facem acum?Desfiintam si medicii care mai sunt in tara?Cita minte poti avea tu muma care protestezi impotriva vaccinarii???????????Vaishamar..Adica cainele de sete si caldura isi linge ....coada!
Postat 04 Iunie 2017, 06:51 de grigore
Voyage,voyage.
Doamna Mateas, daca se poate va rog frumos sa ne spuneti cat mai repede pe FB sau mass media numele si pronumele unui medic criminal cu vaccinarea in RO . Daca exista asa ceva in adevar, eu maine dimineata eu o iau la sanatoasa peste hotare, fugind mancand pamantul. Multumesc si Domne odihneste-l in pace si pe Napoleon.
Postat 03 Iunie 2017, 16:37 de SM
DE RUSALIII
In nostra patriae multe / prea multe, exagerat de multe / PROASTAE sunt ! Doua sunt vedete ! Si culmea, nu par ! O cheama Danaaa dar si Oliviaaaa ( le cheama....ma rog...)
Postat 03 Iunie 2017, 13:22 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON